*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

FCC rankaisee Comcastia torrent-liikenteen häirinnästä?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.7.2008 18:28 Kommentteja (1)

FCC rankaisee Comcastia torrent-liikenteen häirinnästä? Asiakkaidensa torrent-liikennettä Yhdysvalloissa häirinnyt Comcast saattaa saada rangaistuksen harrastamistaan toimista. Rangaistusta kannattaa ainakin tietoliikennealan etuja Yhdysvalloissa puolustavan FCC:n (Federal Communications Commission) puheenjohtaja Kevin J. Martin, jonka mielestä Comcastin toimet torrent-liikenteen häirinnän osalta rikkovat FCC:n suosituksia.
Martin ei voi kuitenkaan yksin määrätä rangaistusta Comcastille, vaan FCC äänestää rangaistuksesta elokuun 1. päivä. Martin ei kuitenkaan vaadi sakkoja Comcastille, vaan yrityksen täytyisi esityksen mukaan lopettaa liikenteen häirintä kokonaan, kertoa FCC:lle tarkasti häirinnän laajuus ja toteuttamiskeinot sekä kertoa kuluttajille, että miten internet-liikennettä aiotaan kohdella tulevaisuudessa.

Martinin mielestä internetin pitää olla avoin kaikille, ja jos internet-operaattorit haluavat estää jonkin palvelun toiminnan, pitää heillä olla selvät ja julkiset perustelut tälle päätökselle. Jos operaattorit eivät tarjoa näitä tietoja, pitäisi näitä operaattoreita Martinin mukaan rangaista.

Comcastia edustavan Sena Fitzmauricen mukaan yrityksen harjoittamat toimet olivat täysin laillisia, eikä FCC:llä ole heidän mielestään toimivaltaa rangaista internet-operaattoreita. Fitzmauricen kertoi myös Comcastin aikaisemmasta päätöksestä tehdä yhteistyötä BitTorrent Inc. -yrityksen kanssa, jotta torrent-liikenne saadaan kulkemaan sujuvammin Comcastin tietoliikenneverkoissa. Tämän ohella Comcast aikoo hidastaa paljon lataavien asiakkaidensa internet-yhteyksiä pahimpina ruuhka-aikoina, jotta muiden asiakkaiden liikenne kulkisi mahdollisimman joutuisasti.

Jos FCC päättää rangaista Comcastia, olisi kyseessä ensimmäinen kerta, kun FCC rankaisee internet-operaattoria internet-liikenteen muokkaamisen tai häirinnän takia. Fitzmaurice ei osannut vielä kertoa, että aikooko Comcast mahdollisesti valittaa äänestyksen lopputuloksesta. Tällöin asian käsittely siirtyisi oikeuslaitokselle, jolloin ainakin selviäisi se, onko FCC:llä toimivaltaa rangaista internet-operaattoreita.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.7.2008 22:36

Näinkö tässä on käynyt, että FCC olisi kerrankin asiakkaiden puolella. Tosin on FCC:ltä irronut muutakin hyvää (kuten IT-alan harrastajille tutuksi tullut Sääntö 15)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto