*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

FCC rankaisee Comcastia torrent-liikenteen häirinnästä?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.7.2008 18:28 Kommentteja (1)

FCC rankaisee Comcastia torrent-liikenteen häirinnästä? Asiakkaidensa torrent-liikennettä Yhdysvalloissa häirinnyt Comcast saattaa saada rangaistuksen harrastamistaan toimista. Rangaistusta kannattaa ainakin tietoliikennealan etuja Yhdysvalloissa puolustavan FCC:n (Federal Communications Commission) puheenjohtaja Kevin J. Martin, jonka mielestä Comcastin toimet torrent-liikenteen häirinnän osalta rikkovat FCC:n suosituksia.
Martin ei voi kuitenkaan yksin määrätä rangaistusta Comcastille, vaan FCC äänestää rangaistuksesta elokuun 1. päivä. Martin ei kuitenkaan vaadi sakkoja Comcastille, vaan yrityksen täytyisi esityksen mukaan lopettaa liikenteen häirintä kokonaan, kertoa FCC:lle tarkasti häirinnän laajuus ja toteuttamiskeinot sekä kertoa kuluttajille, että miten internet-liikennettä aiotaan kohdella tulevaisuudessa.

Martinin mielestä internetin pitää olla avoin kaikille, ja jos internet-operaattorit haluavat estää jonkin palvelun toiminnan, pitää heillä olla selvät ja julkiset perustelut tälle päätökselle. Jos operaattorit eivät tarjoa näitä tietoja, pitäisi näitä operaattoreita Martinin mukaan rangaista.

Comcastia edustavan Sena Fitzmauricen mukaan yrityksen harjoittamat toimet olivat täysin laillisia, eikä FCC:llä ole heidän mielestään toimivaltaa rangaista internet-operaattoreita. Fitzmauricen kertoi myös Comcastin aikaisemmasta päätöksestä tehdä yhteistyötä BitTorrent Inc. -yrityksen kanssa, jotta torrent-liikenne saadaan kulkemaan sujuvammin Comcastin tietoliikenneverkoissa. Tämän ohella Comcast aikoo hidastaa paljon lataavien asiakkaidensa internet-yhteyksiä pahimpina ruuhka-aikoina, jotta muiden asiakkaiden liikenne kulkisi mahdollisimman joutuisasti.

Jos FCC päättää rangaista Comcastia, olisi kyseessä ensimmäinen kerta, kun FCC rankaisee internet-operaattoria internet-liikenteen muokkaamisen tai häirinnän takia. Fitzmaurice ei osannut vielä kertoa, että aikooko Comcast mahdollisesti valittaa äänestyksen lopputuloksesta. Tällöin asian käsittely siirtyisi oikeuslaitokselle, jolloin ainakin selviäisi se, onko FCC:llä toimivaltaa rangaista internet-operaattoreita.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

112.7.2008 22:36

Näinkö tässä on käynyt, että FCC olisi kerrankin asiakkaiden puolella. Tosin on FCC:ltä irronut muutakin hyvää (kuten IT-alan harrastajille tutuksi tullut Sääntö 15)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan (27.5.2017 15:03)
Seriously julkaisi tällä viikolla suosittuihin Best Fiends -ötökkäpeleihin perustuvan lyhytelokuvan. Seriously on tähän mennessä julkaissut Best Fiends- (2014) ja Best Fiends Forever -pelit ....
Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku (27.5.2017 14:12)
Xiaomi Mi Max 2 on suunnattu isoa näyttöä ja hyvää akunkestoa kaipaaville. Xiaomin mukaan Mi Max 2:n akku kestää kaksi päivää. Pikalatauksella akun voi ladata tunnissa nollasta 68 prosenttiin ....
Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten (27.5.2017 09:23)
Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö ....
Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin (26.5.2017 11:51)
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa. ....
Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian (26.5.2017 11:05)
Androidin perustajan Andy Rubinin pystyyn polkaisema Essential-kasvuyritys on paljastanut aikovansa esitellä ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun 30. päivänä. Julkaistujen kiusoittelukuvien ....
1 kommentti

Uutisarkisto