*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI haastoi Hi5:n, VideoEggin ja kymmenen ihmistä oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.7.2008 17:16 Kommentteja (5)

EMI haastoi Hi5:n, VideoEggin ja kymmenen ihmistä oikeuteen Levy-yhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen taistelu tekijänoikeusrikkomuksia vastaan on saamassa jälleen yhden merkittävän oikeusjutun, kun levy-yhtiö EMI haastoi oikeuteen viime viikolla sosiaaliseen verkostoitumiseen keskittyvän Hi5-sivuston, videosivusto VideoEggin ja kymmenen henkilöä, jotka kaikki ovat kytköksissä EMI:n musiikkia sisältäneiden videoiden luvattomaan jakeluun.
Syytteen mukaan kyseiset tahot olivat levittäneet luvatta noin 80 tekijänoikeudella suojattua teosta, joista EMI haluaa nyt korvauksina 150 000 dollaria per teos ja mahdolliset asianajajien kulut. VideoEgg tarjosi aiemmin monille eri sivustoille omaa videolaajennusta, jonka avulla sivustojen käyttäjät pystyivät helposti jakamaan videoita toisilleen. VideoEggin laajennusta käytettiin myös Hi5-sivustolla, jonka takia Hi5 on päätynyt EMI:n syytelistalle. Kymmenen syytettynä olevaa henkilöä ovat ainakin vielä toistaiseksi nimettömiä, joten EMI on mahdollisesti haastanut myös videoiden alkuperäiset jakelijat oikeuteen.

VideoEgg lopetti kuitenkin videolaajennuksen tarjoamista toukokuun lopulla ja nykyään yritys keskittyy pelkästään videomainontaan. Yritys on erittäin pettynyt EMI:n toimiin ja yrityksen tiedotteessa kerrotaan, että EMI olisi voinut tehdä DMCA-lain (Digital Millennium Copyright Act) mukaisia ilmoituksia tekijänoikeutta rikkovasta sisällöstä, jolloin VideoEgg olisi poistanut tekijänoikeuksia rikkovat video palvelusta. EMI:n mukaan VideoEgg tienasi rahaa tekijänoikeusrikkomusten avulla, koska videoiden yhteydessä näytettiin VideoEggin jakelemia mainoksia. VideoEgg ei saanut koskaan EMI:ltä DMCA-vaatimuksia, jonka lisäksi yritys voi puolustaa itseään oikeudessa sillä seikalla, että se käyttää Audible Magicin kehittämää tekniikkaa tekijänoikeusloukkausten estämiseen.

Osapuolet ovat koettaneet sovitella tilannetta oikeuden ulkopuolella jo yli vuoden ajan, mutta koska sopimusta ei saatu aikaan, päätti EMI hakea apua oikeuslaitokselta.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

14.7.2008 18:53

sanoisin että aika kohtuullista taas vaihteeksi kun 150k$ per video

e: tainno pitäähän sitä jostain rahaa saada kun yhä harvempi ostaa sitä mainstream saissea mitä tulee joka tuutista

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2008 @ 18:54

24.7.2008 21:59

150 kpl.. no huh huh... jo on alakannttiin videot arvioinu... ei PKele.. kyllä ihminen voi olla ahne, luulis et olis innoissaa et joku ees jaksaa nähdä vaivaa ja noita musiikkeja julkasta missää!!

35.7.2008 11:22

musta tilanne on vähän vastaava kun keikkaat auton tienlaidasta, ei sitä veloteta samalla taksalla kun taksiajelua, koska se on rikos ja rangaistus on oltava tuntuva että sinä ja muutkin tajuavat että se on rikos.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.7.2008 @ 18:29

46.7.2008 14:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
musta tilanne on vähän vastaava kun keikkaat auton tienlaidasta, ei sitä veloteta samalla taksalla kun taksiajelua, koska se on rikos ja rangaistus on oltava tuntuva että sinä ja muutkin tajuavat että se on rikos.
Itse kun näen sen vain sellaisena, että joku on jakanut noiden kautta jotain pätkiä ja yhtiöt on haastettu oikeuteen sen sijaan, että asiasta oltaisiin ilmoitettu heille.

57.7.2008 7:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
musta tilanne on vähän vastaava kun keikkaat auton tienlaidasta, ei sitä veloteta samalla taksalla kun taksiajelua, koska se on rikos ja rangaistus on oltava tuntuva että sinä ja muutkin tajuavat että se on rikos.
Muuta entäs jos joku lainaa sulle varastetun auton? Varmaan mielummin Itsekkin ottaisit varoituksen vastaan varastetun tavarn hallussapidosta kuin että lähtisit heti oikeuteen tuomittavaksi autovarkaudesta ja alkaisit makselemaan kuluja?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto