*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Desktop sai UPnP-tuen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.6.2008 00:59 Kommentteja (1)

Google Desktop sai UPnP-tuen Hakukoneen avulla tunnetuksi tullut Google on vuosien varrella työstänyt myös muitakin projekteja, joiden on tarkoitus helpottaa kuluttajien arkea. Yksi näistä projekteista on Google Desktop, jonka avulla Googlen tutut hakuominaisuudet saa käyttöönsä oman koneen sisällä, jolloin esim. kuvien, musiikkikappaleiden ja tekstitiedostojen etsiminen kiintolevyjen uumenista helpottuu.
Google Desktop tukee monien työpöytäympäristöjen tapaan omia Gadget-härpäkkeitä, joiden avulla Google Desktopin ominaisuuksia ja toiminnallisuutta voi laajentaa. Näiden Gadgetien avulla Google on nyt laajentanut Google Desktopin toimintaa kodin multimediakeskukseksi lisäämällä Google Media Server -lisukkeen avulla ohjelmaan UPnP-tuen, jonka avulla tietokoneelta löytyviä mediatiedostoja voi jakaa esim. Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoliin tai Nokian N95 8GB -puhelimeen.

Kyseessä ei ole lopullinen versio ohjelmasta, jonka takia Google Media Server toimii toistaiseksi ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmän kanssa vaikka Google Desktop toimii lisäksi Mac OS X- ja Linux-käyttöjärjestelmien alla. Tämän lisäksi toinen rajoitus löytyy laitteistotuesta, sillä Xbox 360 -pelikonsolin yhdistäminen ohjelmistoon ei onnistu toistaiseksi suoraan lakiteknisten ongelmien takia.

Koneelta löytyvien mediatiedostojen lisäksi UPnP-yhteensopiville laitteille saa näytettyä mm. YouTube-videoita ja Picasa-albumin kuvia.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

129.6.2008 14:20

Tämän lisäksi toinen rajoitus löytyy laitteistotuesta, sillä Xbox 360 -pelikonsolin yhdistäminen ohjelmistoon ei onnistu toistaiseksi suoraan lakiteknisten ongelmien takia.
----

Onko tässä siis samat ominaisuudet, kuin media playerin UPnP-tuessa. Jäänkö mistään paitsi?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan Megasakot EU:lta – Näin paljon Google joutuu maksamaan (27.6.2017 14:01)
Euroopan komissio on määrännyt kilpailulainsäädäntötutkimustensa pohjalta Googlelle ennätykselliset 2,42 miljardin euron sakot. Komission mukaan sakko Google on väärinkäyttänyt hakukoneen markkina-asemaa ....
iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy iPhonella voi mitata etäisyyttäkin tarkasti – Tähän ARKit pystyy (27.6.2017 12:20)
iOS 11:n yksi suurimmista uusista ominaisuuksista on tuki ARKit-ohjelmointirajapinnalle, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat luoda täysin uudenlaisia laajennettua todellisuutta hyödyntäviä ....
3 kommenttia
Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren Elisa Viihteen tarjonta täydentyy – Sisältää nyt C Moren (27.6.2017 10:26)
Elisa Viihde -palvelun valikoimiin on lisätty operaattorin ja MTV:n välisen yhteistyön myötä myös C More -suoratoistopalvelu. Entuudestaan Elisa Viihteestä on löytynyt Aitio, Yle Areena, ....
Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen Apple osti Oculus Riftissä käytetyn teknologian itselleen (27.6.2017 09:36)
Apple on ostanut pöytälaatikkofirmansa kautta saksalaisen katsetunnistusta ja -seurantaa kehittävän SensoMotoric Instrumentsin. Yhtiön teknologiaa hyödynnetään niin lääketieteellisissä sovelluksissa ....
Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition Super Nintendo tekee paluun! Tässä on SNES Classic Edition (26.6.2017 19:47)
Viime vuoden kesällä Nintendolta kuultiin jymyuutinen, sillä perinteikäs peliyhtiö kertoi tuovansa legendaarisen NES-pelikonsolin ja sille julkaistut pelit uudelleen saataville NES Classic Editionin ....
1 kommentti

Uutisarkisto