*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Desktop sai UPnP-tuen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.6.2008 00:59 Kommentteja (1)

Google Desktop sai UPnP-tuen Hakukoneen avulla tunnetuksi tullut Google on vuosien varrella työstänyt myös muitakin projekteja, joiden on tarkoitus helpottaa kuluttajien arkea. Yksi näistä projekteista on Google Desktop, jonka avulla Googlen tutut hakuominaisuudet saa käyttöönsä oman koneen sisällä, jolloin esim. kuvien, musiikkikappaleiden ja tekstitiedostojen etsiminen kiintolevyjen uumenista helpottuu.
Google Desktop tukee monien työpöytäympäristöjen tapaan omia Gadget-härpäkkeitä, joiden avulla Google Desktopin ominaisuuksia ja toiminnallisuutta voi laajentaa. Näiden Gadgetien avulla Google on nyt laajentanut Google Desktopin toimintaa kodin multimediakeskukseksi lisäämällä Google Media Server -lisukkeen avulla ohjelmaan UPnP-tuen, jonka avulla tietokoneelta löytyviä mediatiedostoja voi jakaa esim. Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoliin tai Nokian N95 8GB -puhelimeen.

Kyseessä ei ole lopullinen versio ohjelmasta, jonka takia Google Media Server toimii toistaiseksi ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmän kanssa vaikka Google Desktop toimii lisäksi Mac OS X- ja Linux-käyttöjärjestelmien alla. Tämän lisäksi toinen rajoitus löytyy laitteistotuesta, sillä Xbox 360 -pelikonsolin yhdistäminen ohjelmistoon ei onnistu toistaiseksi suoraan lakiteknisten ongelmien takia.

Koneelta löytyvien mediatiedostojen lisäksi UPnP-yhteensopiville laitteille saa näytettyä mm. YouTube-videoita ja Picasa-albumin kuvia.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

129.6.2008 14:20

Tämän lisäksi toinen rajoitus löytyy laitteistotuesta, sillä Xbox 360 -pelikonsolin yhdistäminen ohjelmistoon ei onnistu toistaiseksi suoraan lakiteknisten ongelmien takia.
----

Onko tässä siis samat ominaisuudet, kuin media playerin UPnP-tuessa. Jäänkö mistään paitsi?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto