*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MSN Musicin DRM-palvelin jatkaa toimintaansa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.6.2008 20:53

MSN Musicin DRM-palvelin jatkaa toimintaansa Huhtikuun loppupuolella Microsoft toi ikäviä uutisia suljetun MSN Music -musiikkikaupan asiakkaille, kun se kertoi sulkevansa kaupan DRM-palvelimen elokuun lopussa, jonka myötä kuluttajat eivät pystyisi enää uudistamaan ostamiensa musiikkikappaleiden kuunteluoikeuksia.
Nyt Microsoft on kuitenkin pyörtänyt aikaisemman päätöksensä, jonka myötä MSN Musicin entiset asiakkaat voivat uudistaa ostamiensa kappaleiden kuunteluoikeuksia aina vuoden 2011 loppuun asti. Microsoft tarkistaa tilanteen seuraavan kerran uudelleen vuoden 2011 aikana ja jos DRM-lisenssejä uusitaan edelleen, jatkaa Microsoft palvelimen pyörittämistä myös tämän jälkeen.

Microsoft ei ole kertonut syytä suunnanmuutokselle, mutta sekä monien verkkojulkaisujen negatiivinen uutisointi asian tiimoilta että kuluttajien antama palaute ovat todennäköisesti edesauttaneet päätöksen tekemistä.

DRM-tuen lakkauttaminen on tuonut vastaavia ongelmia muillekin nimekkäille tahoille, joista yhtenä esimerkkinä on Google, joka tosin palautti lopulta kuluttajien videokauppaan käyttämät rahat näille tuplana takaisin. Kuluttajien vihaista palautetta suuremmat ongelmat tulisivat kuitenkin todennäköisesti mahdollisista oikeudenkäynneistä, joiden kustannukset voisivat nousta miljooniin dollareihin.

DRM-vapaan musiikin suosion kasvaessa myös Microsoft saattaa tarjota kuluttajille DRM-vapaita kappaleita, jolloin Microsoft voisi vaihtaa kuluttajien DRM-suojatut kappaleet DRM-vapaisiin. Tämän jälkeen MSN Musicin DRM-palvelimen voisi sulkea ilman, että asiakkaat tai mediat nostaisivat myräkän kuluttajien oikeuksien polkemisesta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
1 kommentti
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto