*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MSN Musicin DRM-palvelin jatkaa toimintaansa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.6.2008 20:53

MSN Musicin DRM-palvelin jatkaa toimintaansa Huhtikuun loppupuolella Microsoft toi ikäviä uutisia suljetun MSN Music -musiikkikaupan asiakkaille, kun se kertoi sulkevansa kaupan DRM-palvelimen elokuun lopussa, jonka myötä kuluttajat eivät pystyisi enää uudistamaan ostamiensa musiikkikappaleiden kuunteluoikeuksia.
Nyt Microsoft on kuitenkin pyörtänyt aikaisemman päätöksensä, jonka myötä MSN Musicin entiset asiakkaat voivat uudistaa ostamiensa kappaleiden kuunteluoikeuksia aina vuoden 2011 loppuun asti. Microsoft tarkistaa tilanteen seuraavan kerran uudelleen vuoden 2011 aikana ja jos DRM-lisenssejä uusitaan edelleen, jatkaa Microsoft palvelimen pyörittämistä myös tämän jälkeen.

Microsoft ei ole kertonut syytä suunnanmuutokselle, mutta sekä monien verkkojulkaisujen negatiivinen uutisointi asian tiimoilta että kuluttajien antama palaute ovat todennäköisesti edesauttaneet päätöksen tekemistä.

DRM-tuen lakkauttaminen on tuonut vastaavia ongelmia muillekin nimekkäille tahoille, joista yhtenä esimerkkinä on Google, joka tosin palautti lopulta kuluttajien videokauppaan käyttämät rahat näille tuplana takaisin. Kuluttajien vihaista palautetta suuremmat ongelmat tulisivat kuitenkin todennäköisesti mahdollisista oikeudenkäynneistä, joiden kustannukset voisivat nousta miljooniin dollareihin.

DRM-vapaan musiikin suosion kasvaessa myös Microsoft saattaa tarjota kuluttajille DRM-vapaita kappaleita, jolloin Microsoft voisi vaihtaa kuluttajien DRM-suojatut kappaleet DRM-vapaisiin. Tämän jälkeen MSN Musicin DRM-palvelimen voisi sulkea ilman, että asiakkaat tai mediat nostaisivat myräkän kuluttajien oikeuksien polkemisesta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
4 kommenttia

Uutisarkisto