*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MSN Musicin DRM-palvelin jatkaa toimintaansa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.6.2008 20:53

MSN Musicin DRM-palvelin jatkaa toimintaansa Huhtikuun loppupuolella Microsoft toi ikäviä uutisia suljetun MSN Music -musiikkikaupan asiakkaille, kun se kertoi sulkevansa kaupan DRM-palvelimen elokuun lopussa, jonka myötä kuluttajat eivät pystyisi enää uudistamaan ostamiensa musiikkikappaleiden kuunteluoikeuksia.
Nyt Microsoft on kuitenkin pyörtänyt aikaisemman päätöksensä, jonka myötä MSN Musicin entiset asiakkaat voivat uudistaa ostamiensa kappaleiden kuunteluoikeuksia aina vuoden 2011 loppuun asti. Microsoft tarkistaa tilanteen seuraavan kerran uudelleen vuoden 2011 aikana ja jos DRM-lisenssejä uusitaan edelleen, jatkaa Microsoft palvelimen pyörittämistä myös tämän jälkeen.

Microsoft ei ole kertonut syytä suunnanmuutokselle, mutta sekä monien verkkojulkaisujen negatiivinen uutisointi asian tiimoilta että kuluttajien antama palaute ovat todennäköisesti edesauttaneet päätöksen tekemistä.

DRM-tuen lakkauttaminen on tuonut vastaavia ongelmia muillekin nimekkäille tahoille, joista yhtenä esimerkkinä on Google, joka tosin palautti lopulta kuluttajien videokauppaan käyttämät rahat näille tuplana takaisin. Kuluttajien vihaista palautetta suuremmat ongelmat tulisivat kuitenkin todennäköisesti mahdollisista oikeudenkäynneistä, joiden kustannukset voisivat nousta miljooniin dollareihin.

DRM-vapaan musiikin suosion kasvaessa myös Microsoft saattaa tarjota kuluttajille DRM-vapaita kappaleita, jolloin Microsoft voisi vaihtaa kuluttajien DRM-suojatut kappaleet DRM-vapaisiin. Tämän jälkeen MSN Musicin DRM-palvelimen voisi sulkea ilman, että asiakkaat tai mediat nostaisivat myräkän kuluttajien oikeuksien polkemisesta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman Kiina aikoo päihittää Yhdysvallat tekoälyssä – Esitteli kunnianhimoisen ohjelman (25.7.2017 11:23)
Kiinan valtioneuvosto on asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, jonka mukaan maa olisi tekoälytutkimuksen johtava valtio vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on rakentaa tekoälyn ympärille kokonainen ....
Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta Artisti saa vähemmän – Spotify haluaa itselleen isomman palan liikevaihdosta (25.7.2017 09:14)
Spotify on saamassa läpi haluamansa uudet lisenssiehdot levy-yhtiö Warnerin musiikkiin. Aiemmin tänä vuonna suoratoistopalvelu on solminut uudet ehdot Universalin ja Sonyn kanssa. Reutersille ....
4 kommenttia
32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä 32 vuotta Windowsissa – Microsoft poistaa Paintin syksyllä (25.7.2017 08:42)
Microsoft aikoo poistaa legendaarisen Paint-piirustusohjelman Windows 10:stä syksyllä julkaistavan Fall Creators Update -päivityksen myötä. Muutos on haikea, sillä Paint on ollut osa Windowsin ....
Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri Netflixiin syyskuussa saapuvasta Star Trek -sarjasta julkaistiin vaikuttava traileri (24.7.2017 20:18)
Star Trek: Discovery -sarjasta julkaistiin virallinen traileri. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle kymmenen vuotta ennen alkuperäistä sarjaa ja siinä seurataan USS Discoveryn miehistöä. ....
Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
5 kommenttia

Uutisarkisto