*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

NPD: Toukokuussa Wii kärjessä, PS3 toisena

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.6.2008 09:48 Kommentteja (5)

NPD: Toukokuussa Wii kärjessä, PS3 toisena Markkinatutkimusyhtiö NPD Group on julkaissut kuukausittaiset pelikonsolien myyntiluvut Yhdysvalloissa, joiden valossa Nintendon Wii-konsolilla menee edelleen todella lujaa.
Wiitä myytiin toukokuussa noin 675 000 kappaletta, jonka lisäksi Wiin pelejä löytyy videopelien Top10-listalta peräti viisi kappaletta. Jos mukaan lasketaan vielä Nintendon DS-käsikonsolin pelit, on Top10-listalla vain kaksi muille konsoleille tarkoitettua peliä, jotka onnistuivat murtautumaan Nintendon hallitsemaan kärkikymmenikköön. Näistä ensimmäinen on odotetusti Grand Theft Auto IV (GTAIV), jota myytiin Xbox 360 -versiona noin 870 000 kappaletta ja PlayStation 3 -versiona noin 443 000 kappaletta. NPD:n analyytikko Anita Frazierin mukaan GTAIV:ta on myyty Yhdysvalloissa jo 4,2 miljoonaa kappaletta. Toinen Wii-linjan murtanut peli oli PlayStation 2 -konsolin versio Iron Man -pelistä, jota myytiin noin 130 000 kappaletta.

Wiin myydyin peli oli Mario Kart Wii, jota kaupattiin 787 000 kappaletta. Toinen suosittu Wii-omistajien hankinta oli Wii Fit -paketti, jota kaupattiin noin 688 000 kappaletta. Wii Fit olisi todennäköisesti käynyt paremminkin kaupaksi, mutta epävirallisten huhujen mukaan Nintendo on suunnannut laitteiden toimitukset Eurooppaan, koska dollarin heikon kurssin vuoksi Nintendo saa paremmat taloudelliset tuotot Euroopan markkinoilta.

Microsoftin ja Sonyn kannalta harmittavaa oli se, ettei hyvin myynyt GTAIV nostanut juuri kummankaan uutuuskonsolin myyntilukuja. PS3:a myytiin toukokuussa Yhdysvalloissa noin 209 000 kappaletta ja Xbox 360:n kohdalla konsoleita myytiin noin 187 000 kappaletta. Kesäkuussa PS3:n myyntiä voi parantaa Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots -peli, joka julkaistiin maailmanlaajuisesti tällä viikolla. Xbox 360:n kohdalla odotukset ovat kohdistuneet ensi kuussa järjestettäviin E3-messuihin, jossa Microsoftilta odotetaan uusien pelien ohella myös Yhdysvaltojen markkinoita koskevaa hinnanalennusta.

Käsikonsolien puolella DS myi noin 453 000 kappaletta ja Sonyn PSP 182 000 kappaletta. NPD ei enää julkaise PS2:n myyntilukuja, koska yritys haluaa keskittyä jatkossa uuden sukupolven pelikonsoleiden seuraamiseen.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

113.6.2008 10:21

Lainaus:
mukaan Nintendo on suunnannut laitteiden toimitukset Eurooppaan, koska dollarin heikon kurssin vuoksi Nintendo saa paremmat taloudelliset tuotot Euroopan markkinoilta.
Eikä jenkeillä ole kohta varaakaan ostella mitään kodin elektroniikkaa kun bensa ja ruoka ruoka vie niiden viimeiset rahat.

213.6.2008 10:45

Näköjään ihmiset vielä sentään välittää siitä ,että pelit on myös hyviä ja mukavia pelata,eikä pelkkiä grafiikkapäivityksiä.

313.6.2008 11:14

Löysä amerikka pelaa wii fittiä :)

413.6.2008 16:10

Ja täällä konsolipelaajat ovat timmissä kunnossa ;)

514.6.2008 12:23
Datamies
Inactive

puhu vaan omasta puolestas :D itel on toi kunto vähän rapistunut pelatessa :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia
WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus WhatsAppiin tuli Facebookista tuttu ominaisuus (22.8.2017 10:20)
WhatsAppin Oma tila -ominaisuus saa uusia ominaisuuksia, kun Facebook on lisännyt siihen mahdollisuuden luoda värikkäitä tekstimuotoisia tilapäivityksiä. Alun perin tilapäivitys oli lähinnä ....

Uutisarkisto