*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suuret levy-yhtiöt vaativat MP2P:ltä 20 miljoonaa dollaria

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.6.2008 20:17 Kommentteja (4)

Suuret levy-yhtiöt vaativat MP2P:ltä 20 miljoonaa dollaria Musiikkiteollisuuden edustajat ovat puolustaneet tekijänoikeuksiaan hanakasti viimeisien vuosien aikana ja erityisesti vaaditut korvaukset tekijänoikeuksien loukkaamisista ovat kasvaneet jatkuvasti. Tämän sai huomata myös espanjalaisen MP2P Technologies -yrityksen perustaja Pablo Soto, jolta suuret levy-yhtiöt vaativat nyt oikeusteitse 20 miljoonan dollarin korvauksia.
Levy-yhtiöiden mukaan Soton ja tämän yrityksen kehittämät P2P-ohjelmat ja -protokollat ovat aiheuttaneet taloudellista vahinkoa Warnerille, Universalille, EMI:lle ja Sony BMG:lle. MP2P Technologiesin kehityksen hedelmiä ovat mm. musiikin jakeluun keskittyneet Piolet- ja Blubster-P2P-ohjelmat sekä virtuaalilevyt internetin yli mahdollistava Omemo-ohjelma.

Tekijänoikeusjärjestöt ja levy-yhtiöt ovat kokeneet Espanjassa viimeisien kuukausien aikana muutamia suuria takaiskuja oikeudessa, joiden vuoksi yksittäisten P2P-käyttäjien ja -sivustojen jahtaaminen on vaikeutunut huomattavasti. Tämän vuoksi levy-yhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen noitavainoissa seuraavana loogisena kohteena ovat P2P-ohjelmien kehittäjät.

Soto aikoo taistella oikeudessa hamaan loppuun saakka ja hänen mielestään levy-yhtiöiden pitäisi hyödyntää P2P-verkkojen ja internetin suomat mahdollisuudet, eikä taistella niitä vastaan. Soto uskoo, että levy-yhtiöiden nykyinen taktiikka johtaa lopulta niiden tuhoon. Oman yrityksen pyörittämisen lisäksi Soto toimii vierailevana professorina mm. Valencian yliopistossa, joten Soto saanee tukea tapaukselleen myös akateemisesta maailmasta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

17.6.2008 21:16

tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

27.6.2008 23:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

Nyt puhut vähän, mutta asiaa.

38.6.2008 14:37

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

Nyt puhut vähän, mutta asiaa.
+1

Btw Yhdysvalloissa säädettiin jokusen aika sitten laki, jonka mukaan asetehtaita ei voida syyttää ampuma-aseilla tehdyistä henkirikoksista.

49.6.2008 9:24

Ei ole taaskaan touhuissa järkeä. Tuosta näkee jo kauas, ettei enää ole kyseessä edes tekijän oikeudet tai niiden suojelu, vaan puhtaasti pelkkä raha! Hävetkää amerikkalaiset, hävetkää levy-yhtiöt....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin Tankkipelin kehittäjä osti suomalaisen pelistartupin (2.12.2016 13:01)
PC-pelikehittäjät ovat viime aikoina laajentuneet mobiilipelimarkkinoille ostamalla sektorilla jo markkinaosuuksia kahmineita yrityksiä. Esimerkiksi Activision Blizzard osti Candy Crush -pelejä ....
Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen Omistatko Huawein puhelimen? Tarkista saatko Android Nougat -päivityksen (2.12.2016 12:26)
Huawei aikoo päivittää ensi vuoden alussa kaikkiaan kuusi puhelinmallia Android 7.0 Nougatiin. Näin kertovat HDBlog.it- ja Android Central -sivustot, jotka eivät kuitenkaan paljasta tietojensa lähdettä. ....
Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een Pelaajat poikkeavat massasta – Joka toinen päivittänyt Windows 10:een (2.12.2016 11:16)
Steamin marraskuisten tilastotietojen mukaan lähes puolet pelaajista on siirtynyt Windows 10:een. Satunnaisotantaan perustuvien lukemien mukaan 48,37 prosenttia PC-pelaajista käyttää 64-bittistä ....
2 kommenttia
Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä Älykaiuttimet tulevat – Amazon ja Intel sopivat yhteistyöstä (2.12.2016 10:53)
Vielä pari vuotta sitten Internet of Things oli hyvin epämääräinen käsite, jota käytettiin lähes kaikissa pöhinäpuheissa, mutta kukaan ei oikein tuntunut käsittävän mitä se käytännössä oikein ....
Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit Lumioista tuttu ominaisuus tulossa Androidille – MediaTek esitteli uudet piirit (2.12.2016 10:32)
Taiwanilainen mobiilipiirikehittäjä MediaTek on esitellyt kaksi uutta suorituskykyisiin älypuhelimiin suunnattua järjestelmäpiiriä. Helio X23 ja Helio X27 ovat muun Helio X20 -malliston mukaisesti ....

Uutisarkisto