*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suuret levy-yhtiöt vaativat MP2P:ltä 20 miljoonaa dollaria

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.6.2008 20:17 Kommentteja (4)

Suuret levy-yhtiöt vaativat MP2P:ltä 20 miljoonaa dollaria Musiikkiteollisuuden edustajat ovat puolustaneet tekijänoikeuksiaan hanakasti viimeisien vuosien aikana ja erityisesti vaaditut korvaukset tekijänoikeuksien loukkaamisista ovat kasvaneet jatkuvasti. Tämän sai huomata myös espanjalaisen MP2P Technologies -yrityksen perustaja Pablo Soto, jolta suuret levy-yhtiöt vaativat nyt oikeusteitse 20 miljoonan dollarin korvauksia.
Levy-yhtiöiden mukaan Soton ja tämän yrityksen kehittämät P2P-ohjelmat ja -protokollat ovat aiheuttaneet taloudellista vahinkoa Warnerille, Universalille, EMI:lle ja Sony BMG:lle. MP2P Technologiesin kehityksen hedelmiä ovat mm. musiikin jakeluun keskittyneet Piolet- ja Blubster-P2P-ohjelmat sekä virtuaalilevyt internetin yli mahdollistava Omemo-ohjelma.

Tekijänoikeusjärjestöt ja levy-yhtiöt ovat kokeneet Espanjassa viimeisien kuukausien aikana muutamia suuria takaiskuja oikeudessa, joiden vuoksi yksittäisten P2P-käyttäjien ja -sivustojen jahtaaminen on vaikeutunut huomattavasti. Tämän vuoksi levy-yhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen noitavainoissa seuraavana loogisena kohteena ovat P2P-ohjelmien kehittäjät.

Soto aikoo taistella oikeudessa hamaan loppuun saakka ja hänen mielestään levy-yhtiöiden pitäisi hyödyntää P2P-verkkojen ja internetin suomat mahdollisuudet, eikä taistella niitä vastaan. Soto uskoo, että levy-yhtiöiden nykyinen taktiikka johtaa lopulta niiden tuhoon. Oman yrityksen pyörittämisen lisäksi Soto toimii vierailevana professorina mm. Valencian yliopistossa, joten Soto saanee tukea tapaukselleen myös akateemisesta maailmasta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

17.6.2008 21:16

tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

27.6.2008 23:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

Nyt puhut vähän, mutta asiaa.

38.6.2008 14:37

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
tää on jo wähänkun wincesterin haastais oikeuteen.

Nyt puhut vähän, mutta asiaa.
+1

Btw Yhdysvalloissa säädettiin jokusen aika sitten laki, jonka mukaan asetehtaita ei voida syyttää ampuma-aseilla tehdyistä henkirikoksista.

49.6.2008 9:24

Ei ole taaskaan touhuissa järkeä. Tuosta näkee jo kauas, ettei enää ole kyseessä edes tekijän oikeudet tai niiden suojelu, vaan puhtaasti pelkkä raha! Hävetkää amerikkalaiset, hävetkää levy-yhtiöt....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....
Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki Googlen tekoäly teki historiallisen löydön – Aurinkokunta ei ole uniikki (15.12.2017 18:34)
Googlen kehittämät tekoälyalgoritmit ovat löytäneet NASAn Kepler-avaruusteleskoopin tuottamasta datasta uuden planeetan. Löytö on historiallinen parilla tapaa, se esimerkiksi osoittaa millaisia ....
Samsungin älykaiuttimesta tulossa Applen HomePodia paljon edullisempi Samsungin älykaiuttimesta tulossa Applen HomePodia paljon edullisempi (15.12.2017 15:30)
Amazonin käynnistämä älykaiutinbuumi sai vipinää kinttuihin Googlella ja Applella, jotka ovat jo tuoneet markkinoille omat kilpailevat kaiuttimet. Lystikkääseen joukkoon on hyppäämässä mukaan ....
YouTube VR ilmestyi Steamiin – Toimii HTC Vivessä YouTube VR ilmestyi Steamiin – Toimii HTC Vivessä (15.12.2017 13:35)
Nettivideopalvelu YouTube on tullut saataville Steamin kautta HTC Vivelle tarkoitettuna VR-versiointina. YouTube VR -sovelluksen avulla nettivideopalvelun sisältöä voi selata vaikuttavan 3D-maailmaan ....

Uutisarkisto