*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Viasatin satelliittijakelu tiputti Yleisradion ja Nelosen kanavat

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.6.2008 20:58 Kommentteja (1)

Viasatin satelliittijakelu tiputti Yleisradion ja Nelosen kanavat Maksutelevisioyhtiö Viasat on tiputtanut Yleisradion ja Nelosen "ilmaiset" TV-kanavat pois yrityksen satelliittijakelusta. Asiasta kertoi Viasatin maajohtaja Jarkko Nordlund Digitoday-verkkojulkaisulle.
Nordlundin mukaan syitä näiden kanavien poistamiselle ovat kyseisten kanavien kysynnän vähäisyys sekä kapasiteetin tarve Viasatin uusille teräväpiirtokanaville ja MTV3:n maksukanaville. Viasat otti toukokuun loppupuolella tarjontaansa lisää MTV3:n maksukanavia, joista ainoastaan MTV3 Scifi jää näkemättä Viasatin satelliittijakelussa.

Suurin osa Viasat satelliittiasiakkaista katsoo Yleisradion ja Nelosen kanavia antenniverkon avulla, jonka takia vain harvat asiakkaat ovat Nordlundin mukaan valittaneet muutoksesta. "Palautetta on saatu vain muutamilta asiakkailtamme, ja useimmat niistä tulivat katvealueilta, joihin maanpäällinen digi-TV ei ulotu" kommentoi Nordlund Digitodaylle.

Suomesta löytyy monia paikkoja, joissa digi-TV-lähetysten katselu ei onnistu antenniverkon kautta. Näillä alueilla ei yleensä löydy kaapeliverkkoa, joten vaihtoehdot TV-lähetysten vastaanottamiseen ovat rajoitettu IPTV- ja satelliittilähetyksiin. Viasat ei ole kuitenkaan ainoa satelliittioperaattori Suomessa, joten antenniverkon katvealueilla elävät suomalaiset voivat jatkaa satelliitin kautta tapahtuvaa katselua Canal Digitalin asiakkaina.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

13.6.2011 20:05
ypmTWKhYqRwMOKE
Vahvistamaton

IÂ’m not wothry to be in the same forum. ROTFL

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto