*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen iTunes myy ja vuokraa elokuvia nyt Kanadassa ja Briteissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.6.2008 23:31 Kommentteja (2)

Applen iTunes myy ja vuokraa elokuvia nyt Kanadassa ja Briteissä Apple aloitti elokuvien vuokraamisen Yhdysvalloissa iTunesin kautta tämän vuoden tammikuussa ja elokuvien kauppaaminen pääsi tosissaan käyntiin toukokuun alussa. Tänään vuokraus- ja myyntitoiminta on laajentunut sekä Kanadaan että Isoon-Britanniaan.
Kanadassa iTunesin elokuvatarjonta on lähes yhtenevä Yhdysvalloissa toimivan iTunesin kanssa, mutta brittiläisen iTunesin tarjonnasta löytyy "vain" 700 elokuvaa, joista noin sata on saatavilla teräväpiirtoversioina. Tarjonnan lisäksi myös maiden välinen hintataso on erilainen. Kanadassa vanhojen elokuvien ostaminen omaksi maksaa noin 14,99 paikallista dollaria (noin 9,50 euroa). Uutuuselokuvista joutuu puolestaan pulittamaan 19,99 paikallista dollaria (noin 12,70 euroa). Briteissä vastaavat hinnat vanhoille elokuville ovat 6,99 puntaa (noin 8,90 euroa) ja uutuuksille 10,99 puntaa (noin 13,90 euroa). Yhdysvalloissa vastaavat hinnat ovat 9,99 (noin 6,50 euroa) ja 14,99 (noin 9,70 euroa) paikallista dollaria.

Vuokrauksien hinnat Kanadassa ovat 3,99 dollaria (noin 2,50 euroa) vanhemmille elokuville ja 4,99 dollaria (noin 3,10 euroa) uudemmille elokuville. Briteissä vastaavat hinnat ovat 2,49 puntaa (noin 3,15 euroa) ja 3,49 puntaa (noin 4,40 euroa). Yhdysvalloissa hinnat ovat 2,99 dollaria (noin 1,90 euroa) ja 3,99 dollaria (noin 2,60 euroa). Teräväpiirtoelokuvien vuokraamisesta saa pulittaa yhden punnan tai dollarin enemmän maasta riippuen.

Kanadalaisilla ja Ison-Britannian kansalaisilla on kuitenkin yksi etu yhdysvaltalaisiin serkuksiinsa verrattuna, sillä vuokraelokuvien katseluaika on Yhdysvalloissa vain 24 tuntia, kun Isossa-Britanniassa ja Kanadassa se on 48 tuntia. Vuokra-aika on kaikissa maissa 30 päivää, jonka jälkeen vuokraus vanhenee, vaikka elokuvan katselua ei olisi vielä aloittanut.

Elokuvia voi katsella Windows- ja Mac OS -käyttöjärjestelmillä varustettujen tietokoneiden lisäksi Applen iPhone-matkapuhelimilla, iPod-mediasoittimilla ja Apple TV -laitteella. Apple ei ole kertonut vielä aikooko se tuoda iTunesin kautta tapahtuvan elokuvien vuokraamisen ja myynnin myös muihin Euroopan maihin lähitulevaisuudessa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

14.6.2008 23:51

Hinnat ovat mielestäni aika hyvin kohdillaan, mikäli uutuuselokuvan saa ~10e:n hinnalla. Jos kyseinen palvelu toimisi linuxissa voisin jopa käyttää sitä.

25.6.2008 11:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti HmTT:
Hinnat ovat mielestäni aika hyvin kohdillaan, mikäli uutuuselokuvan saa ~10e:n hinnalla. Jos kyseinen palvelu toimisi linuxissa voisin jopa käyttää sitä.
Juu, kyllä hinnat ovat ihan kohdallaan, tuota voisi vaikka ajatella käyttävänsäkkin, onhan täällä päässä jo itunes ja se ipod, joten tuo olisi ihan hyvä lisä kunhan nyt ensin tänne rantautuisi, ja laadustahan ei tuossa paljoa mainita...kun sekin ratkaisee kuinka paljon käyttäjiä täältä eu-maista tulisi, toden näköisesti tavallinen dvd-laatu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.6.2008 @ 11:12

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
3 kommenttia
Super Mario Runista tulossa uusi villitys? Peliä pääsee kokeilemaan Applen myymälöissä Super Mario Runista tulossa uusi villitys? Peliä pääsee kokeilemaan Applen myymälöissä (8.12.2016 12:23)
Nintendon on määrä julkaista odotettu Super Mario Run -mobiilipeli iPhonelle ja iPadille 15. joulukuuta. Esimakua uudesta pelistä on kuitenkin tulossa saataville jo tänään, paljasti Nintendon ....
Bluetoothista uusi versio – Nopeuteen ja kantomatkaan iso parannus Bluetoothista uusi versio – Nopeuteen ja kantomatkaan iso parannus (8.12.2016 11:40)
Bluetooth SIG on julkaissut kehittämästään langattomasta tiedonsiirtostandardista viidennen version, jonka luvataan mahdollistavan monipuolisemmat IoT-laitteet sekä niiden joustavamman käytön kotona. ....

Uutisarkisto