*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

3D-tykki kotikäyttöön

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 23.5.2008 00:46 Kommentteja (2)

3D-tykki kotikäyttöön AVING.net raportoi Projectiondesign-nimisen yrityksen tavoitteesta tuoda 3D-projektorit kotikäyttöön. Norjalainen Projectiondesign suunnittelee, valmistaa ja markkinoi videoprojektoreja niin ammatti- kuin kotikäyttöönkin.
Täyteen teräväpiirtotarkkuuteen yltävästä projektorista löytyy DVI- ja VGA-liitäntöjä kaksin kappalein. Tarkoituksena onkin tuoda molempiin kuva eri näytönohjaimista, jonka jälkeen projektori tykittää kuvat vuorotellen 60 hertsin taajuudella valkokankaalle. Laitteen kerrotaan pystyvän näyttämään samanaikaisesti 60 hertsin taajuudella kahta 1080p-signaalia.

Kolmiulotteisen elämyksen saamiseksi kuvan katseluun vaaditaan erilliset 3D-lasit. Järjestelmään kuuluvat aktiiviset 3D-lasit ovat yhteydessä projektoriin langattomasti infrapunan avulla, joten johtojen kanssa ei tarvitse pelata. Aktiivisuudella tarkoitetaan tässä tapauksessa lasien läpinäkyvyyden synkronoitua säätöä. 3D-lasit päästävät valon läpi vuorotellen kummallekin silmälle, jolloin lopputulos on sama kuin aikoinaan punaisella ja vihreällä kalvolla varustettuja 3D-laseja käytettäessä.

Lähteen mukaan projektori on tarkoitus lanseerata Etelä-Korean markkinoille tämän vuoden syyskuussa. Muista markkina-alueista ei ole vielä tietoa. Myös hinnoittelu on vielä hämärän peitossa.

Katso kalvosarja 3D-projektorin esittelytilaisuudesta AVING.netin sivuilta.
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

123.5.2008 13:49

Tää on komee ja hintaakin varmaan jonkun verran on, kun se tulee markkinoille Suomesta puhumattakaan.

221.10.2008 15:36

Tuli tuosta 3D projektorista mieleen netissä liikkuvat jutut tee-se-itse 3D näytöistä. LCD-suljinlaseja on kaupoissa ainakin toisinaan saatavilla ja ohjeita löytyy, miten VGA-liitäntään voi tehdä lasien tahdistukseen tarvittavan yksinkertaisen kytkennän. Näkemäni jutut oli tehty CRT-näytöillä, mutta joillain alle 5 ms LCD-näytöilläkin jutun pitäisi onnistua.

Wired-lehdessä Sept. 2008, s. 82 on rakennusohjeet kahteen LCD-näyttöön ja polarisoiviin laseihin perustuvalle 3D-näytölle. Siinä annetaan ymmärtää, että kanavaeroteltua 3D-videoaineistoa olisi jostain saatavissakin. Katselin hiljattain kahteen videoprojektoriin perustuvalla systeemillä esitettyä kasvien biologiaan opettavaa aineistoa ja oli se paljon selvempää kuin 2D kuva. Usein vain 3D-jutut tehdään liioitellusti eivätkä niiden tekijät edes näytä tietävän kameroiden suuntauksen periaatetta. Siis 3D-kameroita pitää kääntää kuten ihminen silmiään kuvan pääkohtien etäisyyden mukaan.

Halvoissa polarisaatiolaseissa on usein valmistusvirheitä. Jos lasien polarisaatiot eivät ole tarkkaan 90 asteen kulmassa, syvyysvaikutus heikkenee selvästi. Samoin jos lasit tai pää on vinossa. Mitä hintaan tulee, 3D ei ole paljoakaan 2D-juttuja kalliimpaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Piraattikirjeiden karu todellisuus – 100 euron korvauksesta yli 33 000 euroa maksettavaa Piraattikirjeiden karu todellisuus – 100 euron korvauksesta yli 33 000 euroa maksettavaa (20.9.2017 11:55)
Markkinaoikeus tuomitsi viime viikon perjantaina suomalaismiehen maksamaan 100 euron vahingonkorvauksen Scanbox Entertainment A/S:lle A Walk Among the Tombstones -elokuvan luvattomasta jakamisesta ....
AR-sovellusten vyöry alkoi iPhonelle – Näihin asioihin laajennettua todellisuutta hyödynnetään AR-sovellusten vyöry alkoi iPhonelle – Näihin asioihin laajennettua todellisuutta hyödynnetään (20.9.2017 11:24)
Apple julkaisi eilen iOS 11:n iPhonelle ja iPadille. Uusi käyttöjärjestelmä tuo runsaasti teknisiä parannuksia ja muita uusia ominaisuuksia, joista yhtenä merkittävänä lisäyksenä esimerkiksi ....
Google lähtee hintakisaan – Julkaisee halvan älykaiuttimen Google lähtee hintakisaan – Julkaisee halvan älykaiuttimen (20.9.2017 10:47)
Droid-Life-sivustolla päästiin käsiksi lokakuun 4. päivänä julkaistavien Pixel 2 -älypuhelimien lehdistökuviin. Samana päivänä Google aikoo esitellä San Franciscossa myös uuden kaiutintuotteen, ....
Kuvat vuotivat – Tältä näyttää Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL Kuvat vuotivat – Tältä näyttää Google Pixel 2 ja Pixel 2 XL (20.9.2017 10:35)
Droid-life-verkkosivusto on osunut jonkinlaiseen kultasuoneen Googlen syksyn uutuustuotteiden osalta. Sivusto on nimittäin saanut käsiinsä uusien Pixel 2 -puhelimien lehdistökuvat sekä puhelimien ....
Verkkokauppajätin tabletti päivittyi ja hinta tippui 35% Verkkokauppajätin tabletti päivittyi ja hinta tippui 35% (20.9.2017 09:06)
Verkkokauppajätti on uudistanut sen Fire-tablettien mallistoa uudella versiolla Fire HD 10 -tabletista. Noin kymppituumainen tabletti saa uusia ominaisuuksia, mutta hinta on entistä alhaisempi. ....

Uutisarkisto