*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonic ymppäsi YouTuben ja Picasan televisioon

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 21.5.2008 07:54 Kommentteja (5)

Panasonic ymppäsi YouTuben ja Picasan televisioon Panasonic on tuomassa vihdoin myyntiin jo CES-messuilla tammikuussa esittelyssä olleet TH-PZ850U-sarjan plasmatelevisionsa, uutisoi CNET News.com. Valmistajan malliston lippulaivat sisältävät paljon uusia ominaisuuksia, erikoisuutena YouTube- ja Picasa-selaimet.
Internet-yhteys tuo PZ850U-sarjan näyttöihin mahdollisuuden katsella YouTube-videoita ja Picasa-albumien valokuvia suoraan kaukosäätimellä, ilman tietokonetta. Tulossa on myös muita samantyyppisiä palveluita, Panasonicilta kerrotaan.

Tulossa olevat näyttömallit ovat kooltaan 46-, 50-, 58- ja 65-tuumaisia. Kaikista näytöistä luvataan löytyvän asianmukaiset teräväpiirtotoistoon ja tietokonekäyttöön tarvittavat liittimet. Kaiken muun hyvän lisäksi televisioista löytyy myös Secure Digital (SD) -muistikorttipaikka ja H.264-purkupiiri. Näiden avulla teräväpiirtovideokameroiden omistajien ei tarvitse välttämättä toistaa videoitaan kamerasta käsin, vaan toiston luvataan onnistuvan television avustuksella myös suoraan muistikortilta.

46- ja 50-tuumaisten versioiden kerrotaan tulevan saataville kesäkuun puolivälissä. Pienempien televisioiden 58- ja 65-tuumaiset isoveljet saapuvat myyntiin kuitenkin vasta syksyllä. Hintahaarukan kerrotaan olevan 3100 - 8000 dollaria (noin 2000 - 5100 euroa).

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

121.5.2008 11:53

Ja yllättäen myyntihinta suomessa ei tule alimmillaan, mitenkään asettumaan 2000 euron tietämille. Picasa on varmasti ihan mukava toiminto, silloin kun halutaan esitellä omia kuvia suuremmalle yleisölle kuin kahdelle ihmiselle, joskus jopa silloinkin. YouTubesta en niin tiedä, kun en ole palvelun pauloihin vielä päässytkään. Kaiken kaikkiaan kuulostaa ihan mukavalta, että televisiot itsessään alkavat sisältää ominaisuuksia, eikä kaiken tekemiseen tarvita aina tietokonetta, johon ei edes löydy kaukosäädintä.

221.5.2008 12:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Ja yllättäen myyntihinta suomessa ei tule alimmillaan, mitenkään asettumaan 2000 euron tietämille. Picasa on varmasti ihan mukava toiminto, silloin kun halutaan esitellä omia kuvia suuremmalle yleisölle kuin kahdelle ihmiselle, joskus jopa silloinkin. YouTubesta en niin tiedä, kun en ole palvelun pauloihin vielä päässytkään. Kaiken kaikkiaan kuulostaa ihan mukavalta, että televisiot itsessään alkavat sisältää ominaisuuksia, eikä kaiken tekemiseen tarvita aina tietokonetta, johon ei edes löydy kaukosäädintä.
Minä näen asian juuri päin vastoin, minulla on kaukosäätimellä varustettu tietokone joka hoitaa tallentavan digiboksin, dvd soittimen, musiikkisoittimen, vanhojen pelikonsoleiden jne. virkaa.

Olen erittäin tyytyväinen että noita ominaisuuksia ei ole ympätty televisioon, vaan minulla on yksi "vapaa", helposti päivitettävä alusta johon voin asentaa juuri ne toiminnot mitä tarvitsen. Kun digiboksin päivitys tulee ajankohtaiseksi, vaihdan vain sopivan kortin. Kun tarvitsen blu-ray asemaa, vaihdan vain levynpyörittimen.
Kun mp3 vanhenee lopullisesti, edessä on vain kodekki päivitys, mitään uusia laitteita ei tarvita. Nyt kun taloon tuli full hd tykki, mitään uusia upconvertavia dvd soittimia ei tarvittu, senkuin vain ruksi FFDSHOWsta "lancoz resizen" päälle niin vanhojen DVDidenkin kuva päivittyi nykyaikaan, lähes hd tasoiseksi.

321.5.2008 18:47
hentriz
Inactive

Kuinka moni haluaa katsoa YouTube-videoita 50" näytöltä, jos videon resoluution on VGA-luokka?
Yhdyn bfrn mielipiteeseen siitä, että käytän mielummin tietokonetta mediakeskuksena. Ehkäpä ainut miinus on siinä hidas käynnistyminen valmiustilasta (WinVista32bit).
Mutta kyllä tollainen kelpais omaan olihuoneeseen. Sitäpaitsi, voihan tuotakin käyttä koneen näyttönä :)

421.5.2008 19:15

Omasta mielestäni sotkee tveen ihan täysin. Voihan niitä kuitenkin jonkun media-pceen kautta toistaa tai kuvia suoraan kameran s-video porttista

521.5.2008 22:27

Ongelma onkin se, että tietokoneella on käyttäjä samaan aikaan kuin TV:llä, joskus useampia ja käyttäjät ja käyttötarkoitukset menevät ristiin. Jotta kaikki olisi sujuvaa, pitäisi olla jokaista televisiota kohden oma tietokone. Läsiksi pelitietokone ja netissäsurfaus-kone, niin johan menee kaikki tilat tietokonepöntöille. On se toki eri asia asua yksin kuin olla perheellinen. Siksi mielestäni on ihan OK, jos televisio osaa hoitaa edes jonkun keskeisen tehtävän tietokoneen asemasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään	Apple aloitti tilaisuuden muistuttamalla kuinka heikosti Androideja päivitetään (27.10.2016 20:18)
Applella on parhaillaan käynnissä lehdistötilaisuus, josta odotetaan uusia Mac-malleja. Yhtiö kuitenkin aloitti kertomalla uutisia iPhonesta. Odotetusti Applen asiakkaat ovat ottaneet iPhone ....
PlayStationille esiteltiin kaksi Pro-pelaajien ohjainta PlayStationille esiteltiin kaksi Pro-pelaajien ohjainta (27.10.2016 20:01)
Sonyn virallinen PlayStation Europe -blogi on esitellyt kahta uutta pleikkariohjainta, jotka on suunnattu tosimielellä pelaamiseen suhtautuville PS4-pelaajille. Niin kutsutut pro-ohjaimet tarjoavat ....
Apple valmistautuu aloittamaan myynnin tänään julkistettaville laitteille heti tapahtuman jälkeen? Apple valmistautuu aloittamaan myynnin tänään julkistettaville laitteille heti tapahtuman jälkeen? (27.10.2016 19:39)
Applelta odotetaan tänään uusia laitteita yhtiön vanhimpaan tuotekategoriaan. Uudet iMacit ja MacBookit esitellään kansalle Suomen aikaan kahdeksalta illalla alkavassa lehdistötilaisuudessa. ....
Apple esittelee uusia tuotteita – Seuraa tilaisuutta suorana Apple esittelee uusia tuotteita – Seuraa tilaisuutta suorana (27.10.2016 19:34)
Applen tämän vuoden syksyn toinen lehdistötilaisuus on käynnistymässä hetken kuluttua. Suomen aikaa kello 20.00 alkavan tapahtuman julkistuksia voi seurata suorana Applen tarjoaman verkkolähetyksen kautta. ....
Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä (27.10.2016 19:18)
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia ....

Uutisarkisto