*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflixin uusi boksi helpottaa nettivuokrauksien katselua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.5.2008 23:46 Kommentteja (3)

Netflixin uusi boksi helpottaa nettivuokrauksien katselua Internetistä löytyy useita videopalveluita, joiden kautta voi ostaa tai vuokrata elokuvia digitaalisessa muodossa, jolloin kuluttaja lataa elokuvan itselleen internet-yhteyden avulla katselua varten. Kyseiset videopalvelut eivät kuitenkaan ole keränneet erityisemmin suosiota ja monien mielestä niiden suurimmat ongelmat liittyvät DRM-suojauksiin, joiden takia hankittua sisältöä on hankala katsella tietokoneen ulkopuolella, joka tarkoittaa monissa kotitalouksissa sitä, ettei palveluiden kautta hankittuja videoita voi katsella olohuoneessa.
Kyseistä ongelmaa ovat yrittäneet aiemmin kiertää sekä Microsoft että Apple, jotka ovat tuoneet omien videopalveluidensa videoita Xbox 360 -pelikonsoleille ja Apple TV -laitteille. Nyt samoille apajille pyrkii Yhdysvalloissa elokuvia postin ja internetin kautta vuokraava Netflix, joka on esitellyt uutta videoboksiaan, jolla Netflixin verkkopalvelun kautta digitaalisesti vuokrattuja elokuvia voi katsoa kätevästi suoraan televisiossa.

Rokun suunnittelema pieni laatikko sisältää mm. HDMI-, Ethernet- ja komponenttiliitännät sekä WLAN-tuen, joiden avulla elokuvat saa ladattua laitteelle ja toistettua televisiossa. Laite toistaa samoja Microsoftin VC-1-videoita, joita katsellaan myös Netflixin tietokoneella toimivalla toisto-ohjelmalla, joka hyödyntää Windows Media Player -ohjelmistoa. Ainoastaan suoratoistoa tukeva laite sisältää 64 megatavua muistia, johon katsottavaa sisältöä voi ladata. Laitteessa ei ole siis kiintolevyä tai muutakaan massamuistia elokuvien tallennusta varten. Tämän vuoksi laitteen seuraksi tarvitsee videoiden katsomista varten vähintään 512 kbps -tiedonsiirtonopeudella toimivan laajakaistayhteyden ja parasta kuvanlaatua varten vaaditaan vähintään 2,2 Mbps -tiedonsiirtonopeudella toimiva laajakaistayhteys.

HDMI-ulostulo tukee ainoastaan 480p-resoluutiota ja muiden ulostulojen maksimiresoluutio on 480i, joten teräväpiirtosisältöä laitteella ei voi nykyisellään katsella. Tulevaisuudessa teräväpiirtotuki on kuitenkin tarkoitus lisätä laitteeseen firmware-pävityksellä samaan aikaan, kun Netflix aloittaa teräväpiirtosisällön vuokraamisen. Samalla tarjontaa pitäisi ilmaantua 5.1-kanavaista audiota tarjoavia TV-ohjelmia ja elokuvia. Laitteessa ei ole liikkuvia osia, kuten tuuletinta, joten se ei tuota ylimääräistä melua, jonka vuoksi laite sopii erinomaisesti elokuvien katseluun.

Netflixin uuden boksin uskotaan houkuttelevan kuluttajia erityisesti edullisen hinnan ja laajan sisällön avulla, sillä laitteen myyntihinta on ainoastaan 100 dollaria ja yhdeksän dollarin kuukausimaksulla kuluttajat pääsevät katselemaan yli 10 000 elokuvaa ja TV-sarjan jaksoa Netflixin valikoimista. Ladattujen elokuvien kuvanlaatu ei vastaa DVD-elokuvien vastaavaa, mutta laitetta testanneiden sivustojen mukaan kuvanlaatu on monien videoiden kohdalla lähes DVD-tasoa.


Laite edestä ja kaukosäädin


Laitteen liitännät takapuolella


Kaukosäädin

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

121.5.2008 0:29

Hmm.. Tämähän alkaa vaikuttaa jo ihan kätevältä vermeeltä vaikka onkin hieman rampa vielä. Eiköhän se tuosta kehity eteenpäin.

Kyllä tämä tämänhetkiset muut kilpailijat pesee mielestäni satanolla

221.5.2008 9:32

Teräväpiirtosisältöä, tekstitykset ja mun puolesta muutama euro vaikka lisääkin kuukausimaksuun, niin löytää kyllä tiensä minunkin olohuoneeseen. Tosin pitäisi vielä tällaisen rantautua Suomeenkin. :(

324.5.2008 0:02

jos saa tekstitykset niin löytyisi omankin television alta tuo.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Sonyn uutuuslaite muuttaa kodin kaikki pinnat kosketusnäytöksi Sonyn uutuuslaite muuttaa kodin kaikki pinnat kosketusnäytöksi (28.2.2017 12:40)
Miltä kuulostaisi projektorilaite, jonka avulla minkä tahansa kodin pinnan voisi muuttaa kosketusnäytöksi? Kuulostaa aika hyvältä ja siksipä Sonykin on sellaisen laitteen kehittänyt, kyseessä ....
Mozilla teki ensimmäisen yrityskaupan: Osti Pocketin Mozilla teki ensimmäisen yrityskaupan: Osti Pocketin (28.2.2017 12:03)
Firefox-nettiselainta kehittävä Mozilla on ostanut Pocketin itselleen. Pocket on selainlaajennos ja mobiilisovellus, jonka avulla käyttäjä voi tallentaa sivuja tai nettivideoita omalle muistilistalle ....
Windows 10:een uusi ominaisuus – Varoittaa vääristä paikoista ladatuista ohjelmista Windows 10:een uusi ominaisuus – Varoittaa vääristä paikoista ladatuista ohjelmista (28.2.2017 10:14)
Microsoft aikoo lisätä Windows 10:lle tänä keväänä ilmestyvään Creators Update -päivitykseen ominaisuuden, joka varoittaa käyttäjää Windows Storen ulkopuolelta ladatusta sovelluksesta. Kun ....
Loppuuko Hedman Partnersin piraattikirjebisnes? Korkein oikeus alkaa tutkia tapausta Loppuuko Hedman Partnersin piraattikirjebisnes? Korkein oikeus alkaa tutkia tapausta (28.2.2017 09:45)
Korkein oikeus (KKO) aikoo tutkia onko teleoperaattoreilla mahdollisuus kieltäytyä luovuttamasta säilyttämiään tunnistetietoja tekijänoikeuden haltijalle. Markkinaoikeus on viimeiset pari vuotta ....
3 kommenttia
YouTubea katsotaan päivittäin miljardin tunnin edestä YouTubea katsotaan päivittäin miljardin tunnin edestä (28.2.2017 09:07)
Ihmiset katsovat YouTubesta nettivideoita päivittäin jo yli miljardin tunnin edestä. Katselumäärä on jopa kymmenkertaistunut vuodesta 2012. Näin suuria katselumääriä ei voida ylläpitää kovin ....

Uutisarkisto