*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflixin uusi boksi helpottaa nettivuokrauksien katselua

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.5.2008 23:46 Kommentteja (3)

Netflixin uusi boksi helpottaa nettivuokrauksien katselua Internetistä löytyy useita videopalveluita, joiden kautta voi ostaa tai vuokrata elokuvia digitaalisessa muodossa, jolloin kuluttaja lataa elokuvan itselleen internet-yhteyden avulla katselua varten. Kyseiset videopalvelut eivät kuitenkaan ole keränneet erityisemmin suosiota ja monien mielestä niiden suurimmat ongelmat liittyvät DRM-suojauksiin, joiden takia hankittua sisältöä on hankala katsella tietokoneen ulkopuolella, joka tarkoittaa monissa kotitalouksissa sitä, ettei palveluiden kautta hankittuja videoita voi katsella olohuoneessa.
Kyseistä ongelmaa ovat yrittäneet aiemmin kiertää sekä Microsoft että Apple, jotka ovat tuoneet omien videopalveluidensa videoita Xbox 360 -pelikonsoleille ja Apple TV -laitteille. Nyt samoille apajille pyrkii Yhdysvalloissa elokuvia postin ja internetin kautta vuokraava Netflix, joka on esitellyt uutta videoboksiaan, jolla Netflixin verkkopalvelun kautta digitaalisesti vuokrattuja elokuvia voi katsoa kätevästi suoraan televisiossa.

Rokun suunnittelema pieni laatikko sisältää mm. HDMI-, Ethernet- ja komponenttiliitännät sekä WLAN-tuen, joiden avulla elokuvat saa ladattua laitteelle ja toistettua televisiossa. Laite toistaa samoja Microsoftin VC-1-videoita, joita katsellaan myös Netflixin tietokoneella toimivalla toisto-ohjelmalla, joka hyödyntää Windows Media Player -ohjelmistoa. Ainoastaan suoratoistoa tukeva laite sisältää 64 megatavua muistia, johon katsottavaa sisältöä voi ladata. Laitteessa ei ole siis kiintolevyä tai muutakaan massamuistia elokuvien tallennusta varten. Tämän vuoksi laitteen seuraksi tarvitsee videoiden katsomista varten vähintään 512 kbps -tiedonsiirtonopeudella toimivan laajakaistayhteyden ja parasta kuvanlaatua varten vaaditaan vähintään 2,2 Mbps -tiedonsiirtonopeudella toimiva laajakaistayhteys.

HDMI-ulostulo tukee ainoastaan 480p-resoluutiota ja muiden ulostulojen maksimiresoluutio on 480i, joten teräväpiirtosisältöä laitteella ei voi nykyisellään katsella. Tulevaisuudessa teräväpiirtotuki on kuitenkin tarkoitus lisätä laitteeseen firmware-pävityksellä samaan aikaan, kun Netflix aloittaa teräväpiirtosisällön vuokraamisen. Samalla tarjontaa pitäisi ilmaantua 5.1-kanavaista audiota tarjoavia TV-ohjelmia ja elokuvia. Laitteessa ei ole liikkuvia osia, kuten tuuletinta, joten se ei tuota ylimääräistä melua, jonka vuoksi laite sopii erinomaisesti elokuvien katseluun.

Netflixin uuden boksin uskotaan houkuttelevan kuluttajia erityisesti edullisen hinnan ja laajan sisällön avulla, sillä laitteen myyntihinta on ainoastaan 100 dollaria ja yhdeksän dollarin kuukausimaksulla kuluttajat pääsevät katselemaan yli 10 000 elokuvaa ja TV-sarjan jaksoa Netflixin valikoimista. Ladattujen elokuvien kuvanlaatu ei vastaa DVD-elokuvien vastaavaa, mutta laitetta testanneiden sivustojen mukaan kuvanlaatu on monien videoiden kohdalla lähes DVD-tasoa.


Laite edestä ja kaukosäädin


Laitteen liitännät takapuolella


Kaukosäädin

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

121.5.2008 0:29

Hmm.. Tämähän alkaa vaikuttaa jo ihan kätevältä vermeeltä vaikka onkin hieman rampa vielä. Eiköhän se tuosta kehity eteenpäin.

Kyllä tämä tämänhetkiset muut kilpailijat pesee mielestäni satanolla

221.5.2008 9:32

Teräväpiirtosisältöä, tekstitykset ja mun puolesta muutama euro vaikka lisääkin kuukausimaksuun, niin löytää kyllä tiensä minunkin olohuoneeseen. Tosin pitäisi vielä tällaisen rantautua Suomeenkin. :(

324.5.2008 0:02

jos saa tekstitykset niin löytyisi omankin television alta tuo.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto