*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia tuo GPS-paikannuksen joka toiseen puhelimeen

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 16.5.2008 00:59 Kommentteja (2)

Nokia tuo GPS-paikannuksen joka toiseen puhelimeen Matkapuhelinvalmistaja Nokia uskoo GPS-paikannuksen tulevaisuuteen. Paikannusominaisuudella varustettujen puhelimien ja autonavigaattoreiden markkinat ovat kasvaneet viime aikoina räjähdysmäisesti. Nokian mukaan ensi vuoden jälkeen GPS-vastaanotin löytyykin jo joka toisesta puhelimesta.
Väite tarkoittaakin käytännössä sitä, että GPS-vastaanottimesta tulee vakio-ominaisuus kaikkissa muissa, paitsi kaikista halvimmissa puhelinmalleissa. Myös halvimmissa puhelinmalleissa tulee olemaan paikannusominaisuuksia, tosin ilman GPS-piiriä.

Nokian paikannustoiminnan johtaja Michael Halbherr arvioi yrityksen tuovan GPS-paikannuksen 50 prosenttiin puhelimista vuosien 2010-2012 aikana.

Halbherrin mukaan Nokian tavoitteena on myydä tämän vuoden aikana yhteensä noin 35 miljoonaa GPS-ominaisuudella varustettua puhelinta. Mikäli 50 prosentin arvio pitää kutinsa, parin vuoden kuluttua sama myyntimittari saattaa näyttää jo 250 miljoonaa myytyä GPS-puhelinta.

Hänen mukaansa jatkossa E-sarjan yrityspuhelimet ja N-sarjan viihdepuhelimet ilman GPS-paikannusominaisuutta tulevat olemaan harvassa.

Vaikka puhelimessa ei olisikaan GPS-sirua, tulee uusista kännyköistä löytymään mahdollisuus käyttää tukiasemiin perustuvaa paikannustekniikkaa yhdessä Nokia Maps -ohjelman kanssa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

116.5.2008 10:09

Pianhan se GPS-piirikin on niin halpa, että puhelin, jossa ei ole GPS:ää, onkin erityismalli, koska ne vaativat uniikimman suunnitelun, kuin ne puhelimet joissa ne on. On tosin aika harvinaista, että tulee GPS:ää nykyään edes tarvittua. Tietysti matkoilla ja vieraassa paikassa saatta olla nopeastikin hintansa väärti ominaisuus.

216.5.2008 11:39

Nokiahan tarjoaa kartaohjelmat ilmaiseksi puhelimiinsa. Vain se automaattinen reittihaku maksaa. Yllättävän kätevä on se nokian karttaohjelma ilman reittihakuakin. Oli paljon iloa esim. Espanjassa kun olin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto