*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia tuo GPS-paikannuksen joka toiseen puhelimeen

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 16.5.2008 00:59 Kommentteja (2)

Nokia tuo GPS-paikannuksen joka toiseen puhelimeen Matkapuhelinvalmistaja Nokia uskoo GPS-paikannuksen tulevaisuuteen. Paikannusominaisuudella varustettujen puhelimien ja autonavigaattoreiden markkinat ovat kasvaneet viime aikoina räjähdysmäisesti. Nokian mukaan ensi vuoden jälkeen GPS-vastaanotin löytyykin jo joka toisesta puhelimesta.
Väite tarkoittaakin käytännössä sitä, että GPS-vastaanottimesta tulee vakio-ominaisuus kaikkissa muissa, paitsi kaikista halvimmissa puhelinmalleissa. Myös halvimmissa puhelinmalleissa tulee olemaan paikannusominaisuuksia, tosin ilman GPS-piiriä.

Nokian paikannustoiminnan johtaja Michael Halbherr arvioi yrityksen tuovan GPS-paikannuksen 50 prosenttiin puhelimista vuosien 2010-2012 aikana.

Halbherrin mukaan Nokian tavoitteena on myydä tämän vuoden aikana yhteensä noin 35 miljoonaa GPS-ominaisuudella varustettua puhelinta. Mikäli 50 prosentin arvio pitää kutinsa, parin vuoden kuluttua sama myyntimittari saattaa näyttää jo 250 miljoonaa myytyä GPS-puhelinta.

Hänen mukaansa jatkossa E-sarjan yrityspuhelimet ja N-sarjan viihdepuhelimet ilman GPS-paikannusominaisuutta tulevat olemaan harvassa.

Vaikka puhelimessa ei olisikaan GPS-sirua, tulee uusista kännyköistä löytymään mahdollisuus käyttää tukiasemiin perustuvaa paikannustekniikkaa yhdessä Nokia Maps -ohjelman kanssa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

116.5.2008 10:09

Pianhan se GPS-piirikin on niin halpa, että puhelin, jossa ei ole GPS:ää, onkin erityismalli, koska ne vaativat uniikimman suunnitelun, kuin ne puhelimet joissa ne on. On tosin aika harvinaista, että tulee GPS:ää nykyään edes tarvittua. Tietysti matkoilla ja vieraassa paikassa saatta olla nopeastikin hintansa väärti ominaisuus.

216.5.2008 11:39

Nokiahan tarjoaa kartaohjelmat ilmaiseksi puhelimiinsa. Vain se automaattinen reittihaku maksaa. Yllättävän kätevä on se nokian karttaohjelma ilman reittihakuakin. Oli paljon iloa esim. Espanjassa kun olin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto