*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LimeWire haluaa jakaa mainostulojaan levy-yhtiöille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2008 11:49 Kommentteja (2)

LimeWire haluaa jakaa mainostulojaan levy-yhtiöille LimeWire P2P-ohjelmaa kehittävä Lime Wire LLC avasi maaliskuussa oman Limewire Storen, jonka kautta myydään musiikkia MP3-tiedostoina.
Internetissä toimivien digitaalisten musiikkikauppojen kovan kilpailun vuoksi yritys ei aio kuitenkaan jättää talouskasvuaan pelkän musiikkikaupan varaan, vaan se on integroimassa Google AdSense -tyyppistä mainosohjelmaa LimeWire-ohjelmaan ja mainonnasta saatavia mainostuloja on tarkoitus jakaa myös levy-yhtiöille ja artisteille.

Mainoksien näyttäminen P2P-ohjelmissa ei välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta yli 80 miljoonan käyttäjän ja 5 miljardin kuukausittaisen tiedostohaun avulla LimeWire-ohjelman uskotaan olevan erinomainen mainosalusta. Mainoksia on tarkoitus näyttää hakutulosten yhteydessä ja Googlen tapaan tekstimainokset erotetaan selvästi varsinaisista hakutuloksista. Aluksi hakumainonnalla yritetään parantaa Limewire Storen suosiota, mutta jatkossa mainososumia voi ostaa kuka tahansa mainosjärjestelmän oman huutokaupan avulla. Google Adwordsin tapaan eri osapuolet kilpailevat huutokaupoissa tietyistä hakusanoista, joiden yhteydessä heidän mainoksiaan sitten näytetään.

Mainoksien kauppaamisesta huolehtii Fanmedia-niminen taho, joka ottaa itselleen 20 prosenttia mainostuloista. 40 prosenttia mainostuloista menee Lime Wire LLC:n haltuun ja loput 40 prosenttia on tarkoitus jakaa hakuun liittyvän hakusanan tekijänoikeuden omistajille. Jos kuluttaja siis käyttäisi hakusanana Madonnaa ja klikkaisi tämän jälkeen jotain haun yhteydessä esiin tullutta mainoslinkkiä, saisi Madonna ainakin teoriassa 40 prosenttia mainostajan maksamasta summasta. Käytännössä asia ei ole kuitenkaan näin yksinkertainen ja lisää ongelmia Lime Wire LLC:lle aiheuttaa RIAA:n kaksi vuotta sitten nostama oikeusjuttu, jonka myötä suuret levy-yhtiöt eivät ole kovin hyvissä väleissä yrityksen kanssa.

Lime Wire LLC:n toimitusjohtaja George Searle uskoo kuitenkin järjestelmän olevan taloudellisesti kannattava kaikille osapuolille, vaikka tällä hetkellä sopimuksia neuvottelevat lähinnä pienemmät levy-yhtiöt. Mainosjärjestelmää on tarkoitus laajentaa jatkossa, jolloin sen voisi integroida muihinkin P2P-ohjelmiin ja ottaa käyttöön esim. hakukoneissa ja blogeissa.

Lime Wire LLC:lle paras mahdollinen lopputulos oli se, että suurten mainostulojen myötä suuret levy-yhtiöt kuoppaisivat yritystä vastaan nostetun oikeusjutun, sillä todennäköisesti Lime Wire LLC saa muuten kontolleen useiden miljoonien dollareiden korvausvaatimukset.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

114.5.2008 12:20

jaa-a, minä en ainakaan katso mainoksia ja maksa musiikista samassa paketissa, se on joko ilmaista musiikkia ja katson mainoksia tai sitten maksullista musiikkia ilman mainoksia, tietty jos biisi maksaa 1/4 mainoksien kanssa ohjelmaa käyttäessä niin sitten ehkä...

214.5.2008 14:42

Kamala ohjelma LimeWire on, alku aikoina ihan käytännöllinen oli...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia PlayStation 4:n voittokulku jatkuu – Jo yli 50 miljoonaa myytyä konsolia (7.12.2016 18:31)
Sony on onnistunut myymään jo yli 50 miljoonaa PlayStation 4 -pelikonsolia. Lukemaan sisältyy niin vuonna 2013 lanseeratun PlayStation 4:n myynti kuin tänä syksynä esitellyn PlayStation 4 Pron myyntikin. ....
Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan Chrome päivittyy Androidilla – Sisältää uuden lataushallinnan (7.12.2016 18:13)
Tietokoneille vähän aika sitten julkaistussa Chrome 55:ssä huomattavin muutos aiempaan oli flash-selainlaajennoksen kytkeminen pois päältä oletuksena. Androidilla moiselle ei ole tarvetta, sillä ....
iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa iPhonen muisti täynnä? Näillä ohjeilla saat lisää tallennustilaa (6.12.2016 13:53)
Jos omistat 16 gigatavun tallennusmuistilla varustetun iPhonen tai iPadin, on laitteesi näytöllä melko varmasti vilahtanut silloin tällöin Tallennustila melkein täynnä -varoitus, joka ilmoittaa ....
Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta (6.12.2016 12:26)
Amazon on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ruokakauppaa, josta voisi yksinkertaisesti lähteä pois kun ostokset on kerätty hyllyiltä kauppakassiin. Kassalla jonottaminen jäisi historiaan kokonaan. ....
4 kommenttia
Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen Netflix lupaa tuplasti enemmän sisältöä – Panostaa tosi-TV:hen (6.12.2016 11:17)
Netflix aikoo kaksinkertaistaa alkuperäistuotantojen ensi vuonna, kertoo yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos. Tämän vuoden aikana Netflix saanut valmiiksi omia tuotantoja noin 500 tunnin verran ....
2 kommenttia

Uutisarkisto