*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LimeWire haluaa jakaa mainostulojaan levy-yhtiöille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2008 11:49 Kommentteja (2)

LimeWire haluaa jakaa mainostulojaan levy-yhtiöille LimeWire P2P-ohjelmaa kehittävä Lime Wire LLC avasi maaliskuussa oman Limewire Storen, jonka kautta myydään musiikkia MP3-tiedostoina.
Internetissä toimivien digitaalisten musiikkikauppojen kovan kilpailun vuoksi yritys ei aio kuitenkaan jättää talouskasvuaan pelkän musiikkikaupan varaan, vaan se on integroimassa Google AdSense -tyyppistä mainosohjelmaa LimeWire-ohjelmaan ja mainonnasta saatavia mainostuloja on tarkoitus jakaa myös levy-yhtiöille ja artisteille.

Mainoksien näyttäminen P2P-ohjelmissa ei välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta yli 80 miljoonan käyttäjän ja 5 miljardin kuukausittaisen tiedostohaun avulla LimeWire-ohjelman uskotaan olevan erinomainen mainosalusta. Mainoksia on tarkoitus näyttää hakutulosten yhteydessä ja Googlen tapaan tekstimainokset erotetaan selvästi varsinaisista hakutuloksista. Aluksi hakumainonnalla yritetään parantaa Limewire Storen suosiota, mutta jatkossa mainososumia voi ostaa kuka tahansa mainosjärjestelmän oman huutokaupan avulla. Google Adwordsin tapaan eri osapuolet kilpailevat huutokaupoissa tietyistä hakusanoista, joiden yhteydessä heidän mainoksiaan sitten näytetään.

Mainoksien kauppaamisesta huolehtii Fanmedia-niminen taho, joka ottaa itselleen 20 prosenttia mainostuloista. 40 prosenttia mainostuloista menee Lime Wire LLC:n haltuun ja loput 40 prosenttia on tarkoitus jakaa hakuun liittyvän hakusanan tekijänoikeuden omistajille. Jos kuluttaja siis käyttäisi hakusanana Madonnaa ja klikkaisi tämän jälkeen jotain haun yhteydessä esiin tullutta mainoslinkkiä, saisi Madonna ainakin teoriassa 40 prosenttia mainostajan maksamasta summasta. Käytännössä asia ei ole kuitenkaan näin yksinkertainen ja lisää ongelmia Lime Wire LLC:lle aiheuttaa RIAA:n kaksi vuotta sitten nostama oikeusjuttu, jonka myötä suuret levy-yhtiöt eivät ole kovin hyvissä väleissä yrityksen kanssa.

Lime Wire LLC:n toimitusjohtaja George Searle uskoo kuitenkin järjestelmän olevan taloudellisesti kannattava kaikille osapuolille, vaikka tällä hetkellä sopimuksia neuvottelevat lähinnä pienemmät levy-yhtiöt. Mainosjärjestelmää on tarkoitus laajentaa jatkossa, jolloin sen voisi integroida muihinkin P2P-ohjelmiin ja ottaa käyttöön esim. hakukoneissa ja blogeissa.

Lime Wire LLC:lle paras mahdollinen lopputulos oli se, että suurten mainostulojen myötä suuret levy-yhtiöt kuoppaisivat yritystä vastaan nostetun oikeusjutun, sillä todennäköisesti Lime Wire LLC saa muuten kontolleen useiden miljoonien dollareiden korvausvaatimukset.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

114.5.2008 12:20

jaa-a, minä en ainakaan katso mainoksia ja maksa musiikista samassa paketissa, se on joko ilmaista musiikkia ja katson mainoksia tai sitten maksullista musiikkia ilman mainoksia, tietty jos biisi maksaa 1/4 mainoksien kanssa ohjelmaa käyttäessä niin sitten ehkä...

214.5.2008 14:42

Kamala ohjelma LimeWire on, alku aikoina ihan käytännöllinen oli...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle (22.6.2017 22:48)
Ubisoftin omistama kotimainen RedLynx-studio on julkaissut South Park -aiheisen keräilykorttipelin. South Park: Phone Destroyer -nimeä kantava peli on julkaistu aluksi rajoitetusti Suomessa, ....
OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa (22.6.2017 21:04)
OnePlus esitteli aiemmin tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa nimeä OnePlus 5. Kyseisen puhelimen ykkösominaisuus on edellisversiosta merkittävästi parantunut kamera. Kaksoiskamera ....
Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja (22.6.2017 19:52)
Ensi kuun odotetuin televisiosarja on tietysti Game of Thronesin uusin kausi – katsoithan uuden trailerin. Maailman suosituin televisiosarja tekee paluun toiseksi viimeistä kertaa ja tälläkin ....
Qualcomm ampuu Applea kovilla: laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia Qualcomm ampuu Applea kovilla: "laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia" (22.6.2017 18:59)
Applen ja Qualcommin välinen riita patenteista ja rojalteista on kiristynyt kuluneen vuoden aikana. Ensialkuun Apple haastoi piirivalmistajan oikeuteen "epäreilujen sopimusehtojen takia", jonka ....
Googlen tämän päivän doodlella voit tehdä musiikkia Googlen tämän päivän doodlella voit tehdä musiikkia (22.6.2017 18:28)
Googlen hakukoneessa on jo vuosia nähty niin kutsuttuja doodleja, jotka kertovat hakua käyttäville tarinoita historiasta ja monissa tapauksissa sisältävät interaktiivisia elementtejä. Olipa ....

Uutisarkisto