*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LimeWire haluaa jakaa mainostulojaan levy-yhtiöille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2008 11:49 Kommentteja (2)

LimeWire haluaa jakaa mainostulojaan levy-yhtiöille LimeWire P2P-ohjelmaa kehittävä Lime Wire LLC avasi maaliskuussa oman Limewire Storen, jonka kautta myydään musiikkia MP3-tiedostoina.
Internetissä toimivien digitaalisten musiikkikauppojen kovan kilpailun vuoksi yritys ei aio kuitenkaan jättää talouskasvuaan pelkän musiikkikaupan varaan, vaan se on integroimassa Google AdSense -tyyppistä mainosohjelmaa LimeWire-ohjelmaan ja mainonnasta saatavia mainostuloja on tarkoitus jakaa myös levy-yhtiöille ja artisteille.

Mainoksien näyttäminen P2P-ohjelmissa ei välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta yli 80 miljoonan käyttäjän ja 5 miljardin kuukausittaisen tiedostohaun avulla LimeWire-ohjelman uskotaan olevan erinomainen mainosalusta. Mainoksia on tarkoitus näyttää hakutulosten yhteydessä ja Googlen tapaan tekstimainokset erotetaan selvästi varsinaisista hakutuloksista. Aluksi hakumainonnalla yritetään parantaa Limewire Storen suosiota, mutta jatkossa mainososumia voi ostaa kuka tahansa mainosjärjestelmän oman huutokaupan avulla. Google Adwordsin tapaan eri osapuolet kilpailevat huutokaupoissa tietyistä hakusanoista, joiden yhteydessä heidän mainoksiaan sitten näytetään.

Mainoksien kauppaamisesta huolehtii Fanmedia-niminen taho, joka ottaa itselleen 20 prosenttia mainostuloista. 40 prosenttia mainostuloista menee Lime Wire LLC:n haltuun ja loput 40 prosenttia on tarkoitus jakaa hakuun liittyvän hakusanan tekijänoikeuden omistajille. Jos kuluttaja siis käyttäisi hakusanana Madonnaa ja klikkaisi tämän jälkeen jotain haun yhteydessä esiin tullutta mainoslinkkiä, saisi Madonna ainakin teoriassa 40 prosenttia mainostajan maksamasta summasta. Käytännössä asia ei ole kuitenkaan näin yksinkertainen ja lisää ongelmia Lime Wire LLC:lle aiheuttaa RIAA:n kaksi vuotta sitten nostama oikeusjuttu, jonka myötä suuret levy-yhtiöt eivät ole kovin hyvissä väleissä yrityksen kanssa.

Lime Wire LLC:n toimitusjohtaja George Searle uskoo kuitenkin järjestelmän olevan taloudellisesti kannattava kaikille osapuolille, vaikka tällä hetkellä sopimuksia neuvottelevat lähinnä pienemmät levy-yhtiöt. Mainosjärjestelmää on tarkoitus laajentaa jatkossa, jolloin sen voisi integroida muihinkin P2P-ohjelmiin ja ottaa käyttöön esim. hakukoneissa ja blogeissa.

Lime Wire LLC:lle paras mahdollinen lopputulos oli se, että suurten mainostulojen myötä suuret levy-yhtiöt kuoppaisivat yritystä vastaan nostetun oikeusjutun, sillä todennäköisesti Lime Wire LLC saa muuten kontolleen useiden miljoonien dollareiden korvausvaatimukset.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

114.5.2008 12:20

jaa-a, minä en ainakaan katso mainoksia ja maksa musiikista samassa paketissa, se on joko ilmaista musiikkia ja katson mainoksia tai sitten maksullista musiikkia ilman mainoksia, tietty jos biisi maksaa 1/4 mainoksien kanssa ohjelmaa käyttäessä niin sitten ehkä...

214.5.2008 14:42

Kamala ohjelma LimeWire on, alku aikoina ihan käytännöllinen oli...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
5 kommenttia
Microsoft tarjoaa patenttejaan älyautojen valmistajille Microsoft tarjoaa patenttejaan älyautojen valmistajille (24.3.2017 10:32)
Teknologiapatenttien ja -lisenssisopimusten tärkeys on tullut näkyvästi esille tietokoneiden ja mobiililaitteiden yleistymisen myötä, kun oikeussaleissa on väännetty kättä graafisista käyttöliittymistä ....
2 kommenttia
Vain puolet Android-laitteista sai tietoturvapäivityksiä Vain puolet Android-laitteista sai tietoturvapäivityksiä (24.3.2017 09:17)
Androidin tietoturvatiimiin uuden blogikirjoituksen mukaan sen tavoitteena on huolehtia kaikkien käyttäjien tietoturvasta, mutta lukujen valossa tässä onnistuttiin viime vuonna vain osittain. ....
2 kommenttia
Hakkerit uhkaavat tyhjentää iPhonesi – Vaativat Applelta bitcoineja Hakkerit uhkaavat tyhjentää iPhonesi – Vaativat Applelta bitcoineja (24.3.2017 08:36)
Turkish Crime Family -niminen hakkeriryhmä on vaatinut Applea maksamaan sille 75 000 dollarin arvosta bitconeja huhtikuun 7. päivään mennessä, muutoin ryhmä aikoo tyhjentää miljoonien Applen ....

Uutisarkisto