*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

LimeWire haluaa jakaa mainostulojaan levy-yhtiöille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.5.2008 11:49 Kommentteja (2)

LimeWire haluaa jakaa mainostulojaan levy-yhtiöille LimeWire P2P-ohjelmaa kehittävä Lime Wire LLC avasi maaliskuussa oman Limewire Storen, jonka kautta myydään musiikkia MP3-tiedostoina.
Internetissä toimivien digitaalisten musiikkikauppojen kovan kilpailun vuoksi yritys ei aio kuitenkaan jättää talouskasvuaan pelkän musiikkikaupan varaan, vaan se on integroimassa Google AdSense -tyyppistä mainosohjelmaa LimeWire-ohjelmaan ja mainonnasta saatavia mainostuloja on tarkoitus jakaa myös levy-yhtiöille ja artisteille.

Mainoksien näyttäminen P2P-ohjelmissa ei välttämättä ole kaikkien mieleen, mutta yli 80 miljoonan käyttäjän ja 5 miljardin kuukausittaisen tiedostohaun avulla LimeWire-ohjelman uskotaan olevan erinomainen mainosalusta. Mainoksia on tarkoitus näyttää hakutulosten yhteydessä ja Googlen tapaan tekstimainokset erotetaan selvästi varsinaisista hakutuloksista. Aluksi hakumainonnalla yritetään parantaa Limewire Storen suosiota, mutta jatkossa mainososumia voi ostaa kuka tahansa mainosjärjestelmän oman huutokaupan avulla. Google Adwordsin tapaan eri osapuolet kilpailevat huutokaupoissa tietyistä hakusanoista, joiden yhteydessä heidän mainoksiaan sitten näytetään.

Mainoksien kauppaamisesta huolehtii Fanmedia-niminen taho, joka ottaa itselleen 20 prosenttia mainostuloista. 40 prosenttia mainostuloista menee Lime Wire LLC:n haltuun ja loput 40 prosenttia on tarkoitus jakaa hakuun liittyvän hakusanan tekijänoikeuden omistajille. Jos kuluttaja siis käyttäisi hakusanana Madonnaa ja klikkaisi tämän jälkeen jotain haun yhteydessä esiin tullutta mainoslinkkiä, saisi Madonna ainakin teoriassa 40 prosenttia mainostajan maksamasta summasta. Käytännössä asia ei ole kuitenkaan näin yksinkertainen ja lisää ongelmia Lime Wire LLC:lle aiheuttaa RIAA:n kaksi vuotta sitten nostama oikeusjuttu, jonka myötä suuret levy-yhtiöt eivät ole kovin hyvissä väleissä yrityksen kanssa.

Lime Wire LLC:n toimitusjohtaja George Searle uskoo kuitenkin järjestelmän olevan taloudellisesti kannattava kaikille osapuolille, vaikka tällä hetkellä sopimuksia neuvottelevat lähinnä pienemmät levy-yhtiöt. Mainosjärjestelmää on tarkoitus laajentaa jatkossa, jolloin sen voisi integroida muihinkin P2P-ohjelmiin ja ottaa käyttöön esim. hakukoneissa ja blogeissa.

Lime Wire LLC:lle paras mahdollinen lopputulos oli se, että suurten mainostulojen myötä suuret levy-yhtiöt kuoppaisivat yritystä vastaan nostetun oikeusjutun, sillä todennäköisesti Lime Wire LLC saa muuten kontolleen useiden miljoonien dollareiden korvausvaatimukset.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

114.5.2008 12:20

jaa-a, minä en ainakaan katso mainoksia ja maksa musiikista samassa paketissa, se on joko ilmaista musiikkia ja katson mainoksia tai sitten maksullista musiikkia ilman mainoksia, tietty jos biisi maksaa 1/4 mainoksien kanssa ohjelmaa käyttäessä niin sitten ehkä...

214.5.2008 14:42

Kamala ohjelma LimeWire on, alku aikoina ihan käytännöllinen oli...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Facebook kehitti Watch Partyt – Katsele nettivideoita samaan aikaan kavereiden kanssa Facebook kehitti Watch Partyt – Katsele nettivideoita samaan aikaan kavereiden kanssa (18.1.2018 12:10)
Facebookista on jo pidemmän aikaa voinut vahdata hassuja videoita aiheesta kuin aiheesta, mutta se ei ole ollut kovin yhteisöllistä – kuten yhteisöpalvelulta voisi odottaa. Facebookin testaama ....
Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? (18.1.2018 07:27)
Vanhempien iPhone-mallien hidastaminen yllättävien sammumisten ehkäisemiseksi tietynlaisissa tilanteissa nousi julkisen keskustelun valokeilaan joulukuussa, mikä pakotti Applen julkaisemaan ....
4 kommenttia
Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja (18.1.2018 06:46)
Apple on ilmoittanut kiihdyttävänsä investointitahtiaan Yhdysvalloissa Donal Trumpin hallinnon verohelpotusten johdosta. Seuraavan viiden vuoden aikana Apple tuo rahaa Yhdysvaltojen talouteen ....
2 kommenttia
Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....

Uutisarkisto