*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

HBO tuli ja muutti iTunesin hinnoittelun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.5.2008 16:02 Kommentteja (1)

HBO tuli ja muutti iTunesin hinnoittelun Apple iTunes-verkkokauppa on perustamisestaan asti suosinut tasahinnoittelua saman kategorian tuotteille. Applen toiminta ei ole kuitenkaan miellyttänyt viihdejättejä, jotka haluaisivat hinnoitella tuotteitaan vapaammin ja nyt HBO on saanut haukattua Applen hintasormesta pienen palan, jonka myötä HBO:n TV-sarjoja saa iTunesista vaihtelevin hinnoin.
Yhdysvaltojen iTunes tarjoaa tästä päivästä alkaen kuluttajille HBO:n Sex in the City- (Sinkkuelämää), The Wire- (Langalla), Deadwood-, Flight of the Conchords-, Rome- (Rooma) ja The Soprano's -sarjoja. Sex in the City-, The Wire- ja Flight of the Conchords -sarjojen hinnoittelu on tuttu 1,99 dollaria per jakso, mutta HBO:n kolmesta muusta sarjasta saa pulittaa 2,99 dollaria per jakso.

HBO:n lisäksi ainakin Showtime olisi havittelemassa vastaavaa sopimusta Applelta ja todennäköisesti lähes kaikki suuret mediajätit haluavat enemmän vaihtelua hinnoittelulleen, joten tasahinnoittelu on pian historiaa ainakin iTunesin TV-sarjojen kauppaamisessa. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan tietoa siitä, että aikooko Apple sallia vapaamman hinnoittelun myös musiikin saralla.

Vapaampi hinnoittelu houkuttelee ainakin NBC:tä, joka ilmoitti aiemmin, että viime vuonna kariutunut yritysten välinen yhteistyö olisi mahdollista aloittaa uudelleen, jos Apple joustaisi tietyissä asioissa.

Epävirallisten tietojen mukaan HBO saisi 70 prosenttia iTunesin kautta myytyjen TV-sarjojensa tuotosta ja loput 30 prosenttia jäisi Applelle. Täten HBO tienaisi noin kaksi dollaria jokaisesta hintavammasta TV-sarjan jaksosta, jonka kuluttajat ostavat itselleen.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

113.5.2008 21:16

EIvät sitten tunnu millään oppivan tuota hinnoittelua. Deadwood/Sopranos, muistaakseni 13 jaksoa kausi, 38,87$. Suomessa tuollainen palvelu velottaisi moisesta tietenkin tuplahinnan. Siis ihan älytöntä. DVD boksit kun irtoaa 15-30eurolla.

Tietty jos rahaa piisaa, niin siitä vaan..... =/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
6 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
3 kommenttia
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto