*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Torrent.is jatkaa toimintaansa perjantaina

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.5.2008 14:38 Kommentteja (3)

Torrent.is jatkaa toimintaansa perjantaina Maaliskuun lopulla tärkeän oikeusvoiton saanut islantilainen torrent.is-BitTorrent-sivusto palaa linjoille jälleen perjantaina.
Islannissa erittäin suurta suosiota nauttinut trakkeri joutui viime vuoden marraskuussa ratsian kohteeksi, kun paikallinen tekijänoikeuksia valvova SMÁÍS-järjestö teki sivustosta ilmoituksen viranomaisille. Oikeus määräsi sivuston tuolloin toimintakieltoon, mutta nyt tämä toimintakielto on kuitenkin kumottu korkeimman oikeuden päätöksellä, joten torrent.is voi jatkaa toimintaansa noin puoli vuotta kestäneen katkoksen jälkeen.

Oikeus ei kuitenkaan ottanut suoraan kantaa torrent-tiedostojen laillisuuteen tai niiden jakeluun ja torrent.is-sivustoa pyörittävä Svavar Kjarrval kertoi TorrentFreakille, että torrent-sivuston pyörittäminen Islannissa liikkuu oikeudellisesti harmaalla alueella, joten tekijänoikeusjärjestöt saattavat haastaa sivuston oikeuteen uudelleen. Sivusto aiotaan kuitenkin avata jälleen islantilaisille, vaikka se saattaakin johtaa uusiin oikeuskäsittelyihin ja sivuston sulkemiseen.

Oikeuden päätös ei miellyttänyt SMÁÍS:ia, jonka edustaja kertoi päätöksen olevan aivan käsittämätön, koska oikeus estää käytännössä tekijänoikeuksien puolustamisen. Edustajan mukaan jutussa käsiteltiin lähinnä oikeudellisia muotoseikkoja, vaikka tärkeämpää olisi ollut käsitellä itse aihetta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

111.5.2008 16:58

Ja kiitos smaisin ja muitten antip2p hippien nyt sivusto keraa ainakin valtavasti lisaa kayttajia islannista.

211.5.2008 17:41
oappi
Inactive

Ei voi sanoo ku et Lol

Smaisi ei oo oikein tajunnu länsimaista oikeuskäytäntöä: "mikä ei ole kielletty on sallittua". Vaikka se tuntus kuinka väärältä nii ei siitä voi rangaista jos ei lakia riko. Sitä varten niitä lakeja kirjotellaan et niitä voidaan soveltaa. Olis se nyt perkele jos ihan vaa sen mukaan määrätään tuomioita kuinka joku tuomari näkee parhaaks. Tosta seurais vaa se et valitettas jatkuvasti oikeuteen, kyllä sieltä aina joku löytys joka olis samaa mieltä.

312.5.2008 17:28

Hyvä hyvä, näin siinä käy yrittipä TO-heput mitä tahansa.

ps. kyl hävettäs olla töissä järjestössä jonka nimi on SMAIS, varsinkin kun saavat hommat näin hienosti hoidettua :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle OnePlus julkaisi suuren päivityksen OnePlus 3:lle ja 3T:lle (19.11.2017 19:46)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on hemmotellut viime vuoden älypuhelinmallien omistajia uudella päivityksellä. Yhtiö on julkaissut OxygenOS 5.0 -päivityksen sekä OnePlus 3:lle että ....
Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....

Uutisarkisto