*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Mobiilitöllö yleistyy Jenkeissä väärällä tekniikalla

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 6.5.2008 07:05 Kommentteja (2)

Mobiilitöllö yleistyy Jenkeissä väärällä tekniikalla Mobiilitelevisio yleistyy kovalla vauhdilla myös rapakon toisella puolella. Valitettavasti vain väärällä tekniikalla -- ainakin Nokian ja Euroopan unionin mielestä.
Applen iPhone-matkapuhelintakin markkinoiva AT&T on avannut oman mobiilitelevisiobisneksensä DVB-H-tekniikan kanssa kilpailevan Qualcommin MediaFLO:n turvin. Lähetykset ovat katseltavissa Yhdysvaltojen maaperällä 58 kaupungissa 10 euron kuukausimaksulla.

Uutinen MediaFLO-tekniikan vahvistumisesta on paha takaisku Nokialle, koska se vain kasvattaa eri tekniikoiden yleistymistä eri puolilla Atlanttia. DVB-H-tekniikan kehityksessä mukana ollut Nokia on panostamassa omissa puhelimissaan entistä rajummin DVB-H-vastaanottoon. Myös Euroopan unioni on suositellut vakavasti kyseisen tekniikan käyttöä EU-maissa.

Yhdysvalloissa AT&T:n uusi verkko ei ole ensimmäinen laaja kännykkätelevisioverkko. Vuosi sitten Verizon avasi oman, myös MediaFLO-tekniikkaa käyttävän, verkkonsa. Verizonen verkko vastaa myös hinnoittelultaan AT&T:n uutta palvelua. Näyttääkin siis vahvasti siltä, että saman tekniikan yleistymishaaveet voidaan haudata Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

16.5.2008 8:07

Mitkäköhän puhelimet tukevat tuota MediaFLO:ta nykyään? Itse löysin vain LG LX9400:n. Onhan tuokin aika mielenkiintoisen näköinen puhelin, kieltämättä, mutta muuten vähän tekniikasta jäljessä. Varsinkin sen antenni huvittaa hieman. :)

Jos tuo yleistyy kunnolla tuolla Ameriikoissa, alkaa Nokiakin valmistamaan noita MediaFLO:hon kykeneviä puhelimia varmasti.

26.5.2008 21:31

Ei siitä kannata enää olla kiinnostunut, mitä rapakon takana tekevät. Muun maailman kannattaisi todella unohtaa talouslaman pesäkolo ja keskittyä omaan elämään ja kehitykseen.

Todellisuus on kuitenkin se, että seurataan amerikkalaisia maailman laajuiseen lamaan ja laman kesekellä vielä tapellaan siitä, mikä on oikea mobiilitelevisiostantardi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto