*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

MTV3 avaa musiikkivideoiden latauspalvelun

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 29.4.2008 13:00 Kommentteja (7)

MTV3 avaa musiikkivideoiden latauspalvelun MTV3 on tänään tiistaina laajentanut musiikkilatauskauppansa valikoimaa lisäämällä tarjontaan musiikkivideot. Alkuvaiheessa palvelun valikoima on melko suppea, sillä tarjolla on ainoastaan muutamia tuhansia videoita Warner Musicin katalogeista. Mukana on sekä kotimaisten että kansainvälisten artistien tuotantoa.
Vaikka tällä hetkellä MTV3:n download-palvelussa mukana on ainoastaan Warnerin musiikkia, on kolmosen tavoitteena laajentaa valikoimaa nopealla tahdilla myös muiden levy-yhtiöiden tuotantoon. MTV3:n verkkokaupan toteutuksesta vastaa Suomessa lähes monopoliasemasta nauttiva SecuryCast, jonka teknologialla on toteuttu esimerkiksi myös Anttilan, CM-Storen ja DNA.n musiikkiverkkokaupat. Videoita ei kuitenkaan tähän mennessä ole tarjonnut yksikään palveluista.

"Palvelu on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Tähän mennessä musiikkivideoita on voinut katsoa esimerkiksi YouTubesta, kuitenkin melko huonolaatuisena striiminä. Nyt kuluttajat voivat ostaa omakseen hyvälaatuisia musiikkivideoita ja tehdä näistä esimerkiksi tilanteisiin sopivia omia soittolistojaan. Tarjolla on yksittäisten musiikkivideoiden lisäksi myös konserttitaltiointeja. Jatkossa videoita voi myös siirtää kannettaviin musiikkisoittimiin", tuotepäällikkö Annika Brander kertoo.

Pikaisen tarkastuskierroksen perusteella hyvä laatu tarkoittaa MTV3:n verkkokaupassa WMV 9 -muotoisia VBR-pakattuja videoita, joiden bitrate on keskimäärin 2000 kbit/s. Videoiden resoluutio on 768x576, ja videot saa polttaa CD:lle seitsemän kertaa.

Palvelun avaamisen yhteydessä mainostetaan Madonnan uutta albumia Hard Candy, jonka digitaalinen julkaisu oli maanantaina. Albumilta valikoimissa on video kappaleesta 4 Minutes. Muista kansainvälisistä artisteista mukana ovat esimerkiksi Green Day, R.E.M. ja Red Hot Chili Peppers.

Musiikkivideolatauspalvelun avaamisen myötä MTV3:n nykyisen www.mtv3.fi/download -verkkomusiikkikaupan graafista ilmettä uudistetaan. Myös kaupan käytettävyyteen on satsattu.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

129.4.2008 15:19

Mahtavaa! Spinefarm ja Nuclear Blast vaan sinne, muita ei tarvita. =)

229.4.2008 15:42

Just joo... 4e video?!?! Pitäisikö tässä nyt itkeä vai nauraa =/

Panostaisi musiikki studiot vaan DVD-levy nimikkeiden laajentamiseen. Musiikkivideot levylle ja myyntiin.

329.4.2008 22:15

JOs olisi 1080p, niin ilomielin maksaisin 4e, mutta kun ei..

429.4.2008 22:58

Hei oikeesti, musiikkivideoita xD. Kai joku euro ois voinu olla lähempänä tuosta palvelusta. Tosin en ymmärrä miten ilmainen youtube eroo tästä kolmosen viritelmästä, paskemmalla kuvanlaadulla mutta mitäs muuta?

530.4.2008 18:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opalaisen:
Hei oikeesti, musiikkivideoita xD. Kai joku euro ois voinu olla lähempänä tuosta palvelusta. Tosin en ymmärrä miten ilmainen youtube eroo tästä kolmosen viritelmästä, paskemmalla kuvanlaadulla mutta mitäs muuta?
Tubesta et saa sitä koneelle.

Mutta siis ei herranen, on tuossakin bisnes"idea". Tubessa porukka kattoo niitä videoita, kun se on niin helppoa ja parhaat videot voi linkittää kavereille. Hyvin harva niistä olisi valmis maksamaan, saatika 4€... Miksi nuoriso olisi valmis ostamaan videon minkä katsoo helpommin ilmaiseksi, kun iPodiinkaan ei olla valmiita vaihtamaan niitä vakionappeja vaikka pahalta kuullostavatkin.

630.4.2008 22:50

Lainaus:

Tubesta et saa sitä koneelle.


http://www.savetube.com

Siis tuo hintahan on ihan älytön. Kumman sinä valitsisit: 5x musiikkivideota tuolta 20e vai 1-2 musiikki DVD:tä samalla hinnalla? Ymmärtäisin, jos tuo 4€ olisi kuukausimaksu mutta nyt.....
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.4.2008 @ 22:53

74.5.2008 0:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uutinen:
MTV3:n verkkokaupan toteutuksesta vastaa Suomessa lähes monopoliasemasta nauttiva SecuryCast, jonka teknologialla on toteuttu esimerkiksi myös Anttilan, CM-Storen ja DNA.n musiikkiverkkokaupat.

Ahaa.. no olenkin ihmetellyt, että miten on mahdollista, ettei kukaan saa kunnon musakauppaa pystyyn vaikka niitä tuntuu tuppaavan ulos kuin sieniä satella nykyään.. ilmeisesti johtuukin siitä, että nää kaikki miljoona suomalaista digitaalisen musiikin kauppaa on saman poppoon virityksiä.

Sais amazon nyt avattua sen puljunsa eurooppaankin, niin vois melkein harkita..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto