*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.4.2008 09:52 Kommentteja (1)

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun Nokia kertoi jo viime vuoden puolella uudesta Comes with Music -musiikkipalvelusta, jossa Nokian tiettyjen matkapuhelimien ostaja saa itselleen vuoden käyttöoikeuden musiikkipalveluun, josta musiikkia voi ladata rajoittamattomasti. Tuolloin Nokia paljasti, että suurista levy-yhtiöistä mukana on ainakin Universal Music Group ja eilen mukanaolijoiden joukkoon lisättiin Sony BMG.
Sony BMG:n tekemän päätöksen lisäksi Nokialla uskotaan, että kaikki suuret levy-yhtiöt ovat mukana, kun palvelu avataan tämän vuoden toisella puoliskolla. Nokian Liz Schimel kertoi Reutersille, että Nokia neuvottelee parhaillaan muidenkin suurten levy-yhtiöiden kanssa, joten toivottavasti myös sekä EMI että Warner pääsevät sopimukseen Nokian kanssa.

Kuluttajien kannalta Comes with Music eroaa muista latauspalveluista kappaleiden eliniän kohdalla, sillä Comes with Musicin kautta ladattu musiikki ei lakkaa soimasta, kun vuoden kestoinen tilausjakso päättyy, vaan kuluttaja voi edelleen kuunnella lataamiaan kappaleita sekä tietokoneella että matkapuhelimella. Vuoden tilausjakson jälkeen kuluttaja voi halutessaan uusia tilauksen, jolloin uutta musiikkia voi edelleen ladata palvelun kautta.

Nokian Entertainment and Communities -yksikköä johtavan Tero Ojanperän mukaan idea tällaisesta musiikkipalvelusta syntyi kuluttajatutkimusten perusteella, joiden mukaan kuluttajat haluavat ladata ja kuunnella musiikkia ilman, että heidän täytyy murehtia palveluiden kustannuksista.

Nokia ei ole kuitenkaan paljastanut kuinka paljon Comes with Music nostaa puhelinten hintoja tai kuinka paljon vuoden kestoisen tilausjakson uusiminen maksaa. Nokia on tuomassa palvelua ainakin kolmen eri hintaluokan puhelimiin ja todennäköisesti Comes with Music nostanee puhelimien hintoja noin 50–100 euroa.

Nokian ongelmaksi saattavat kuitenkin tulla matkapuhelinoperaattorit, joiden omat musiikkikaupat saattavat kokea kolauksen Nokian uutuuden tullessa markkinoille. Nokialla uskotaan kuitenkin, että uusi toimintamalli on kannattava kaikille osapuolille. "Comes with the music -palvelu laajentaa musiikkialan liiketoimintaa ja liikevaihtoa ja hyödyttää siten artisteja, levymerkkejä ja muita oikeuksien omistajia" kommentoi Ojanperä.

Nokian ohella myös Sonyn BMG:n digitaalisesta myynnistä vastaava johtaja Thomas Hesse toivoo palvelun menestyvän. "Uskomme tämän liiketoimintamallin rohkaisevan käyttäjiä kokeilemaan musiikkia laaja-alaisesti ja laajentaa heidän musiikkimakuaan ja sen lisäksi he kuuntelevat musiikkia enemmän kuin koskaan ennen" sanoi Hesse. Levy-yhtiöiden kannalta paras tilanne olisi se, että kuluttajat uusivat tilauksiaan ensimmäisen vuoden jälkeen ja tämän myös Hesse haluaisi nähdä. "Toivomme, että kuluttajat jatkavat musiikin hankkimista vuoden jälkeen. Siihen bisneksemme tähtää".

Palvelun kautta ladattu musiikki on suojattu Microsoftin DRM-suojauksilla, joiden myötä musiikkikappaleita voi pitää kerrallaan yhdessä tietokoneessa ja matkapuhelimessa. Laitteiden hajotessa kuunteluoikeudet voi kuitenkin siirtää toisiin yhteensopiviin laitteisiin, joten musiikkikappaleita ei ole sidottu pysyvästi yhteen ainoaan laitteeseen.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.4.2008 10:20

ei ihan huono idea

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia 5 sai Android Oreo -beetan, pian tarjolla myös Nokia 6:lle Nokia 5 sai Android Oreo -beetan, pian tarjolla myös Nokia 6:lle (13.12.2017 18:45)
Android-laitteiden fragmentaatio on edelleen eittämättä yksi Googlen alustan suurimmista ongelmista, mutta Nokia-puhelimia valmistava HMD Global sentään pyrkii minimoimaan ongelmaa. Yhtiö tuo ....
Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön (13.12.2017 18:24)
Vuosi sitten input-ratkaisuita tietokone- ja älypuhelinvalmistajien käyttöön kehittävä Synaptics kertoi kehittäneen sormenjälkilukijan, joka osaisi tunnistaa käyttäjän millimetrin paksuisen ....
1 kommentti
OnePlus juhlii syntymäpäivää tarjouksilla, arvonnalla ja yllätyspaketilla OnePlus juhlii syntymäpäivää tarjouksilla, arvonnalla ja yllätyspaketilla (13.12.2017 18:17)
Kiinalaisvalmistaja OnePlus on yksi tämän päivän suosituimmista Android-valmistajista, erityisesti Suomessa, mutta yhtiön taival on vielä melkoisen lyhyt. Yritys perustettiin joulukuussa 2013, ....
Nintendolta tulossa uusia mobiilipelejä – Keskustellut asiasta Supercell-sijoittajan kanssa Nintendolta tulossa uusia mobiilipelejä – Keskustellut asiasta Supercell-sijoittajan kanssa (13.12.2017 18:00)
Pelijätti Nintendo haluaisi kiihdyttää mobiilipelien tuotantoa nykyisestä, mutta tavoitteen saavuttamiseksi sen pitäisi solmia uusia kumppanuuksia alan ohjelmistokehittäjien kanssa. Nintendolla ....
Uusin Android-versio löytyy vain puolesta prosentista Android-laitteesta Uusin Android-versio löytyy vain puolesta prosentista Android-laitteesta (12.12.2017 19:32)
Androidin yksi perimmäisistä ongelmista on käyttöjärjestelmän niin kutsuttu fragmentaatio. Tämä tarkoittaa, että käyttöjärjestelmästä on markkinoilla käytössä yhtäaikaisesti tusinoittain versioita, ....

Uutisarkisto