*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.4.2008 09:52 Kommentteja (1)

Sony BMG mukaan Nokian Comes with Music -palveluun Nokia kertoi jo viime vuoden puolella uudesta Comes with Music -musiikkipalvelusta, jossa Nokian tiettyjen matkapuhelimien ostaja saa itselleen vuoden käyttöoikeuden musiikkipalveluun, josta musiikkia voi ladata rajoittamattomasti. Tuolloin Nokia paljasti, että suurista levy-yhtiöistä mukana on ainakin Universal Music Group ja eilen mukanaolijoiden joukkoon lisättiin Sony BMG.
Sony BMG:n tekemän päätöksen lisäksi Nokialla uskotaan, että kaikki suuret levy-yhtiöt ovat mukana, kun palvelu avataan tämän vuoden toisella puoliskolla. Nokian Liz Schimel kertoi Reutersille, että Nokia neuvottelee parhaillaan muidenkin suurten levy-yhtiöiden kanssa, joten toivottavasti myös sekä EMI että Warner pääsevät sopimukseen Nokian kanssa.

Kuluttajien kannalta Comes with Music eroaa muista latauspalveluista kappaleiden eliniän kohdalla, sillä Comes with Musicin kautta ladattu musiikki ei lakkaa soimasta, kun vuoden kestoinen tilausjakso päättyy, vaan kuluttaja voi edelleen kuunnella lataamiaan kappaleita sekä tietokoneella että matkapuhelimella. Vuoden tilausjakson jälkeen kuluttaja voi halutessaan uusia tilauksen, jolloin uutta musiikkia voi edelleen ladata palvelun kautta.

Nokian Entertainment and Communities -yksikköä johtavan Tero Ojanperän mukaan idea tällaisesta musiikkipalvelusta syntyi kuluttajatutkimusten perusteella, joiden mukaan kuluttajat haluavat ladata ja kuunnella musiikkia ilman, että heidän täytyy murehtia palveluiden kustannuksista.

Nokia ei ole kuitenkaan paljastanut kuinka paljon Comes with Music nostaa puhelinten hintoja tai kuinka paljon vuoden kestoisen tilausjakson uusiminen maksaa. Nokia on tuomassa palvelua ainakin kolmen eri hintaluokan puhelimiin ja todennäköisesti Comes with Music nostanee puhelimien hintoja noin 50–100 euroa.

Nokian ongelmaksi saattavat kuitenkin tulla matkapuhelinoperaattorit, joiden omat musiikkikaupat saattavat kokea kolauksen Nokian uutuuden tullessa markkinoille. Nokialla uskotaan kuitenkin, että uusi toimintamalli on kannattava kaikille osapuolille. "Comes with the music -palvelu laajentaa musiikkialan liiketoimintaa ja liikevaihtoa ja hyödyttää siten artisteja, levymerkkejä ja muita oikeuksien omistajia" kommentoi Ojanperä.

Nokian ohella myös Sonyn BMG:n digitaalisesta myynnistä vastaava johtaja Thomas Hesse toivoo palvelun menestyvän. "Uskomme tämän liiketoimintamallin rohkaisevan käyttäjiä kokeilemaan musiikkia laaja-alaisesti ja laajentaa heidän musiikkimakuaan ja sen lisäksi he kuuntelevat musiikkia enemmän kuin koskaan ennen" sanoi Hesse. Levy-yhtiöiden kannalta paras tilanne olisi se, että kuluttajat uusivat tilauksiaan ensimmäisen vuoden jälkeen ja tämän myös Hesse haluaisi nähdä. "Toivomme, että kuluttajat jatkavat musiikin hankkimista vuoden jälkeen. Siihen bisneksemme tähtää".

Palvelun kautta ladattu musiikki on suojattu Microsoftin DRM-suojauksilla, joiden myötä musiikkikappaleita voi pitää kerrallaan yhdessä tietokoneessa ja matkapuhelimessa. Laitteiden hajotessa kuunteluoikeudet voi kuitenkin siirtää toisiin yhteensopiviin laitteisiin, joten musiikkikappaleita ei ole sidottu pysyvästi yhteen ainoaan laitteeseen.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.4.2008 10:20

ei ihan huono idea

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla Käytätkö Lumiaa? Messenger lopettaa toimimisen tällä viikolla (28.3.2017 12:30)
Facebook on lähettänyt sähköpostia käyttäjilleen, jotka käyttävät yhtiön omistamaa Messenger-pikaviestintä Windows Phone 8.1 -laitteilla. Sähköpostisa kerrotaan, että sovellus lopettaa toiminnan ....
6 kommenttia
Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken Isoisä selvisi 8-vuotiaan takomasta luottokorttilaskusta – Google korvaa kaiken (28.3.2017 11:31)
Google on heltynyt korvaamaan 8-vuotiaan Clash Royale -pelissä tekemän 6400 euron luottokorttilaskun. Pojan äidin mukaan ilman korvausta perhe olisi joutunut etsimään uuden asunnon. Massiivinen ....
Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen Musk aikoo seuraavaksi kehittää aivotietokoneen (28.3.2017 10:51)
Elon Musk on miljoonan idean mies, joka tuntuu tarttuvan kiinni yhä utopistisimmista projekteista. Wall Street Journalin mukaan Musk aikoo seuraavaksi kehittää teknologiaa, jonka avulla aivoihin ....
Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa Sääntö-Saksa iskee: YouTube-kanavan on hankittava viranomaisilta lähetyslupa (28.3.2017 09:55)
Kun uusi tekniikka tai uudet toimintatavat kohtaavat vanhan maailman lainsäädännön, niin tuloksena syntyy helposti absurdeja tilanteita. Tästä hyvänä esimerkkinä tuore tapaus Saksasta. Saksalaisten ....
3 kommenttia
Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin Bungie valmistautuu Destiny 2:n julkaisuun – Markkinointikampanja lähti käyntiin (28.3.2017 09:38)
Bungie ja Activision ovat aloittaneet Destiny 2:n kiusoittelukampan Twitterissä julkaistulla viestillä. Markkinointikampanja lähti käyntiin yksinkertaisella kuvalla, jossa näkyy Destiny-teksti ....

Uutisarkisto