*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI ei aio luovuttaa taistelua MP3tunesia vastaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.4.2008 19:16

EMI ei aio luovuttaa taistelua MP3tunesia vastaan Kerroimme viime marraskuussa kuinka levy-yhtiö EMI vei sideload.com- ja MP3tunes.com-sivustoja pyörittävän MP3tunes LLC -yrityksen oikeuteen, koska EMI:n mukaan sivustot rikkovat EMI:n tekijänoikeuksia.
Oikeusjuttu on hieman edennyt ajan kuluessa ja viime kuussa EMI koki pahan takaiskun, kun tuomari määräsi, ettei EMI:lle tarvitse antaa pääsyä palvelun musiikkivarastoihin, joita MP3tunes tarjoaa asiakkailleen. Asiakkaiden yksityiset musiikkivarastot säilyvät siis jatkossakin yksityisinä.

EMI ei kuitenkaan lopettanut taistoa kokemaansa tappioon, jonka vuoksi MP3tunesia johtava Michael Robertson on pyytänyt apua palvelun käyttäjiltä, jotta oikeusjuttu saataisiin päätökseen. Robertson lähetti kaikille MP3tunesin käyttäjille sähköpostia, jossa kerrotaan yhtiön tarvitsevan apua, jotta se voi taistella jatkossakin EMI:ä vastaan. Palvelun käyttäjät voivat antaa taloudellista apua MP3tunesille päivittämällä käyttäjätilinsä hintavampaan vaihtoehtoon. Toinen auttamiskeino Robertsonin mukaan on levittää tietoa oikeudenkäynnistä blogien, ystävien ja toimittajien kautta, jolloin toivottavasti EMI ymmärtäisi tilanteen todellisen luonteen ja jättäisi MP3tunesin rauhaan.

Robertson sanoo, ettei MP3tunes kannusta käyttäjiään luvattomaan kopiointiin millään tavalla ja että palvelun tarkoituksena on antaa kuluttajille keinot, joiden avulla he voivat kuunnella hankkimiaan musiikkikappaleita helposti internetiin kytketyillä laitteilla. MP3tunesin avulla omia musiikkikappaleita voi kuunnella esim. työpaikan tietokoneella tai kaverin luona PlayStation 3 -pelikonsolilla, kunhan laitteet ovat vain internet-yhteyden ulottuvissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen Suosituimpaan BitTorrent-sovellukseen suuri muutos: Siirtyy verkkoselaimeen (22.4.2017 20:50)
Markkinoiden suosituin BitTorrent-sovellus (ainakin länsimaissa) uTorrent (tai µTorrent) on tekemässä suuria uudistuksia. Vuonna 2005 ensimmäistä kertaa julkaistu sovellus on tarjonnut kuluttajille ....
Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla (22.4.2017 20:16)
Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ....
Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? Galaxy S8:n punertava näyttö saa korjauksen, mutta poistaako se ongelmaa? (22.4.2017 20:00)
Samsungin uutuuslaite Galaxy S8 on saapunut jo ensimmäisten ennakkotilaajien kätösiin ympäri maailman ja Suomessakin laite saapuu kauppoihin ensi viikolla, mutta Samsungilla on yhä yksi ongelma ....
Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian Tietojen mukaan uusia, kiiltäviä Pokémoneja saapumassa pian (22.4.2017 18:29)
Viime vuoden sensaatiopeli Pokémon Go on edelleen suosittu, ainakin silloin, kun päivityksiä saapuu. Päivityksiä ja sitä myöten uusia Pokémoneja on aiempien tietojen mukaan määrä odottaa vasta ....
OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista OneDrive päivittyi iOS:llä, tukee nyt lähettämistä suoraan muista sovelluksista (22.4.2017 18:14)
Suomessa Windows-puhelinten suhteellisen suosion siivittämänä on varmasti maailman muuhun väestöön verrattuna paljon ihmisiä, jotka käyttävät OneDriveä. Monet näistä ovat kuitenkin saattaneet ....

Uutisarkisto