*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

EMI ei aio luovuttaa taistelua MP3tunesia vastaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.4.2008 19:16

EMI ei aio luovuttaa taistelua MP3tunesia vastaan Kerroimme viime marraskuussa kuinka levy-yhtiö EMI vei sideload.com- ja MP3tunes.com-sivustoja pyörittävän MP3tunes LLC -yrityksen oikeuteen, koska EMI:n mukaan sivustot rikkovat EMI:n tekijänoikeuksia.
Oikeusjuttu on hieman edennyt ajan kuluessa ja viime kuussa EMI koki pahan takaiskun, kun tuomari määräsi, ettei EMI:lle tarvitse antaa pääsyä palvelun musiikkivarastoihin, joita MP3tunes tarjoaa asiakkailleen. Asiakkaiden yksityiset musiikkivarastot säilyvät siis jatkossakin yksityisinä.

EMI ei kuitenkaan lopettanut taistoa kokemaansa tappioon, jonka vuoksi MP3tunesia johtava Michael Robertson on pyytänyt apua palvelun käyttäjiltä, jotta oikeusjuttu saataisiin päätökseen. Robertson lähetti kaikille MP3tunesin käyttäjille sähköpostia, jossa kerrotaan yhtiön tarvitsevan apua, jotta se voi taistella jatkossakin EMI:ä vastaan. Palvelun käyttäjät voivat antaa taloudellista apua MP3tunesille päivittämällä käyttäjätilinsä hintavampaan vaihtoehtoon. Toinen auttamiskeino Robertsonin mukaan on levittää tietoa oikeudenkäynnistä blogien, ystävien ja toimittajien kautta, jolloin toivottavasti EMI ymmärtäisi tilanteen todellisen luonteen ja jättäisi MP3tunesin rauhaan.

Robertson sanoo, ettei MP3tunes kannusta käyttäjiään luvattomaan kopiointiin millään tavalla ja että palvelun tarkoituksena on antaa kuluttajille keinot, joiden avulla he voivat kuunnella hankkimiaan musiikkikappaleita helposti internetiin kytketyillä laitteilla. MP3tunesin avulla omia musiikkikappaleita voi kuunnella esim. työpaikan tietokoneella tai kaverin luona PlayStation 3 -pelikonsolilla, kunhan laitteet ovat vain internet-yhteyden ulottuvissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Teslalla käynnissä yllättävä projekti – Aikoo haastaa Spotifyn Teslalla käynnissä yllättävä projekti – Aikoo haastaa Spotifyn (23.6.2017 09:20)
Suoratoistomusiikissa kilpailu kävi kovana pari vuotta sitten kun uusia palveluita tuli isoilta ja pieniltä firmoilta kuin sieniä sateella. Osa kaatui elon tiellä, mutta uusiakin yrittäjiä on ....
Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle Kotimaisen RedLynxin virallinen South Park -keräilykorttipeli julkaistiin Androidille ja iOS:lle (22.6.2017 22:48)
Ubisoftin omistama kotimainen RedLynx-studio on julkaissut South Park -aiheisen keräilykorttipelin. South Park: Phone Destroyer -nimeä kantava peli on julkaistu aluksi rajoitetusti Suomessa, ....
OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa OnePlus-pomo joutui selittelemään zoom-toimintoa (22.6.2017 21:04)
OnePlus esitteli aiemmin tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa nimeä OnePlus 5. Kyseisen puhelimen ykkösominaisuus on edellisversiosta merkittävästi parantunut kamera. Kaksoiskamera ....
Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja Eikö Game of Thrones kiinnosta? Netflixin ensi kuun alkuperäissisältö tarjoaa vaihtoehtoja (22.6.2017 19:52)
Ensi kuun odotetuin televisiosarja on tietysti Game of Thronesin uusin kausi – katsoithan uuden trailerin. Maailman suosituin televisiosarja tekee paluun toiseksi viimeistä kertaa ja tälläkin ....
Qualcomm ampuu Applea kovilla: laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia Qualcomm ampuu Applea kovilla: "laturinne maksavat enemmän kuin meidän huipputeknologia" (22.6.2017 18:59)
Applen ja Qualcommin välinen riita patenteista ja rojalteista on kiristynyt kuluneen vuoden aikana. Ensialkuun Apple haastoi piirivalmistajan oikeuteen "epäreilujen sopimusehtojen takia", jonka ....

Uutisarkisto