*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Nokia avaa Research Labletin Otaniemeen

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 16.4.2008 15:33

Nokia avaa Research Labletin Otaniemeen Nokia ilmoitti tänään laajentavansa tutkimustoimintaansa Suomessa avaamalla Nokia Research Labletin Teknillisen korkeakoulun Otaniemen kampukselle. Samalla Nokia Research Center ja Teknillinen korkeakoulu julkistivat yhteisen mobiiliviestintäteknologioiden tutkimusohjelmansa.
Nokia Research Lablet Otaniemi tekee avointa yhteistyötä Teknillisen korkeakoulun eri laboratorioiden kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa yhteisiä tutkimusohjelmia ja päivittäistä yhteydenpitoa Nokian ja Teknillisen korkeakoulun tutkijoiden välillä. Hanke pohjustaa siirtymistä Innovaatioyliopistoon, joka aloittaa toimintansa Helsingin kauppakorkeakoulun (HKKK), Taideteollisen korkeakoulun (TaiK) ja Teknillisen korkeakoulun (TKK) yhdistyessä elokuussa 2009. Nokia uskoo Innovaatioyliopiston omaavaan potentiaalia kehittyä mobiilien teknologioiden ja järjestelmien johtavaksi edelläkävijäksi.

Nokia kertoo valinneensa Teknillisen korkeakoulun kumppanikseen sen langattomia teknologioita koskevan asiantuntemuksen vuoksi. Taustalla on yli kymmenen vuoden kokemus yhteistyöstä. Yhteiseen tutkimussuunnitelmaan kuuluvat uudet viestintäteknologiat, radio- ja Internet-yhteyksien innovatiivinen käyttö sekä käyttöliittymät ja nanoteknologian sovellukset.

Tutkimuksen hedelminä luvataan syntyvän uusia digitaalisia palveluja, joissa yhdistyvät Internetin digitaalinen maailma ja fyysinen maailma. Tällaisia ovat esimerkiksi sisätilapaikannus ja sähkömagneettinen kuvantaminen. Tutkimus tulee tuottamaan myös kehittyneitä tiedon analysointi- ja louhintamenetelmiä, joiden avulla voidaan luoda paremmin yksilöityjä palveluja. Myös verkkojen tunnistamis- ja turvallisuusratkaisujen saralta odotetaan uusia innovaatioita.

"Langattoman viestinnän alalla maailman taitavimmat ja innovatiivisimmat insinöörit tulevat suomalaisista yliopistoista. Nokia Research Center on hyötynyt suuresti suomalaisen koulutuksen korkeasta tasosta, ja nyt tiivistämme yhteistyötä entisestään. Ensi vuonna toimintansa aloittava Innovaatioyliopisto haastaa meidät kaikki hakemaan yhä innovatiivisempia ja mielikuvituksellisempia ratkaisuja, jotta menestyksemme olisi taattu myös digitaalisen talouden seuraavassa kehitysvaiheessa", sanoo Bob Iannucci, Nokian teknologiajohtaja ja Nokia Research Centerin johtaja.

Nokia Research Centerin yhteistyö Teknillisen korkeakoulun kanssa ei ole ainutlaatuinen ilmiö, sillä yhteistyötä tehdään jo useiden johtavien yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa eri puolilla maailmaa. Yhteistyökumppaneihin kuuluvat muun muassa MIT ja Stanfordin yliopisto Yhdysvalloissa sekä Cambridgen yliopisto Isossa-Britanniassa. Viime viikolla Nokia Research Center tiedotti aloittaneensa tutkimusyhteistyön kahden sveitsiläisen teknologiayliopiston kanssa (EPF Lausanne ja ETH Zurich).

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
6 kommenttia

Uutisarkisto