*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Fring tuo VoIP-puhelut iPhoneen ja nokialaisiin

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 15.4.2008 18:27 Kommentteja (2)

Fring tuo VoIP-puhelut iPhoneen ja nokialaisiin Välittömästi sen jälkeen, kun Apple viime kuussa ilmoitti avaavansa iPhone-puhelimensa ulkopuolisten kehittäjien ohjelmille, ryhdyttiin laitteelle odottamaan VoIP-ominaisuuden saapumista. Nyt odotus on ohi, sillä fring on tänään julkistanut kehitysversion ensimmäisestä VoIP-sovelluksestaan iPhonelle. Uusi nettipuhelinsofta mahdollistaa fringin käytön ns. avattuissa iPhoneissa.
Fringin avulla iPhonen käyttäjät voivat chattailla reaaliaikaisesti, soittaa ilmaisia internetpuheluita ja ottaa yhteyttä suosittuihin internet-yhteisöihin. Vastaanottajilla ei luonnollisestikaan tarvitse olla iPhonea, vaan he voivat olla joko muiden kännyköiden, tietokoneen tai muiden nettiyhteyksien päässä. Fringin iPhone-versio on kehitetty yhteistyössä israelilaisen Holon Institue of Technology -tutkimuslaboratorion kanssa. Kehitysversion avulla fring haluaa kerätä palautetta ja hyödyntää sitä sovelluksen jatkokehityksessä.

Ilmeisesti fring ei tule säilymään ilmaisena, sillä yhtiön tiedotteen mukaan kaupallinen versio tänään julkaistusta kehitysversiosta tuodaan saataville kuluvan vuoden aikana. Varsin todennäköisesti kaupallistaminen tulee tapahtumaan, kun Apple julkaisee uuden 2.0-ohjelmistoversion kesäkuun loppuun mennessä ja samalla mahdollistaa virallisesti kolmansien osapuolten ohjelmien ajamisen iPhonessa ja iPod touchissa.

Fring on helmikuussa 2007 avattu palvelu, joka VoIP-puhelujen lisäksi tarjoaa yhtenäisen alustan monille pikaviestialustoille yhden tunnuksen kautta. Fringin käyttäjät voivat kommunikoida keskenään Skype, MSN, Google Talk, ICQ, Twitter, Yahoo! ja AIM-verkoissa. Yhtiön mukaan palvelu on kerännyt uusia käyttäjiä reipasta vauhtia. Yli 180 maassa toimiva palvelu on vuoden 2008 alusta kerännyt yli 100 000 uutta "fringsteriä" kuukaudessa.

Fringin tavoitteena on mahdollistaa VoIP-sovelluksensa vapaa käyttö mahdollisimman monissa kännykkämalleissa. IPhonen lisäksi fring toimiikin kaikissa Nokian Symbian Series 60 -laitteissa, Sony Ericssonin UIQ-älypuhelimissa sekä Windows Mobile -laitteissa.

Fringin lataukseen iPhonen käyttäjä tarvitsee Installer-asennusohjelman ja WiFi-yhteydet. Betaversio on saatavilla osoitteesta www.fring.com, ja sen lataus sekä käyttö ovat ilmaista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

115.4.2008 21:19

Mahtavan oloinen ohjelma, mitä nopealla testauksella kokeilin, tosin ilman wifi yhteyttä. Ainut miinus taitaa olla, että ohjelma pitää aina olla ns. ruudulla, joten taustalle se ei kulje sitten yhtään (SDK:n rajoitukset)

215.4.2008 23:47

Näissä "avatuissa" puhelimissa ei tietääkseni tuota rajoitusta ole vaan ohjelmat voivat olla päällä myös taustalla. Näyttää tämä fringkin jäävän taustalle toimimaan. Pitää jatkaa testailua. :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....
Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee (28.4.2017 10:15)
Pohjolaan jättimäisen akkutehtaan rakentamista suunnitteleva Northvolt-kasvuyritys on keventänyt tehtaan potentiaalisten sijoituspaikkojen listaa. Jatkoon pääsi yhteensä 10 paikkakuntaa, joista ....
1 kommentti
Hyökkääkö Apple seuraavaksi pankkien apajille? Keskustelut ovat käynnissä Hyökkääkö Apple seuraavaksi pankkien apajille? Keskustelut ovat käynnissä (28.4.2017 08:43)
Pankit ovat Suomessakin yrittäneet luoda uusia digitaalisia palveluita muun muassa henkilöiden välisen nopean ja kitkattoman rahasiirron mahdollistamiseksi. Danske Bank on markkinoinnut omaa ....
Microsoftilta vahva tulos – PC-markkina vakiintuu jo? Microsoftilta vahva tulos – PC-markkina vakiintuu jo? (28.4.2017 08:13)
Microsoft on julkaissut vuoden alkua koskevan tuloksensa. Ohjelmistojätin liikevaihto oli tammi-maaliskuussa 22,1 miljardia dollaria ja nettotulos vastaavana ajankohtana 4,8 miljardia dollaria. ....
1 kommentti
Google-työntekijä osoitti Pixelin kameran kyvykkyyden huimilla kuvilla Google-työntekijä osoitti Pixelin kameran kyvykkyyden huimilla kuvilla (27.4.2017 19:44)
Google julkaisi viime syksyny ensimmäisen virallisen Google-puhelimensa kahtena eri versiona. Google Pixel ja Pixel XL paitsi ovat Googlen omaa käsialaa ja tarjoavat puhteen Android-käyttökokemuksen, ....

Uutisarkisto