*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Fring tuo VoIP-puhelut iPhoneen ja nokialaisiin

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 15.4.2008 18:27 Kommentteja (2)

Fring tuo VoIP-puhelut iPhoneen ja nokialaisiin Välittömästi sen jälkeen, kun Apple viime kuussa ilmoitti avaavansa iPhone-puhelimensa ulkopuolisten kehittäjien ohjelmille, ryhdyttiin laitteelle odottamaan VoIP-ominaisuuden saapumista. Nyt odotus on ohi, sillä fring on tänään julkistanut kehitysversion ensimmäisestä VoIP-sovelluksestaan iPhonelle. Uusi nettipuhelinsofta mahdollistaa fringin käytön ns. avattuissa iPhoneissa.
Fringin avulla iPhonen käyttäjät voivat chattailla reaaliaikaisesti, soittaa ilmaisia internetpuheluita ja ottaa yhteyttä suosittuihin internet-yhteisöihin. Vastaanottajilla ei luonnollisestikaan tarvitse olla iPhonea, vaan he voivat olla joko muiden kännyköiden, tietokoneen tai muiden nettiyhteyksien päässä. Fringin iPhone-versio on kehitetty yhteistyössä israelilaisen Holon Institue of Technology -tutkimuslaboratorion kanssa. Kehitysversion avulla fring haluaa kerätä palautetta ja hyödyntää sitä sovelluksen jatkokehityksessä.

Ilmeisesti fring ei tule säilymään ilmaisena, sillä yhtiön tiedotteen mukaan kaupallinen versio tänään julkaistusta kehitysversiosta tuodaan saataville kuluvan vuoden aikana. Varsin todennäköisesti kaupallistaminen tulee tapahtumaan, kun Apple julkaisee uuden 2.0-ohjelmistoversion kesäkuun loppuun mennessä ja samalla mahdollistaa virallisesti kolmansien osapuolten ohjelmien ajamisen iPhonessa ja iPod touchissa.

Fring on helmikuussa 2007 avattu palvelu, joka VoIP-puhelujen lisäksi tarjoaa yhtenäisen alustan monille pikaviestialustoille yhden tunnuksen kautta. Fringin käyttäjät voivat kommunikoida keskenään Skype, MSN, Google Talk, ICQ, Twitter, Yahoo! ja AIM-verkoissa. Yhtiön mukaan palvelu on kerännyt uusia käyttäjiä reipasta vauhtia. Yli 180 maassa toimiva palvelu on vuoden 2008 alusta kerännyt yli 100 000 uutta "fringsteriä" kuukaudessa.

Fringin tavoitteena on mahdollistaa VoIP-sovelluksensa vapaa käyttö mahdollisimman monissa kännykkämalleissa. IPhonen lisäksi fring toimiikin kaikissa Nokian Symbian Series 60 -laitteissa, Sony Ericssonin UIQ-älypuhelimissa sekä Windows Mobile -laitteissa.

Fringin lataukseen iPhonen käyttäjä tarvitsee Installer-asennusohjelman ja WiFi-yhteydet. Betaversio on saatavilla osoitteesta www.fring.com, ja sen lataus sekä käyttö ovat ilmaista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

115.4.2008 21:19

Mahtavan oloinen ohjelma, mitä nopealla testauksella kokeilin, tosin ilman wifi yhteyttä. Ainut miinus taitaa olla, että ohjelma pitää aina olla ns. ruudulla, joten taustalle se ei kulje sitten yhtään (SDK:n rajoitukset)

215.4.2008 23:47

Näissä "avatuissa" puhelimissa ei tietääkseni tuota rajoitusta ole vaan ohjelmat voivat olla päällä myös taustalla. Näyttää tämä fringkin jäävän taustalle toimimaan. Pitää jatkaa testailua. :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto