*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

TorrentTV Myka hyvää pataa viihdeteollisuuden ja torrentsivustojen kanssa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 14.4.2008 13:32 Kommentteja (7)

TorrentTV Myka hyvää pataa viihdeteollisuuden ja torrentsivustojen kanssa Viime kuussa julkisuuteen tullut mediatoistin Myka lupaa tuoda BitTorrentit suoraan olohuoneeseen. Laitteen kautta tullaan tarjoamaan sisältöä monilta suurilta mediayhtiöiltä sekä vapaasti ladattavaa sisältöä käyttäjän itse valitsemilta sivustoilta.
Myka on laite, joka ulkoisesti muistuttaa kovasti AppleTV:tä. Laite on myös toiminnaltaan osittain samankaltainen Applen mediatoistimen kanssa, sillä se on tarkoitettu televisioon helposti kytkettäväksi laitteeksi, joka siirtää verkosta ladatun tai tietokoneella olevan viihdesisällön TV-ruudulle. Mutta toisin kuin Applen laite, on Myka suunniteltu mahdollisimman avoimeksi ja riippumattomaksi eri ohjelmistoista, ja keskeisenä lisäherkkuna laite sisältää sisäänrakennetun BitTorrent-ohjelmiston.

Kesäksi Yhdysvalloissa myyntiin luvatun Mykan julkaisusta ja lopullisista ominaisuuksista ei vieläkään ole täyttä varmuutta. Wired kuitenkin haastatteli yhtiön toimitusjohtaja Dan Lovya ja sai vastauksia muutamiin laitteen ominaisuuksien ja tarjottavan sisällön suhteen askarruttaneisiin kysymyksiin.

Tiedossa oli jo, että BitTorrent-yhtiö on virallisesti lisensoinut laitteen, ja että sille tullaan tarjoamaan laillista vertaisverkoista ladattavaa sisältöä monilta suurilta mediayhtiöiltä. Mukana ovat esimerkiksi 20th Century Fox, MTV, Warner ja Playboy. Lisäksi uusia yhteistyökumppaneita on tarkoitus nimetä piahkoin.

Tämän lisäksi on luvattu, että käyttäjä voi itse ladata vapaasti valitsemaansa sisältöä haluamiltaan torrent-sivustoilta. Lovy vahvistaa, että näin todellakin on, ja Mykalle voi osoittaa ladattavaksi minkä tahansa torrentin. Tämän lisäksi suosituille torrent-sivustoille tullaan lisäämään "lähetä Mykaan" -linkkejä latausta helpottamaan. Laite ymmärtää myös RSS-syötteitä.

Osoituksena siitä, että laitetta todellakin kehitetään avoimeen suuntaan, on Myka jo ilmoittanut yhteistyöstä isoHunt-torrentsivuston kanssa. Tilatessaan Mykan sivuston käyttäjät saavat 25 dollarin alennuksen sekä isoHuntin T-paidan.

Lovy kommentoi myös laitteen ulkoasua, joka muistuttaa kovasti AppleTV:tä. Hänen mukaansa ulkoisten ominaisuuksien yhtäläisyydet ovat sattumaa, sillä laitteiston raudan valmistaja ehti suunnitella kotelon jo ennen kuin mykalaiset ehtivät mukaan kuvioihin.

Alkuvaiheessa Mykan kohderyhmää ovat ne, joille BitTorrent on jo entuudestaan tuttu käsite, mutta Lovy uskoo laitteella olevan mahdollisuuksia tavoittaa myös laajempi yleisö. Lovy nimittäin näkee, että viihde tulee vääjäämättä siirtymään verkosta ladattavaan muotoon. Kyseessä on hänen mukaansa samankaltainen muutos kuin kulkuvälineiden vaihtuminen hevosista autoihin.

Myka on mediatoistin, joka liitetään televisioon ja kodin lähiverkkoon. Myka osaa toistaa laajan kirjon eri video- ja ääniformaatteja lähiverkosta. Tuettuja ovat mm. WMV, MPEG2, MPEG4, DivX ja H.264/AVC sekä MP3, AAC ja WMA. Kuvan saa ulos teräväpiirtotarkkuuksilla aina 1080i:hin asti. Videoiden purku tapahtuu piiritasolla. Liitännöistä löytyy mm. HDMI, komposiitti ja S-Video sekä digitaalinen SPDIF-ääniulostulo.

Mykan keskustelufoorumeilla on lisäksi puhuttu mahdollisuudesta lisätä laitteeseen mm. teräväpiirtolähetykset purkava digitelevisioviritin ja MKV-tuki. Lisäksi liitäntöihin on tulossa joitain täydennyksiä, mm. SCART.

Laitteen euro-versiosta ei vielä ole valitettavasti mitään uutta tietoa. Lovyn mukaan laite tullaan kuitenkin lanseeraamaan eri valmistajien brändien alla, ja jossain vaiheessa Myka saadaan varmasti Eurooppaankin.

Lisää Mykasta voi lukea Mykan kotisivuilta tai aiemmasta uutisestamme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

114.4.2008 14:12
djcovered
Inactive

Ja hetiku kytät tulee käymään kotona, ja kahtoo et jaha sulla Myka olohuoneen pöyvälle nii eihän siinä sitte muutaku linnaa :D

214.4.2008 15:14

Linkki mykan sivuille on varustettu tp etumerkinnällä ;) Eli http://www.myka.tv toiminee okeimmin :P

314.4.2008 16:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti djcovered:
Ja hetiku kytät tulee käymään kotona, ja kahtoo et jaha sulla Myka olohuoneen pöyvälle nii eihän siinä sitte muutaku linnaa :D
djcovered, on hyvä muistaa, että torrent kehitettiin laillisten tiedostojen siirtämiseen kaverille yms., sitten sinne alettiin tunkea laitonta kamaa.

414.4.2008 16:26

"...uusia yhteistyökumppaneita on tarkoitus nimetä piahkoin. "
Ei mitään muuta, mutta mielummin kyllä laittaisin tuohon piakkoin... =)

514.4.2008 16:47

Tämä laite on kyllä askel hyvään suuntaan kehitykselle. Toivotaan että käyttöliittymästä tulee todella yksinkertainen. Mutta ei voi kun taputtaa tämän kehittelijöille. Hyvää työtä!

614.4.2008 17:27
djcovered
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti djcovered:
Ja hetiku kytät tulee käymään kotona, ja kahtoo et jaha sulla Myka olohuoneen pöyvälle nii eihän siinä sitte muutaku linnaa :D
djcovered, on hyvä muistaa, että torrent kehitettiin laillisten tiedostojen siirtämiseen kaverille yms., sitten sinne alettiin tunkea laitonta kamaa.
Niinhän se kehitettiin.. mutta turhahan sitä on jaaritella.. katsotaan minkälaisen vastaan oton saa :)

714.4.2008 22:41

Suomessa tälläisen myynti ainakin kielletään, tai sitten ainakin KRP tekee, jonkun myka suodatus listan :S No ainakin tämä laitteen myyntiin tulo on hyvä asia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
1 kommentti
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto