*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Tutkimus: musiikkilataukset 40 % musiikin myynnistä vuonna 2012

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 9.4.2008 17:31 Kommentteja (2)

Tutkimus: musiikkilataukset 40 %  musiikin myynnistä vuonna 2012 Tutkimusyhtiö In-Statin tuoreen selvityksen mukaan musiikin digitalisoituminen etenee hitaasti mutta varmasti. Kun vuonna 2007 musiikkilataukset muodostivat noin 10 prosenttia koko myynnistä, arvioi In-Stat tuon saman osuuden olevan 40 prosenttia vuonna 2012. Kasvua edistävät monet eri tekijät.
Ennuste perustuu useisiin eri havaintoihin. Yksi viite kehityssuunnsta on latausten viime vuosien kasvuluvut: vuonna 2006 latausten osuus oli vasta 6 prosenttia koko markkinoista, eli vuodessa osuus kokonaismarkkinoista kasvoi neljällä prosentilla. Tuo sama kasvu tarkoitti 48 prosentin lisäystä latausten määrässä.

Latausten lisääntymistä tulee lisäksi edistämään toimintaympäristön kehittyminen. Nopeiden nettiliittymien määrä on lisääntynyt, ja jatkossa musiikkia voi ladata helposti myös mobiililaitteilla.

Myös musiikin kuuntelijoiden taipumus suosia yksittäisiä kappaleita albumeiden sijaan edistää musiikkilatausten suosiosta fyysisten tallenteiden myynnin kustannuksella. Parantunut tarjonta ja vaihtoehtoisten ostopaikkojen lisääntyminen edistävät luonnollisesti nekin latausten menekkiä.

In-Stat varoittelee kuitenkin, että monet tekijät voivat vielä jarruttaa musiikkilatausten maailmanvalloitusta. Esimerkkinä mainitaan sekä piratismi että latausten käyttöarvoa alentavat kopiosuojausmenetelmät, jotka voivat sitoa kuluttajat yhteen kauppaan tai saada jopa kokonaan luopumaan ostosuunnitelmista, sillä ostajien pelkona on tuotteiden vanheneminen käsiin.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.4.2008 21:38

Lainaus:
latausten käyttöarvoa alentavat kopiosuojausmenetelmät, jotka voivat sitoa kuluttajat yhteen kauppaan tai saada jopa kokonaan luopumaan ostosuunnitelmista, sillä ostajien pelkona on tuotteiden vanheneminen käsiin.
Vielä kun levy-yhtiöt tajuasivat ton. Kyllähän se on selvää jos jonkin saa helpommin, halvemmalla ja usein jopa parempilaatuisena niin tietenkin ihmiset valitsevat tämän tavan (siis laittoman tavan, kiinnijäämisriski tosin on todella olematon)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2008 @ 21:39

210.4.2008 1:14

Käytännössähän piratismi on käynnistänyt windowsienkin miljardien myynnin. Sama on musiikin kohdalla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle Verkkokauppa.com avaa jättimyymälän Turun lähelle (20.10.2017 17:28)
Heinä-syyskuun tuloksen julkistanut Verkkokauppa.com kertoo avaavansa Turun lähistöllä sijaitsevaan Raisioon uuden jättimyymälän, jonka tarkoituksena on palvella Varsinais-Suomen alueella asuvia. ....
Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun Näin Netflixin kallistuminen vaikuttaa sinuun (20.10.2017 14:48)
Netflix on lähettänyt suomalaisille asiakkaille sähköpostia, jossa tiedotetaan suoratoistopalvelun tulevasta hintakorotuksesta. AfterDawn uutisoi Netflixin kuukausimaksun nousemisesta kaksi viikkoa sitten. ....
1 kommentti
Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta Applen toimitusjohtaja ampuu huhut alas – Mac minillä on vielä tulevaisuutta (20.10.2017 13:10)
Kuluvalla viikolla tuli kuluneeksi kolme vuotta siitä kun Apple on viimeksi päivittänyt pienikokoisen Mac mini -tietokoneen. Päivitysten puuttumisen takia Applen on kuviteltu jo lopettaneen ....
Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista Lukkomarkkinat murroksessa – Maineikas Assa Abloy osti älykotiosaamista (20.10.2017 11:24)
IoT ei ole selvästikään jäämässä pelkäksi markkinatrendiksi, vaan se näyttäisi ainakin joillakin aloilla olevan kasvua kiihdyttävä voima. Näin näyttäisi käyvän ainakin lukkomarkkinoilla, sillä ....
Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja Android-sovellusten uusi aikakausi alkaa – Google esittelee Instant Appseja (20.10.2017 10:39)
Ajatus suoratoistettavista sovelluksista kuulostaa äärimmäisen houkuttelevalta: ohjelmia voisi käyttää lennossa kuin ne olisi asennettu omaan puhelimeen, mutta kuitenkin ilman tarvetta käydä ....
1 kommentti

Uutisarkisto