*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Adoben mediasoitin valmis

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.4.2008 11:55 Kommentteja (7)

Adoben mediasoitin valmis Adobe kertoi noin vuosi sitten suunnitelmista, joiden tarkoituksena oli tuoda markkinoille tietokoneella toimiva mediasoitinohjelmisto. Nyt Adoben julkaisujuna on vihdoin päässyt pääteasemalle ja kuluttajat voivat ladata itselleen kekseliäästi nimetyn Adobe Media Player -ohjelmiston.
Adobe Media Player on kehitetty Adoben omien Air- ja Flash-alustojen päälle, joten se ei ole kevyin mahdollinen ohjelma ja esim. 480p-videoiden toistoon suositellaan Windows-ympäristössä 2,33 GHz kellotaajuudella toimivaa suoritinta ja gigatavun verran keskusmuistia. Windowsin lisäksi ohjelma toimii myös Mac OS X -käyttöjärjestelmien kanssa, mutta mahdollisesta Linux-tuesta Adobe ei ole toistaiseksi kertonut mitään.

Adoben uutukainen osaa hakea sisältöä suoraan Adoben oman videopalvelun kautta ja se toistaa myös kiintolevyltä löytyviä FLV-, 3GP-, MP4- ja MOV-formaateissa olevia tiedostoja, kunhan ne ovat yhteensopivia Adoben omien vaatimusten kanssa, joten esim. monilla digikameroilla kuvatut MOV-tiedostot eivät soittimella toistu. Adobe Media Player on kuitenkin tarkoitettu pääasiassa Adoben oman videotarjonnan kaveriksi. Tällä hetkellä tarjonnasta löytyy mm. CBS:n, PBS:n, MTV Networksin ja Universal Music Groupin tuottamaa sisältöä, joten palvelun kautta voi seurata mm. Survivor- (Selviytyjät), The Hills- ja CSI NY -sarjojen jaksoja.

Osa sisällöstä on mainosrahoitteista, jolloin ennen varsinaisen videon alkua näytetään lyhyt mainosvideo. Yllättävää on se, että esim. Survivorin ja CSI NY:n jaksot näkyvät myös Suomessa. Suomenkielisiä tekstityksiä palvelu ei tosin tarjoa. Osa sisällöstä on suojattu DRM-suojauksilla, jonka seurauksena tiettyjen videoiden katselu vaatii aina auki olevan internet-yhteyden, jotta mediasoitin voi tarkistaa katseluoikeudet Adoben palvelimelta. Soitin osaa automaattisesti ladata omien lempisarjojen uudet jaksot, kun ne ilmaantuvat palveluun ja latauksien valmistuttua soitin ilmoittaa, että uudet jaksot ovat nyt katsottavissa.

Tällä hetkellä Adobe ei vielä tarjoa ostettavaa tai vuokrattavaa sisältöä, mutta kyseiset toiminnot on tarkoitus tuoda palveluun myöhemmin. Adoben Ashley Stillin mukaan tuettujen videoformaattien määrää saatetaan laajentaa myöhemmin, jolloin toivottavasti esim. DivX-tiedostojen toistaminen onnistui soittimen avulla.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

19.4.2008 12:18

Raskas, epä stabiili ja puutteelllinen tuki?

Kysymys miksi käyttää kun GOMPlayer tukee itsessään useampaa formaattia ja on kevyempi, ilmainen ja vuosien kehityksen tuote joka on vakaa.

29.4.2008 13:52

Aika köpönen on kieltämäti. aivan turha media soitin ainakin tällä hetkellä olevalla tarjonnalla ja tuella.

39.4.2008 15:07

Raskaat laitevaatimukset eikä mitään mihin tuota tarvitsisi

49.4.2008 20:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nwind:
Raskas, epä stabiili ja puutteelllinen tuki?

Kysymys miksi käyttää kun GOMPlayer tukee itsessään useampaa formaattia ja on kevyempi, ilmainen ja vuosien kehityksen tuote joka on vakaa.
GOM Player on kyllä huono muutenkin. Softassa itsessään on mainoksia, ei tue minkäänlaisia tekstityksien tyylityksiä, sekä surkea laajennettavuus lähinnä splitterien osalta tekee soittimesta huonon valinnan, varsinkin kun softan sisäiset splitterit (ja suurin osa codeceistakin) on aivan surkeita ja/tai aivan liian vanhoja.

59.4.2008 22:13

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nwind:
Raskas, epä stabiili ja puutteelllinen tuki?

Kysymys miksi käyttää kun GOMPlayer tukee itsessään useampaa formaattia ja on kevyempi, ilmainen ja vuosien kehityksen tuote joka on vakaa.
GOM Player on kyllä huono muutenkin. Softassa itsessään on mainoksia, ei tue minkäänlaisia tekstityksien tyylityksiä, sekä surkea laajennettavuus lähinnä splitterien osalta tekee soittimesta huonon valinnan, varsinkin kun softan sisäiset splitterit (ja suurin osa codeceistakin) on aivan surkeita ja/tai aivan liian vanhoja.

Mainoksia? Yksi tekstibanneri gom playerin kotisivulle ei pilaa yhtään päivää, kun playlistillä ei ole mitään.


Tekstityksien tyylityksiä? Paremmin ainakin kuin vlc. Ja mitäpä tota toimivaa mustareunaista valkoista tekstitystä muuttamaan.

Codecit hoitaa jo ennestään FFDSHOW, koska ei muut ohjelma pärjää gom playerin sisäisillä codeceilla.

Ja plunginit? Ei semmosia ole tarvinnut tämän kanssa, koska itse softa toimii jo ennestään hyvin. Yhtä hyvin on plugniejä verrattuna bsplayeriin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2008 @ 22:16

69.4.2008 22:37

Lainaus:
Mainoksia? Yksi tekstibanneri gom playerin kotisivulle ei pilaa yhtään päivää, kun playlistillä ei ole mitään.


Itse kun aikoinaan softaa testimielessä kokeilin pärähti playerin käynnistyessä alareunaan StarCraft-netti-TV-mainoksia, joita klikatessa aukesi IE, vaikka oletusselaimena toimii Firefox. Erittäin positiivinen ensikuva ohjelmasta kun heti ekana softaa käynnistäessä asennuksen jälkeen törmää mainoksiin.

Lainaus:
Tekstityksien tyylityksiä? Paremmin ainakin kuin vlc. Ja mitäpä tota toimivaa mustareunaista valkoista tekstitystä muuttamaan.


Niin, paremmin siinä mielessä, että jos tulee yhtäaikaisia tekstejä, GOM Player ei survo niitä päällekkäin... sen sijaan GOM jättää yhtäaikaisista riveistä kaikki muut paitsi yhden näyttämättä. Todella hienoa ja toimivaa.

Lainaus:
Codecit hoitaa jo ennestään FFDSHOW, koska ei muut ohjelma pärjää gom playerin sisäisillä codeceilla.


Vaikka pelkkä FFDShow on hyvin pätevä itsessään, Combined Community Codec Pack (http://www.cccp-project.net) ajaa asian huomattavasti paremmin, sillä siinä FFDShow mukana tulee muita komponentteja jotka lisäävät tuen mm. asialliselle tekstitykselle, MKV:eille ynnä muille. GOM Playerissä tosin ei CCCP:n muut komponentit ffdshowta lukuun ottamatta kovin paljon lämmitä, sillä ohjelman sisäisiä surkeita splittereitä ei voi korvata esimerkiksi tämän hetken parhaalla media splitterillä Haali Media Splitterillä.

Lainaus:
Ja plunginit? Ei semmosia ole tarvinnut tämän kanssa, koska itse softa toimii jo ennestään hyvin. Yhtä hyvin on plugniejä verrattuna bsplayeriin.

Plugineista en puhunut ollenkaan, ellei sinulla mennyt splitteri jotenkin sisään pluginina. Tietoiskuna splitteri on siis se osa, joka purkaa datan containerista, joka voi olla esim. MKV/MP4/AVI/OGM. GOM takkuilee hyvin pahasti tässä hommassa esimerkiksi MKV-tiedostojen kanssa, ja asialle ei edes voi tehdä yhtään mitään.

721.5.2008 21:57
mikkokok
Inactive

Eipä tehnyt vaikutusta tämä ohjelma, luulisi Adoben pystyvän paljon parempaan. Olen pettynyt. Mutta onneksi on hyviäkin mediasoittimia on tarjolla. Itse käytän BSPlayeriä. Ja VLC:tä, vaikka sitä vaivaakin tekstitysongelmat, mutta minulle se riittää vallan hyvin.
Ainakin se on varmaa etten tule käyttämään tätä Adoben raskasta softaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin Microsoft kehitti uuden piirin – Reaaliaikaista tekoäly palvelimiin (23.8.2017 14:54)
Microsoft esitteli Hot Chips -symposiumissa tekoälylaskentaan suunnitellun laskentakortin. Project Brainwave -nimellä tunnetun kehityshankkeen tavoitteena on luoda piiri, jonka avulla voidaan ....
Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa Karu muistutus – Säätiedoilla sinusta tehdään kauppatavaraa (23.8.2017 10:31)
Huippusuosittu AccuWeather-sääsovellus on jäänyt kiinni käyttäjän sijainnin paikannuksen mahdollistavan datan keräämisestä, vaikka sovellusta on erikseen kielletty pääsemästä paikkatietoon käsiksi. ....
2 kommenttia
Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla Ostitko tämän kopterin? Se on pakko päivittää viimeistään ensi viikolla (23.8.2017 09:00)
Kopteriyhtiö DJI on julkaisee uudelle Spark-minikopterilleen pakollisen ohjelmistopäivityksen, jolla pyritään korjaamaan laitteen virranhallinnassa havaitut virheet. DJI:n mukaan se julkaisee ....
Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä Apple kehittää itsestään ajavaa bussia – Omat työntekijät pääsevät matkustamaan sillä (23.8.2017 08:32)
Apple ei tavoittele ainakaan tällä hetkellä oman itsestään ajavan auton kehittämistä, kertoo The New York Times. Sen sijaan yhtiö keskittyy autojen autonomisen liikkumisen mahdollistavan järjestelmän ....
Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy Netflixin katselu väheni yllättäen 10 prosentilla – Tässä syy (22.8.2017 11:43)
Luonnonilmiöillä voi olla yllättävän isoja seurauksia verkkopalveluiden toimintaan. Ne voivat häiritä niitä tai jossain tapauksissa jopa lisätä palveluiden käyttöä. Netflixin kohdalla Yhdysvalloissa ....
5 kommenttia

Uutisarkisto