*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360:lle liiketunnistusta hyödyntävä ohjain?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.4.2008 15:57 Kommentteja (5)

Xbox 360:lle liiketunnistusta hyödyntävä ohjain? Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli on ainoa uuden sukupolven pelinkonsoli, jonka peliohjaimesta ei löydy liiketunnistusta. Nintendo Wii- ja Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolit ovat tarjonneet liiketunnistusta alusta asti ja toistaiseksi Xbox 360:n omistajat ovat joutuneet muokkaamaan ohjaimiaan, jotta liiketunnistus on saatu toimimaan.
Nyt tähän asiaan saattaa kuitenkin tulla muutos, sillä MusicTV:n saamien tietojen mukaan Microsoft olisi kehittänyt liiketunnistusta tukevaa peliohjainta jo viime kesästä lähtien. Microsoftia ohjaimen kehittämisessä avustaa huhujen mukaan Perfect Dark- ja Banjo-Kazooie-pelisarjoista tuttu Rare, jolla on kuitenkin ollut vaikeuksia ohjaimen kehityksessä, jonka vuoksi tulevasta ohjaimesta ei ole vielä tiedotettu virallisesti.

Microsoftin edustajat eivät tuttuun tyyliinsä kommentoi huhuja ja ohjaimen virallista julkaisua ei kannata odottaa aivan heti, sillä MusicTV:n tiedot ennustavat julkaisua loppuvuodelle. Ohjain muistuttaa kovasti Wiin mukana tulevaa Wiimote-ohjainta, mutta ristiohjaimen sijasta Microsoftin ohjaimessa on analoginen tatti. Nappeja ohjaimesta löytyy neljä kappaletta (ohjaimen takana on mahdollisesti liipaisin) ja ohjaimeen on integroitu tämän lisäksi mikrofoni. Wiimotesta poiketen Microsoftin ohjain ei tue erillisiä laajennoksia, kuten Wiistä tuttua Nunchuk-apuohjainta.

MusicTV:n saamien tietojen mukaan Microsoft koettaisi ohjaimella kosiskella yrityksiä, jotka valmistavat tällä hetkellä pelejä Wii-konsolille. Lähes identtisten ohjaimien avulla edullinen Xbox 360 -konsolin Arcade-paketti pystyisi kilpailemaan hintansa ja ominaisuuksiensa osalta Wiin kanssa, jolloin Wiille pelejä tekevät yritykset saattaisivat julkaista pelejään myös Xbox 360:lle. Pelituesta ei ole toistaiseksi mainittu kuitenkaan mitään, mutta osaan peleistä liiketunnistusta hyödyntävän ohjaustavan voisi lisätä päivitysten avulla. Ohjaimen mahdollinen suositushinta on myös täysi mysteeri.

Ohjaimien lisäksi Microsoft saattaisi kopioida Nintendolta myös Mii-hahmot, joiden avulla Xbox 360:n käyttäjät voisivat luoda oman virtuaaliminänsä, jota voisi käyttää mm. peleissä ja Xbox Livessä.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

18.4.2008 16:32

Jos Ms onnistuu aikeissaa voi tuosta tulla ihan kelpo laite. Kuvitelkaa. Liiketunnistus uudensukupolven grafiikoilla olisi jo aika lyömätön yhdistelmä MS erinomaisesti toimivan verkkoomaisuuksien kanssa. XO:n omistaja suorastaan loistava uutinen jos tuo siis todella tulee olemaan totta. Myös wii talosta löytyy.

28.4.2008 16:41

jaajaa M$ matkii wiitä.

Oma mielipitääni on se, että pelejä pelataan ohjaimella eikä ohjainta heiluttelemalla.

38.4.2008 16:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
jaajaa M$ matkii wiitä.

Oma mielipitääni on se, että pelejä pelataan ohjaimella eikä ohjainta heiluttelemalla.
Mutta kummassakin tapauksessa pelaisit peliä ohjaimella? koska tarvitse ohjainta jos painelet nappeja tai kun kääntelet ja liikuttelet sitä.

48.4.2008 18:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Jos Ms onnistuu aikeissaa voi tuosta tulla ihan kelpo laite. Kuvitelkaa. Liiketunnistus uudensukupolven grafiikoilla olisi jo aika lyömätön yhdistelmä MS erinomaisesti toimivan verkkoomaisuuksien kanssa. XO:n omistaja suorastaan loistava uutinen jos tuo siis todella tulee olemaan totta. Myös wii talosta löytyy.
Hassu juttu ettet ole kuullut semmoisesta konsolista kuin PS3. ;)

Uutiseen, eipä haittaa itseaäni jos kopioivat. Se on vain kuluttajien etu aikä keltää pois. Paitsi ehkä joiltain Nintendofanaatikoilta jotka suu vaahdossa manaava Microsoftin perään tämmöisen tapahduttua.

517.4.2008 15:16

wohoo!!! eiköhän se m$ voi saman tien pistää sen wiin sinne boxin laatikon sisään ihan noin vaan lisälaitteena...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....
Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta Apple julkaisi iOS 10.1 -päivityksen – Tämä on uutta (25.10.2016 08:20)
Apple on julkaissut iOS 10.1 -päivityksen mobiililaitteilleen. Uuden käyttöjärjestelmäversion voi ladata iPhoneensa tai iPadiinsa Asetukset-sovelluksen kautta (Asetukset > Yleiset > Ohjelmiston päivitys). ....

Uutisarkisto