*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

ImageShack lataa torrentit sinun puolestasi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.4.2008 14:01 Kommentteja (9)

ImageShack lataa torrentit sinun puolestasi BitTorrent-ohjelmien tarjonta on viimeisien vuosien aikana kasvanut nopeasti ja BitTorrent-yhteensopivia asiakasohjelmia on saatavissa mm. Nokian ja Applen matkapuhelimille.
ImageShack on kuitenkin päätynyt tarjoamaan kuluttajille hieman toisenlaista torrent-elämystä, sillä yrityksen julkisessa beta-testauksessa oleva torrent-palvelu lataa torrent-tiedoston avulla ladattavissa olevat tiedostot ImageShackin palvelimille, josta kuluttajat voivat sitten ladata nämä tiedostot itselleen internet-selaimen avulla.

Käyttäjä voi joko lähettää itse torrent-tiedostot palveluun tai vaihtoehtoisesti kertoa torrent-tiedoston URL-osoitteen, jonka jälkeen torrent-tiedosto siirretään ImageShackin palvelimelle ja yrityksen oma BitTorrent-ohjelma aloittaa tiedostojen lataamisen. Kun ImageShack saa tiedostot ladattua palvelimelleen, voi kuluttaja aloittaa niiden lataamisen.

ImageShack ei ole ensimmäinen yritys, joka tarjoaa tällaista palvelua, mutta ImageShackin torrent-palvelun käyttäminen on kuluttajalle ilmaista. Maksuttomuus asettaa palvelun käyttäjille kuitenkin rajoituksia, kuten 15 gigatavun kuukausittaisen latausrajan. ImageShackin sisältää kuitenkin rajoituksistaan huolimatta monia hyviä ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden ladata vain tiettyjä torrentin tarjoamia tiedostoja. Palvelu osaa myös kertoo käyttäjille tietoa latausten edistymisestä ja nykyisestä tilanteesta mm. latausprosentin, lataajien määrän, jakajien määrän ja jakosuhteen avulla.

ImageShackin perustajana tunnettu Jack Levin kertoi TorrentFreakille, ettei ImageShack tarkkaile palvelua käyttävien tahojen latauksia, mutta yritys noudattaa Yhdysvalloissa voimassa olevaa DMCA-lakia, jonka nojalla tekijänoikeuksia rikkovaa sisältö voidaan poistaa ImageShackin palvelimilta.

Nykyisellään ImageShackin BitTorrent-ohjelma lopettaa tiedostojen jakamisen välittömästi latauksen valmistuttua, joten ohjelma ei noudata torrent-yhteisön hyviä tapoja pitämällä tiedostoja jaossa vielä lataamisen jälkeen. Levinin mukaan tähän ei ole tulossa muutosta, joten ImageShack saattaa joutua tiettyjen trakkereiden mustalle listalle tämän toiminnan seurauksena. ImageShack tulee tarjoamaan palvelusta myöhemmin ilmaisen version ohella maksullista Premium-versiota, jossa tiedonsiirtorajoja ja levykapasiteettia on kasvatettu.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

16.4.2008 15:49

Sama se on ladata itse torrentilla. Omalla kohdalla en ainakaan keksisi tuolle käyttöä.

26.4.2008 16:05

Samalla linjalla Sebun kanssa, aika hyödytön.

36.4.2008 17:26

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 21:33

46.4.2008 17:32

Sellanen skenaario tuli heti mieleen että kun esim. entisessä amiksessa oli hienosti saatu blokattua bittorrent liikenne pois niin ettei pystynyt hyväksikäyttämään koulun kuituja waretukseen (ja yritystä kyllä oli vuosien varrella.) Tällähän sais hienosti kierrettyä sen.

56.4.2008 23:18

Tuota voisi käyttää myös hitaiden torrenttien imuttamiseen, mikäli itsellä ei ole mahdollisuutta pitää konetta auki ympäri vuorokauden pari viikkoa.

Milläkähän nopeudella tuo lähettää ulospäin imutuksen aikana?

67.4.2008 11:37

Lainaus:
...tekijänoikeuksia rikkovaa sisältö voidaan poistaa ImageShackin palvelimilta
Eli periaatteessa palvelua ei voi käyttää siihen, mihin BitTorrentia yleensä käytettään.

77.4.2008 12:45

Iha ovela keksintö, mut eipä ainakaan itelleni mitenkään hyödyllinen.

87.4.2008 14:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Imageshack:
NOTICE:
April 06, 2008 - Our private Beta is closed to new users, please come back later.
Ilmeisesti enään ei oteta uusia käyttäjiä mukaan

99.4.2008 20:33

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Imageshack:
NOTICE:
April 06, 2008 - Our private Beta is closed to new users, please come back later.
Ilmeisesti enään ei oteta uusia käyttäjiä mukaan
Palvelua voi nyt taas käyttää... ainakin tällä hetkellä.

Torrenttien käyttö onkin ollut ennen vaikeaa tai hidasta Yo-kylän rajoitetussa kyläverkossa, mutta tämähän helpottaa! :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä Jenkkifirma asentaa kaikille työntekijöilleen mikrosirut - lupaa ettei seuraa heitä (24.7.2017 12:38)
Yhdysvaltalainen Three Square Market aikoo istuttaa jokaiseen työntekijäänsä riisinjyvän kokoisen mikrosirun. Skenaario, joka kuulostaa tutulta monista tulevaisuuteen sijoittuvista dystopiaelokuvista, ....
1 kommentti
Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin Itsestään tuhoutuvat viestit saapuivat Telegramiin (24.7.2017 11:53)
Snapchat teki itsestään tuhoutuvista viesteistä ehkä yllättäenkin ilmiön, joka on kasvanut itsestään lumipallon lailla. Ominaisuutta ovat muut viestipalvelut lähteneet kiivaasti kopioimaan ja ....
Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa Piraattikirjeiden tehtailusta puhtaat paperit – Hedman Partnersilla ei syytä muuttaa toimintaa (24.7.2017 11:22)
Suomen Asianajajaliiton alainen valvontalautakunta ja Helsingin hovioikeus ovat antaneet piraattikirjeitä tehtailleelle Hedman Partnersille puhtaat paperit, uutisoi Kauppalehti. Asianajotoimistolle ....
Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa Britanniassa koptereille vaaditaan rekisteröintiä ja tutkintoa (24.7.2017 10:56)
Ison-Britannian hallitus on ilmoittanut laittavansa liikkeelle aloitteen, joka määräisi tarpeeksi suuret kopterit eli niin sanotut dronet rekisteröitäväksi. Lisäksi koptereiden ohjaajien pitäisi ....
Microsoft paljastaa jo yksityiskohtia seuraavasta HoloLensistä Microsoft paljastaa jo yksityiskohtia seuraavasta HoloLensistä (24.7.2017 09:17)
Paljastukset seuraavan sukupolven HoloLens-laseista ovat alkaneet, mutta ei vuotojen muodossa vaan täysin hallitusti Microsoftin oman viestinnän kautta. Ohjelmistojätin tekoälytutkimuksen ....

Uutisarkisto