*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Australiassa jo toinen perättäinen piraattiratsia levykauppaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 4.4.2008 17:49 Kommentteja (6)

Australiassa jo toinen perättäinen piraattiratsia levykauppaan Australian levyteollisuus ja poliisi ovat aloittaneet todellisen tehokampanjan piraattikopioita myyviä levykauppoja kohtaan. ">Edellisestä ratsiasta ei ehtinyt kulua kuin vuorokausi, kun maan musiikkipiratismin vastainen järjestö MIPI kertoo jo uudesta levykauppaan suuntautuneesta ratsiasta. Tällä kertaa Victorian osavaltiopoliisin haaviin tarttui tuhansia levyjä kattanut valikoima laittomasti valmistettua kreikkalaismusiikkia. Myös tämän päiväinen isku paljasti liikkeen takahuoneesta levyjen valmistukseen käytettyä välineistöä.
MIPI (Music Industry Piracy Investigations) kertoi eilen aloittavansa tehokampanjan piratismin poiskitkemiseksi Australian maaperältä. Kampanja on suunnattu erityisesti piraattilevyjä kauppaavia jälleenmyyjäliikkeitä kohtaan, joten kampanja taistelee todellista piratismia vastaan.

Piraattilevyjä kauppaavat liikkeet ovat musiikkiteollisuudelle ongelma, sillä myydyistä levyistä ei päädy senttiäkään tuloja muusikoiden tai levy-yhtiöiden tileille. Lisäksi kuluttajien voi olla vaikea erottaa taitavasti tehtyä piraattilevyä aidosta, joten sinisilmäinen kuluttaja ei välttämättä edes tiedä ostavansa laittomia tuotteita. Kuluttajalle paras merkki hämäräkaupasta onkin epäilyttävän alhainen hintataso.

MIPI:n lehdistötiedote aiheesta on luettavissa täältä (PDF).

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

14.4.2008 18:14

Lainaus:
paras merkki hämäräkaupasta onkin epäilyttävän alhainen hintataso.


Ymmärtäähän tuon. Jos hintataso on järjellinen, on sen oltava laitonta. Kyllähän tuo piraattikopioiden myymisen estäminen on (kerrankin) hyvä idea, tosin taitaa olla niin, että jos jossakin kaupassa myydään halvalla levyjä, niin siellä koetellaan tuuria.

24.4.2008 18:46

Hyva etta saa juuti nuo fyysista piratismia harrastava pois, koska juuri heidan takia kaikki ajattelevat etta internet piratismikin olisi tuomittavaa. Toivottavasti jatkavat fyysista materiaalia myyvien jahtaamista!

34.4.2008 20:41

Lainaus:
laittomasti valmistettua kreikkalaismusiikkia.
Siis mitäh... Oikeasti australiassa valmistetaan laittomasti kreikkalaista musiikkia... kukakohan sitä sitten ostaa?

Tähän tapaukseen voisin kuvitella jopa, että joku kreikkalais yhdyskunta ei ole pystynyt itse hankkimaan musiikkiaan laillisesti, joten ovat päätyneet laittomille teille.

45.4.2008 9:22

Samaa mieltä, hyvä että keskittyvät fyysistä piraattimateriaa myyviin kohteisiin. Saisivat niin tehdä jatkossakin ja sitten kun se on hoidettu niin voisivat tarkistaa onko tarvetta puuttua nettipiratismiin, jossa kukaan ei myy kenellekään mitään.

Saattaisihan tuo sapettaa, kun ostaa mielestään edullisesti jonkin himoitsemansa CD:n, mutta ajan kanssa se paljastuisikin halvaksi, taidokkaasti tehdyksi piraattilevyksi.

56.4.2008 17:33

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 21:30

63.6.2011 16:38
TWsXuAKNICMM
Vahvistamaton

This forum ndeeed shaking up and youÂ’ve just done that. Great post!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä Apple aloitti seurannan – Kerää selaustietoja Safarin käyttäjistä (26.9.2017 10:14)
Apple on lisännyt Safari-selaimeensa uusia tietoturvaominaisuuksia, jotka suojaavat käyttäjiä mainostajien tiedonkeruulta. Samaan aikaan Apple on itse alkanut kerätä tietoa käyttäjien selaamisesta. ....
WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan WhatsAppin toiminta estettiin – Kiina hyökkäsi pikaviestipalvelua vastaan (26.9.2017 09:56)
Kiina on estänyt WhatsApp-pikaviestimen toiminnan maassa, kertoo The New York Times. Estotoimenpiteiden arvellaan liittyvän tavalla tai toisella kuukauden päästä järjestettäviin Kiinan kommunistisen ....
Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville Nyt ne on julkaistu – Intelin 8. sukupolven Core-työpöytäsuorittimet tulevat saataville (25.9.2017 15:02)
Intel on vihdoin esitellyt työpöytäkäyttöön tarkoitetut kahdeksannen sukupolven Core-suorittimet. Piirijätti esitteli ensimmäiset 8. sukupolven piirit jo elokuun lopulla, mutta tuolloin oli ....
WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle WhatsAppin kovin kilpailija paljastaa yksityisviestit Kiinan valtiolle (25.9.2017 14:34)
Kiinalaisen teknologiayhtiö Tencentin omistama WeChat-viestipalvelu paljastaa yksityiskeskusteluissa käydyt viestit Kiinan hallinnolle. Asia tuli ilmi palvelun päivitetyistä yksityisyydensuojakäytännöistä ....
Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä Netflixin HDR-leffat näkyvät jatkossa myös iPhonella ja iPadillä (25.9.2017 14:15)
Netflix laajensi HDR-tuettujen laitteiden listaa vähän aika sitten Samsungin elokuussa esittelemällä Galaxy Note8 -älypuhelimella. Suoratoistopalvelu on joutunut päivittämään tuettujen laitteiden ....

Uutisarkisto