*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaista voimaa kuvankäsittelyyn

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 1.4.2008 14:32 Kommentteja (8)

Suomalaista voimaa kuvankäsittelyyn Kerroimme viime viikolla Adoben julkaisemasta täysin ilmaisesta PhotoShop-kuvankäsittelyohjelmiston nettiversiosta. Mikäli kuvankäsittelytarve rajoittuu ainoastaan valotuksen ja värien korjaamiseen, on tarjolla toinenkin vaihtoehto, suomalainen korjaakuvat.fi.
Korjaakuvat.fi on vuonna 2005 perustetun SoftColor Oy:n viime vuoden toukokuusta lähtien tarjoama palvelu, joka kaikessa lyhykäisyydessään korjaa käyttäjän digikuvien värit. Palvelu perustuu yrityksen kaupalliseen Photo2-kuvankäsittelyohjelmistoon.

Pyysimme sivuston takana olevan joensuulaisen SoftColor Oy:n teknologiajohtajaa, Petri Piiraista, kertomaan hieman lisää heidän tarjoamastaan palvelusta ja yrityksen tulevaisuudennäkymistä.


- SoftColor Oy on ohjelmistoyritys, joka kehittää ja toteuttaa helppokäyttöisiä kuvankäsittelyohjelmistoja. Olemme erikoistuneet digitaalisten kuvien valon- ja värinkorjaukseen ja hallintaan. Nostamme kuvankäsittelyn abstraktiotasoa pikseleiden käsittelystä värien ja valon kokonaisvaltaiseen hallintaan, Piirainen kertoo.

- Sivuston takana on SoftColorin patentoitu värienkorjausteknologia. Kaiken teknologian kehittämisen taustalla on tavoite helpottaa ja tehostaa digikuvien käsittelyä. SoftColorin omiin innovaatioihin perustuva kuvankäsittely mahdollistaa sekä täysin automaattisen kuvankorjauksen että tehokkaat manuaaliset säädöt. Tarkoituksena on siirtää vaativien kuvankäsittelytoimintojen laskeminen tietokoneelle, ja jättää ihmiselle mahdollisuus hahmottaa kokonaisuutta.

- Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjän ei tarvitse miettiä pitääkö tässä kuvassa korjata valaistusta vai väritasapainoa, koska muissa vastaavissa on erilliset napit valotuksen ja värien automaattikorjaukselle, Piirainen hehkuttaa.

- Tämä meidän lähtökohta kuvankäsittelyyn mahdollistaa sen, että voimme toteutta kuvankäsittelyn korkeammalla abstraktiotasolla, jolloin pystytään myös tekemään tehokkaampia kuvakäsittelysovelluksia esimerkiksi web- tai mobiiliympäristöön. SoftColor on pystynyt toteuttamaan omat innovaationsa ohjelmistoiksi silmällä pitäen joustavuutta ja ohjelmistojen hyödyntämismahdollisuuksia mahdollisimman monessa ympäristössä.Korjaakuvat.fi-palvelun tulevaisuudesta Petri Piiraisella on selvät visiot. Hänen mukaansa sivuston käyttö tulee pysymään tulevaisuudessakin ilmaisena. Englanninkielinen versio sivustosta (improveyourimages.com) tulee kokemaan sen sijaan lähiaikoina päivityksiä. Piiraisen mukaan sivustolle ollaan lisäämässä valinnaisia Photo2-ohjelmiston manuaalisäätöjä.

- Päivitys tehdään javascriptillä, jolloin kuvankäsittelyä ei toteuteta flashilla. Toisena kehityssuuntana on tämän meidän värinkorjauksen tekeminen OpenGL:llä, jolloin laskenta tapahtuisi näytönohjaimella. iPhonelle ja iPod touchille tämä värinkorjaus tulee omana ohjelmana heti kun sen voi virallisella SDK:lla julkaista, Piirainen, toinen SoftColorin perustajista mainitsee.


AfterDawn.comin testien mukaan korjaakuvat.fi-palvelu toimii erinomaisesti. Mahdollisuutta useiden kuvien samanaikaiseen korjaukseen ei ole, mutta palvelun onkin tarkoitus olla satunnaisiin korjaustarpeisiin aina saatavilla oleva apu. Mikäli digikameran valkotasapainosäätö on jäänyt väärään asentoon, voi kuvat koittaa korjata helposti ja ilmaiseksi SoftColorin palvelulla.


Siirry testaamaan korjaakuvat.fi-sivustoa omilla kuvillasi tästä.

Lisätietoja Photo2-ohjelmistosta.Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

11.4.2008 15:33

Lainaus:
palvelun onkin tarkoitus olla satunnaisiin korjaustarpeisiin aina saatavilla oleva apu
Aivan. Ei tuolla kukaan oikeasti mitään kuvia rupea korjailemaan. Turhin juttu mitä olen vähään aikaan kuullut!

21.4.2008 15:48

Ehkä sellaisille ihmisille jotka eivät photoshopppia osaa käyttää kätevä...

31.4.2008 16:23

:) ensin luulin kuukkelin lentokone juttua aprilli pilaksi..
taitaa tämä enemmän olla aprilli pila

41.4.2008 16:36

Ei huoh noita "ennen ja jälkeen" kuvia. Sama kuin annat idiootille maton ja sanot että tällä voi lentää. : )

51.4.2008 17:05

Sopii koittaa palvelua ennen kommentointia.

61.4.2008 23:23

Kieltämättä värit ja valot korjaantuvat melko hyvin!

73.4.2008 9:48

Onkohan toi tarkotus että tuolta näkee kaikki korjatut kuvat http://www.korjaakuvat.fi/upload/sc/

83.4.2008 10:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti raw:
Onkohan toi tarkotus että tuolta näkee kaikki korjatut kuvat http://www.korjaakuvat.fi/upload/sc/

Haha! Onneksi testasin tuota ihan netistä löytyneellä kuvalla...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan Kotimainen Seriously julkaisi suosittuihin Best Fiends -peleihin perustuvan lyhytelokuvan (27.5.2017 15:03)
Seriously julkaisi tällä viikolla suosittuihin Best Fiends -ötökkäpeleihin perustuvan lyhytelokuvan. Seriously on tähän mennessä julkaissut Best Fiends- (2014) ja Best Fiends Forever -pelit ....
Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku Xiaomi esitteli Mi Max 2 -älypuhelimen: Iso näyttö, valtava akku (27.5.2017 14:12)
Xiaomi Mi Max 2 on suunnattu isoa näyttöä ja hyvää akunkestoa kaipaaville. Xiaomin mukaan Mi Max 2:n akku kestää kaksi päivää. Pikalatauksella akun voi ladata tunnissa nollasta 68 prosenttiin ....
Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten Apple kehittää uutta prosessoria tekoälylaskentaa varten (27.5.2017 09:23)
Apple on syventänyt tekoälylaskennan tutkimusta myös mikropiirien puolelle. Bloombergin saamien tietojen mukaan IT-jätti kehittäisi Apple Neural Engine -nimistä mikropiiriä, jonka avulla yhtiö ....
Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin Aktiivisuusrannekkeiden tarkkuus testattiin – Tämä ranneke kertoo tarkimmin todellisen pulssin (26.5.2017 11:51)
Journal of Personalized Medicinessä julkaistussa uudessa tutkimuksessa on selvitetty markkinoilla olevine älykellojen mittaustarkkuutta niin pulssin kuin palaneiden kaloreiden mittauksessa. ....
Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian Androidin perustajan uutuuspuhelin esitellään aivan pian (26.5.2017 11:05)
Androidin perustajan Andy Rubinin pystyyn polkaisema Essential-kasvuyritys on paljastanut aikovansa esitellä ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun 30. päivänä. Julkaistujen kiusoittelukuvien ....

Uutisarkisto