*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonylta elokuvakanava mobiililaitteille

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 31.3.2008 21:43

Sonylta elokuvakanava mobiililaitteille Sony Pictures Television avaa matkapuhelimille suunnatun mobiilitelevisioverkon elokuvakanavan Yhdysvalloissa. Palvelu olisi maassa ensimmäinen laatuaan. Sony on jo solminut sopimuksen operaattori AT&T:n ja mobiilitelevisioyhtiö MediaFLO USA:n kanssa kanavan avaamisesta toukokuussa. Uuden Sony-kanavan nimi tulee olemaan PIX, ja sen ohjelmistossa on vanhoja tuttuja elokuvia kuten Ghostbusters, Philadelphia ja Stand by Me.
PIX:n sisältö vaihtuu viikoittain, ja elokuvat pysyvät ohjelmistossa kuukauden. Kanavalla tullaan näyttämään tunnettuja elokuvia kuten Karate Kid, Memento ja Resident Evil. MediaFLO on Yhdysvalloissa käytössä oleva mobiilitelevisiostandardi, joka kisaa suosiosta eurooppalaisen DVB-H:n kanssa.

Tällä Yhdysvaltojen mobiilitelevisiokanavat tarjoavat lähinnä lyhyitä ohjelmia sekä mainospätkiä elokuvista. Sony haistaakin markkinamahdollisuuden elokuvakanavassa. Sony Pictures Televisionin mobiiliviihdeyksikön varapuheenjohtaja Eric Berger toteaa, ettei mikään tämän hetkisestä tarjonnasta ole yhtä kiinnostavaa kuin heidän elokuvakanavansa tarjonta.

Elokuvia on toki tarjottu mobiililaitteille muussa muodossa kuin mobiilitelevisiolähetyksinä, ja Sony itse on ollut aktiivinen tuomaan sisältöään matkapuhelimiin. Yhtiö on esimerkiksi ollut alusta asti mukana vuonna 2006 aloittaneessa MSpot-palvelussa, josta elokuvia voi tilata katsottavakseen haluamanaan ajankohtana. Sony on myös markkinoinut elokuviaan sisällyttämällä ne matkapuhelinten muistikortteihin.

Pitkien täysmittaisten elokuvien tarjoaminen lähetysaikatauluun sidottuna voi tuntua tuhoon tuomitulta ajatukselta, kun katsojakunta koostuu liikkeessä olevista matkapuhelinten omistajista, jotka tihrustavat elokuvaa muutaman tuuman kokoisilta näytöiltä. Bergerin mukaan Sony ei kuitenkaan edes oleta, että elokuvat katsottaisiin kokonaisina. Lähtökohtana on näyttää jo nähtyjä klassikkoelokuvia, joista ihmiset mielellään näkevät uudestaan vaikka vain pikku pätkiä.

Tällä hetkellä Yhdysvalloissa mobiilitelevisiota tarjoaa vasta AT&T:n kilpailija Verizon. PIX tulee toimimaan AT&T:n toukokuussa avattavan palvelun kilpailuvalttina, mikäli PIX tulee ainoastaan AT&T:n verkkoon. Molemmat tarjoavat lisäksi ohjelmasisältöä NBC, CBS, ESPN ja Nickelodeon kanavilta.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Tuoreimmat uutiset

Skype hävisi sovelluskaupoista Kiinassa Skype hävisi sovelluskaupoista Kiinassa (21.11.2017 17:09)
Microsoftin suosittu Skype-viestipalvelu on poistettu Applen App Store -sovelluskaupan valikoimista. Applen mukaan poiston syynä on viranomaisten huomautus. Googlen virallinen Play-sovelluskauppa ....
Google narahti – Keräsi paikkatietoa Android-käyttäjistä ilman lupaa Google narahti – Keräsi paikkatietoa Android-käyttäjistä ilman lupaa (21.11.2017 16:00)
Google on jäänyt kiinni paikkatietodatan keräämisestä Android-puhelimista, vaikka sillä ei olisi puhelimen käyttäjältä edes lupaa siihen. Google on myöntänyt kyseenalaisen toiminnan ja lupaa ....
1 kommentti
Yle Areena alkaa näkyä ulkomailla – Tämä säädös mullistaa verkkopalvelut Yle Areena alkaa näkyä ulkomailla – Tämä säädös mullistaa verkkopalvelut (21.11.2017 14:46)
Geoblokkaus on kiusannut jo liian kauan pelien pelaajia, CD-levyjen kuuntelijoita ja suoratoistopalveluiden käyttäjiä. Tämä hulluus loppuu vihdoin EU:n alueella, sillä ensi vuonna on tulossa ....
1 kommentti
Oletko ostamassa uutta TV:tä? Varmista että siinä on tämä ominaisuus Oletko ostamassa uutta TV:tä? Varmista että siinä on tämä ominaisuus (21.11.2017 14:28)
Televisioiden tekniikka uudistuu tiuhaa tahtia, mutta pääasiassa muutokset tapahtuvat televisioiden näyttöpaneeleissa tai siihen lisätään uusia älykkäitä ominaisuuksia, kuten tuki sovelluksille. ....
Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....

Uutisarkisto