*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Canal jyllää Suomen HD-markkinoilla

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 31.3.2008 16:18 Kommentteja (6)

Canal jyllää Suomen HD-markkinoilla Norjalaisen Telenorin omistama Canal Digital on erittäin vahvoilla Suomen teräväpiirtomarkkinoilla, uutisoi tämän päivän Kauppalehti. Lehti nostaa esiin, että Yleisradio on jäämässä pahasti norjalaisyhtiön jalkoihin, sillä Yle suunnittelee teräväpiirtokoelähetyksiäkin vasta vuodelle 2010, kun Canal laajentaa jo nyt teräväpiirtotarjontaansa.
Suomen maanpäällisten digilähetysten eli DVB-T-lähetysten markkinoilla paikkansa napannut Canal on kasvattanut asiakaskuntansa jo 300 000 talouteen. Mehevämmät markkinat ovat kuitenkin avautumassa satelliittiverkon (DVB-S) teräväpiirtolähetyksistä, sillä Canal lähettää Suomessa yksinoikeudella Eurosportin teräväpiirto-ohjelmia.

Canal Digital Finlandin toimitusjohtaja Jyri Timonen arvioi urheilutapahtumien teräväpiirtolähetysten tuovan yhtiölle lähikuukausina tuhansia uusia kotitalouksia asiakkaaksi. Vetonauloja ovat kesäkuussa käytävät jalkapallon EM-kisat sekä myöhemmin Pekingin olympialaiset, joista Canal lähettää yli 400 tuntia teräväpiirto- eli HD-ohjelmaa.

Kasvupotentiaalia teräväpiirtomarkkinoilla on, sillä Suomessa teräväpiirtotarkkuuksiin kykeneviä taulutelevisioita on arviolta jo noin miljoonassa kodissa. Lisäksi tämän vuoden aikana Suomessa myydään arviolta noin 300 000 uutta HD ready tai Full HD -televisiota.

Kauppalehti kertoo, että ulkopuolisen konsulttiarvion mukaan vuoden 2010 loppuun mennessä neljä viidestä suomalaisesta kodista omistaa HDTV-valmiit vastaanottimet. Jutussa tarkoitettaneen kuitenkin HD-valmiita vastaanottimia, joissa ei ole sisäänrakennettuina HD-virittimiä.

Lisäksi taulutelevisioiden koko tulee kasvamaan 32 tuumasta neljäänkymmeneen, joten parempilaatuiselle kuvamateriaalille on varmasti kysyntää. Nykyisten televisiolähetysten tarkkuus on 576i, joka häviää selvästi alhaisimmallekin 720p-teräväpiirtotarkkuudelle-

Canal Digital pyrkiikin ottamaan täyden hyödyn irti tilanteesta ja tarjoaa HD-kanavapaketin tilaajille lautasantennin ja tarvittavan HD-digiboksin kaupan päälle. Timosen haasteena on saada potentiaaliset ostajat vakuuttumaan teräväpiirtokuvan ylivertaisuudesta nykyiseen digiTV-kuvaan verrattuna. Lisäksi hän uskoo kuluttajien kiinnostuvan HD-lähetysten tarjoamasta monikanavanäänestä.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

131.3.2008 17:27

Vitsi että kiinnostaa joku Canaldigital. Huonoja TV-kanavia jo ihan tarpeeksi. :P

231.3.2008 17:39

Trollit ne vasta kiinnostaakin...
Asiasta, sohvaperunalle on hyvä uutinen, että saa vihdoin vastinetta rahalleen, jo nyt canalin asiakkaat näkevät lätkää, siihen päälle hd-kuvaa, ei todellakaan paha rasti urheilusta kiinnostuneille.
Hyvä, että joku kehittää ja käyttää olemassaolevaa tekniikkaa eikä jumita paikoillaan kuten Yl* 'köh' siis eräs valtiollinen kanava

331.3.2008 18:02

Onneksi tuli viimevuonna hommattua tuo hd-box juuri canal:lta ja täällä päässä katsellaan juuri urheilua, discoveryä yms ja voittaa taatusti ylen digin :-p

431.3.2008 18:09

Lainaus:
Nykyiset televisiolähetysten tarkkuus on 576i, joka häviää selvästi alhaisimmallekin 720i-teräväpiirtotarkkuudelle
Eiköhän se pienin teräväpiirtotarkkuus ole kuitenkin 720p eikä 720i. Ja muutama muukin virhe löytyy samasta lauseesta.

Mutta tosiaan, ei paljon ole tarjontaa Canal Digitalin lisäksi HD-markkinoilla. Kaapeliyhtiöiden olisi ainakin syytä harkita vakavasti HD-kanavien lisäämistä valikoimiinsa. Yleä on turha jäädä odottamaan.

531.3.2008 18:29

Lainaus:
Eiköhän se pienin teräväpiirtotarkkuus ole kuitenkin 720p eikä 720i. Ja muutama muukin virhe löytyy samasta lauseesta.
Totta horiset, 720i ei ole HDTV-reso. Toivottavasti muita asiavirheitä ei samasta lauseesta löytynyt, kun minun silmään ei satu kuin lyöntivireitä. ;)

61.4.2008 15:42
Delarent
Inactive

Canalin ylipakattu paska :S

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä Uusia paljastuksia Samsungin tulevasta Bixbystä (19.1.2017 21:23)
Samsungin tulevien Galaxy S8 -huippumallien ominaisuuksista on puhuttu julkistuksen lähestyessä enevissä määrin, mutta iso osa huhuilusta on keskittynyt mm. näyttöön ja muihin hardisominaisuuksiin. ....
Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina Nokian huippukameralla varustettua vanhaa Lumiaa käytettiin DNA:n sekvensointiin mikroskooppina (19.1.2017 20:19)
Useimmat suomalaisista muistavat varmasti menneiden vuosien Lumia-älypuhelimista erityisesti hurjalla kameralla varustetun Lumia 1020 -mallin. Nokian 808 PureView'n hirviömäisellä 41 megapikselin ....
Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX Testissä Roccatin pöytätilaa säästävä mekaaninen näppäimistö Suora FX (19.1.2017 20:08)
Edellinen Roccatilta testissä ollut pelinäppäimistö oli Ryos MK FX, joka muistutti ulkomuodoltaan lähinnä scifi-sarjojen avaruusaluksen hallintakonsolia. Suora FX tähtää toiseen ääripäähän, ....
Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista Vuotokuva tarjoaa uuden näkymän mahdollisesta Galaxy S8:n etupaneelista (19.1.2017 19:07)
Galaxy S8:n vuotokuvia on levinnyt viimeisten viikkojen aikana verkossa runsaanlaisesti, mutta tässä vaiheessa yhtäkään kuvaa ei ole pidetty kovinkaan suurella varmuudella aitona laitteena – ....
Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi Yli 100 000 kuvaa Suomen historiasta julkaistiin vapaasti käytettäväksi (19.1.2017 18:36)
Museoviraston on julkaissut digitoimansa yli 100 000 kuvaa kaikkien vapaasti käytettäväksi. Kuvat on lisensoitu CC BY 4.0 -linsessillä, joten niitä voi käyttää vapaasti missä tarkoituksessa ....
1 kommentti

Uutisarkisto