*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ex-Xbox-pomo: konsolit katoavat 5-10 vuodessa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 30.3.2008 22:05 Kommentteja (11)

Ex-Xbox-pomo: konsolit katoavat 5-10 vuodessa Microsoftin Xbox-pelikonsolin Euroopan liiketoimintojen entinen VPJ Sandy Duncan uskoo, että nykyisen kaltaiset pelikonsolit ovat ajautumassa sukupuuttoon erittäin nopeasti. Mikäli Duncanin arviot kehityksestä pitävät paikkaansa, voivat nykyiset Xbox 360, PlayStation 3 ja Wii-konsolit olla lajityyppinsä viimeiset tai toiseksi viimeiset edustajat, sillä Duncan arvioi konsoleiden katoavan 5-10 vuoden kuluessa.
Microsoftin palveluksessa 15 vuotta työskennellyt Duncan perustaa näkemyksensä siihen, että erilliset pelikonsolit voivat hyvinkin pian olla turhia laitteita. Kun konsoleiden kehittäminen on kaiken lisäksi hyvin riskialtista (suuret kehityskustannukset, muttei takeita menestyksestä), voivat valmistajatkin olla Duncanin mukaan hyvin valmiita siirtymään uudenlaisten liiketoimintamallien pariin.

Duncan toteaa, että esimerkiksi Xbox 360 -konsolin ja kehittyneiden digiboksien välillä on nykyään enää hyvin pieni tekninen ero. Siksi hän uskookin, että tulevaisuudessa mitään erillistä laatikkoa ei enää television alla tarvita, vaan konsoli "virtualisoituu" verkosta ladattaviksi sisällöksi ja palveluiksi.

Duncanin visioita voi värittää se, että nykyään mies työskentelee verkkopelejä kehittävällä YoYo Gamesille. Duncan ei kuitenkaan ole ainoa, joka on väläytellyt vastaavia ajatuksia. Viime vuoden lopulla pelitalo EA:n Gerhard Florin visioi, että 15 vuoden kuluttua käytössämme olisi useiden rinnakkaisten konsoleiden sijaan yksi avoin alusta, jolla kaikkia pelejä pelataan.

Vastaavaan kehitykseen uskoo varmasti myös ainakin Nokia, joka kehittää aktiivisesti omia sisältöpalveluitaan. Yhtiö on myös rukannut täysin uusiksi oman N-Gage-pelikonseptinsa, joka ei nykymuodossaan ole enää sidottu enää erillisiin pelipuhelimiin, vaan tarjoaa sisältöä monille tietyt vaatimukset täyttäville laitteille.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

130.3.2008 22:30

Kuluttajan kannalta olisi todella ideaali yksi alusta, jolle kaikki pelit tulisivat. Konsolisodat olisivat menneisyyttä ja kuluttajankin kukkaro säätyisi(ainakin toivottavasti).

Tuntuu kuitenkin aika utopististiselta. Hyvä idea teoriassa, mutta kuten kommunismi, se ei toimisi ,koska 1) ihmiset ovat kyltymättömän ahneita. Jos pelifirmat A,B,C tekisivät sopimuksen että tulee vain yksi alusta, niin tietenkin pelifirma D:llä aletaa kehittää laitetta, joka on parempi kuin alusta ABC, koska tällöin D voi saada maksimoitua voittonsa.
2)Jos kuitenkin onnistuttaisiin tekemään sopimus, että kaikki firmat tekevät pelejään yhteiselle alustalle, kärsisi kilpailu. Alusta ABCD kate voisi olla naurettavan korkea( ipod, Microsoft windows)ja taas kuluttajia kustaisiin silmään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.3.2008 @ 22:32

230.3.2008 22:31

Lainaus:
. Viime vuoden lopulla pelitalo EA:n Gerhard Florin visioi, että 15 vuoden kuluttua käytössämme olisi useiden rinnakkaisten konsoleiden sijaan yksi avoin alusta, jolla kaikkia pelejä pelataan.
sepäs kuulosti hyvältä.

330.3.2008 23:28
masa92
Inactive

Tuskin ikinä tuo avoin alusta onnistuu nykyaikaisessa kapitalistisessa maailmassa, jossa raha on ainoa joka ratkasee. Nimittäin sitä myytäisiin niin suurella katteella, että köyhempää heikottaa. Lisäksi alhaisen hintatason suurin tekijä kova kilpailu.

431.3.2008 1:26

Esimerkiksi dvd-soittimet ja pc-koneet ovat yksi avoin alusta, miksipä ei siis pelikonsolitkin.

531.3.2008 7:23

Jep, x-birc/gayXXXbox on turha :-) . Kuka edes biitä HD grafiikoita tarvii? Eihän niitä edes atari 2600 tarvi että pelit olisi hyviä ;).

631.3.2008 10:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Kuluttajan kannalta olisi todella ideaali yksi alusta, jolle kaikki pelit tulisivat. Konsolisodat olisivat menneisyyttä ja kuluttajankin kukkaro säätyisi

EI olisi, sillä konsolisodan keskenhän noita hintoja vedetään kokoajan alas, mutta ei sitä tiedä, vetääkö väärästä lekistä.

731.3.2008 12:48

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Kuluttajan kannalta olisi todella ideaali yksi alusta, jolle kaikki pelit tulisivat. Konsolisodat olisivat menneisyyttä ja kuluttajankin kukkaro säätyisi

EI olisi, sillä konsolisodan keskenhän noita hintoja vedetään kokoajan alas, mutta ei sitä tiedä, vetääkö väärästä lekistä.
Vaikka alusta olisi yhteinen, voisi (ja olisi) valmistajia olla useita joiden välillä hintakilpailu käytäisiin.

831.3.2008 15:08

Samaa mieltä Kaakatuksen kanssa, useampi valmistaja takaisi hintakilpailun. Ja miksei tulevaisuuden "konsoli" voi olla pc:n kaltainen laite joka kootaan eri valmistajien komponenteista? Hinta kilpailua syntyy kun kaksi (tai useampi) firmaa valmistaa komponentia x ja toiset kaksi komponentia y.

931.3.2008 15:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Kuluttajan kannalta olisi todella ideaali yksi alusta, jolle kaikki pelit tulisivat. Konsolisodat olisivat menneisyyttä ja kuluttajankin kukkaro säätyisi(ainakin toivottavasti).

Tuntuu kuitenkin aika utopististiselta. Hyvä idea teoriassa, mutta kuten kommunismi, se ei toimisi ,koska 1) ihmiset ovat kyltymättömän ahneita. Jos pelifirmat A,B,C tekisivät sopimuksen että tulee vain yksi alusta, niin tietenkin pelifirma D:llä aletaa kehittää laitetta, joka on parempi kuin alusta ABC, koska tällöin D voi saada maksimoitua voittonsa.
2)Jos kuitenkin onnistuttaisiin tekemään sopimus, että kaikki firmat tekevät pelejään yhteiselle alustalle, kärsisi kilpailu. Alusta ABCD kate voisi olla naurettavan korkea( ipod, Microsoft windows)ja taas kuluttajia kustaisiin silmään.
Näinhän se on...

1031.3.2008 17:18

Sinäänsä aika mahdollista koska kuitenkin kaikki konsolit alkavat jollain tapaa minun mielestä muistuttaa tietokonetta. Ja muutenkin kaikki pelit alkavat lähestulkoon ilmestyä myös pc versiona joten miksei osta kerralla kunnon tietokonetta ja pelaa suosikkipelejään sillä?

1131.3.2008 23:04

Xbox 360:n ja digiboksien välillä vain pieni tekninen ero :D

En usko tähän yhteisalustaan, päin vastoin konsolipelaaminen vain kasvattaa kokoajan suosiotaan ja kauraa riittää kaikille kolmelle valmistajalle.

PC olisi pelikäytössä muuten hyvä, paitsi:

- se on kallista kun peruuttaa mersua tallista
- yhteensopivuus ongelmat
- jatkuva ja nopea päivittämisen tarve
- mielestäni parhaimmat julkaisut nykyisin vain konsoleilla

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto