*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

TorrentSpy lopetti toimintansa

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 27.3.2008 13:53 Kommentteja (11)

TorrentSpy lopetti toimintansa Torrent-sivusto TorrentSpy, joka vielä vuosi sitten oli yksi kaikkein suosituimmista BitTorrent-sivustoista, lopettaa toimintansa kokonaan. TorrentSpyn päätökseen johti elokuvateollisuuden etujärjestö MPAA:n kanssa käyty kuluttava oikeustaistelu, joka ehti jatkua kaksi vuotta. Lyömällä lapun luukulle TorrentSpy haluaa myös turvata käyttäjiensä yksityisyyssuojan.
TorrentSpyn perustaja Justin Bunnell kertoo sivustolla olevassa tervehdyksessä lopettamispäätöksen syistä. Bunnellin mukaan lopettamisen takana ei ole mikään oikeudenpäätös tai tekijänoikeusjärjestön kanssa tehty sopimus, vaan päätös on täysin sivuston oma. Sivusto suljettiin 24. maaliskuuta.

Ylläpitotiimin mukaan Yhdysvalloissa kiistely tekijänoikeudesta on tehnyt ilmapiirin niin tukalaksi, että hakujen ja torrent-linkkien hakutulosten yksityisyys ovat vaarassa. Eri oikeudenkäyntikuluihin sivusto kertoo polttaneensa satoja tuhansia dollareita parin viime vuoden aikana.

TorrentSpy hävisi MPAA:lle oikeudessa viime joulukuussa. Tuolloin oikeus joutui toteamaan TorrentSpyn syylliseksi tekijänoikeusrikkomuksiin ilman varsinaista todistusaineistoa, sillä oikeus katsoi sivuston tahallisesti hävittäneen todistusaineistoksi tarkoitettuja keskustelualueiden viestejä ja käyttäjälogeja. TorrentSpy taas kertoi poistaneensa tietoja ainoastaan käyttäjiensä yksityisyyden turvaamiseksi.

Sivuston toiminnan lopettaminen on ylläpitotiimin mukaan lopullinen tapa suojata käyttäjiensä yksityisyys, mikä ei muuten onnistuisi.

Tulisilla hiilillä tanssii myös ruotsaleinen The Pirate Bay -torrent-sivusto, jonka laillisuutta selvitellään kohta alkavassa oikeudenkäynnissä. Sivuston ylläpitäjiin kuuluva Brokep kommentoi TorrentSpyn kohtaloa TorrentFreakille. Brokep toteaa, että tekijänoikeuden suojaa lobataan tällä hetkellä voimakkaasti täysin väärään suuntaan, ja torrent-sivustot ovat pahimman paineen alla. Brokepin mukaan TorrentSpyn sulkemisessa oli kuitenkin enemmän kyse yhden henkilön taloudellisten resurssien ehtymisestä kuin mistään muusta, eikä Pirate Baylla ole aikomustakaan antaa periksi omassa oikeuskäsittelyssään.

Lopuksi Brokep letkauttaa, että kun tekijänoikeuskiistat lopulta ratkeavat parhain päin, lentää hän Yhdysvaltoihin ja tarjoaa Justinille hyvin ansaitun oluen.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

127.3.2008 14:29

Kaikki pois USAsta. Se onkin jo sellainen laman turruttama konkurssipesä.

227.3.2008 14:41

Onneksi en kayttanyt ollenkaan. Ja kuten sanottu, ei USAssa kannata pitaa edes keskusteluaihetta torrenteista

327.3.2008 15:00

USA pois maailman kartalta.

427.3.2008 15:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti IhQnObO:
USA pois maailman kartalta.
Bin Ladenille määrärahoja lisää.

527.3.2008 16:31

joop sitten kun on jenkit tapettu niin Bin Ladenit ja kumpanit siirtyvät eurooppaan.

627.3.2008 20:32

pilkun viilausta "ruostaleinen The Pirate Bay", lukee tuos yhes kohas. pilkun viilaus loppu.

Nii ja asiaan, VOI prkl, miksi näin. Ei saisi luovuttaa saapi vaan MPAA ja IFPI enemmän potenttiaalia! No nyt kun piraattipoukama vetää järjestöjä turpaan siinä oikeudenkäynnissä, niin toivottavasti tämäkin uudestaan alkaisi. Ihan kiitettävän hyvin sisältöä. Ja oli vielä asiallistakin.

728.3.2008 8:19

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:01

828.3.2008 8:22
Crilles
Inactive

Usa on sellanen maa jossa vaan rikkaat tilaa huoria ja nauttii rahalla elämästä. Me suomalaiset ostetaa vaikka poronkäristystä ja tehdää itse pottumuussi ja nautitaa siitä ruuasta perheen kanssa. Nämä Usa porhot ei tietenkää harrasta minkäälaista ulkoliikuntaa. Me suomalaiset käymme sauvakävelyllä tai ilman niitä ulkoilemassa. USA HEITÄ HOMO VOLTTI!!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.3.2008 @ 08:23

930.3.2008 12:39

USAlle tulee käymään vielä heikosti, jos ne tätä rataa jatkaa. Sielä saa kohta tavallinen tallaajakin pelätä, että koska poliisi ilmestyy oven taakse.

1030.3.2008 16:27

Ei todellakaan näin..

1113.6.2008 20:46
Skorzeri
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zipzap:
Taas TO-järjestöt juhlivat voittoa. Oikeudenkännit todennäköisesti tulevat venymään ja kallistumaan, kun huomataan, että sivustoilta loppuu näin raha ja ne häviävät.

(offtopic) Pitänee muistuttaa, että aidot amerikkalaiset ovat intiaaneja, inkoja yms. ja nämä 'nykyjenkit' enimmäkseen kahden mantereen valloittajia (eurooppalaisia eli me) ja kokonaisien rotujen tappajia eli ovat tehneet pahimman rikoksen ihmiskuntaa kohtaan. Amerikka amerikkalaisille!
Pitänee muistuttaa, että eurooppalaiset asuttivat amerikan ennen intiaaneja jopa noin 30.000 vuotta sitten(!).. eli meille on opetettu paskaa koulussa. Tämä on todistettu juttu. Ja yleensä kun puhutaan esim. mustien orjuuttamisesta, ni siihen liitetään koko valkoinen "rotu", eli kaikki euroopan kansat. Suomella ei ole mitään tekemistä orjuuttamisen kanssa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Pian se on täällä – Samsung valmistautuu Galaxy S8:n julkaisuun Pian se on täällä – Samsung valmistautuu Galaxy S8:n julkaisuun (27.2.2017 12:18)
Heti Galaxy Tab S3:n ja Galaxy Bookin esittelyn jälkeen Samsung lähetti medioille kutsun 29. maaliskuuta järjestettävään lehdistötilaisuuteen. Korealaisjätin tarkoituksena on esitellä uudet ....
Tällaisia videoita Sonyn huippunopealla Motion Eye -kameralla voi kuvata Tällaisia videoita Sonyn huippunopealla Motion Eye -kameralla voi kuvata (27.2.2017 11:49)
Sonyn juuri esittelemä Xperia XZ Premium on ehkä markkinoiden edistyksellisin älypuhelin – ainakin paperilla sen tekniikka hakee vertaistaan. 4K-tasoisen HDR-näytön lisäksi puhelimesta löytyy ....
Sonyn uusi Xperia vie älypuhelimella kuvaamisen täysin uudelle tasolle Sonyn uusi Xperia vie älypuhelimella kuvaamisen täysin uudelle tasolle (27.2.2017 11:21)
Sony esitteli MWC-messujen avajaispäivänä kolme uutta Xperia-puhelinta. Kolmikon teknisesti kaikkein edistyksellisin mallin on Xperia XZ Premium, josta löytyy maailman ensimmäinen 4K-tarkkuuksinen ....
Onko Nokia 3310 ylihintainen? Toista samanlaista Nokia-puhelinta myydään edullisemmin Onko Nokia 3310 ylihintainen? Toista samanlaista Nokia-puhelinta myydään edullisemmin (27.2.2017 10:18)
Uusi Nokia 3310 on aiheuttanut paljon pöhinää niin vanhojen kuin uusien Nokia-fanien keskuudessa. Puhelin ei kuitenkaan vastannut kaikkein kovimpien nostalgikkojen odotuksia – Nokia 3310:tä ....
Nokian matopeli julkaistiin uudelleen – Näin pelaat sitä Nokian matopeli julkaistiin uudelleen – Näin pelaat sitä (27.2.2017 09:27)
Uuden Nokia 3310:n lisäksi HMD Globalilla oli jaettavana muutakin retroilu-uutisia: legendaarinen matopeliin tekee nimittäin paluun. Ennen matopeliä pystyi pelaamaan vain Nokian matkapuhelimilla, ....

Uutisarkisto