*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

IPTV tekee tuloaan

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 25.3.2008 09:15 Kommentteja (1)

IPTV tekee tuloaan Uutisoimme kaksi viikkoa sitten IPTV:n jatkuvasti kasvavista markkinoista. Erityisesti Länsi-Euroopassa voimakkaasti kasvanut laajakaistatelevisiopalvelu mahdollistaa tilauspalvelut ja teräväpiirtolähetykset.
Uuden tutkimuksen mukaan viime vuoden lopulla maailmalla oli noin 13,2 miljoonaa IPTV-lähetyksiä vastaanottavaa taloutta. IMS Researchin tekemän kartoituksen perusteella IPTV-laitteita myytiin viime vuonna noin 8,4 miljoonaa kappaletta. Televisiotekniikan käyttöönoton vuotuisen kasvun odotetaan olevan jopa 52,2 prosenttia. Vuonna 2006 päätelaitekauppa ylsi ainoastaan 4,7 miljoonaan myytyyn laitteeseen, mutta vuonna 2012 kyseisen luvun uskotaan olevan noin 21 miljoonaa.

Kasvun epäillään jatkuvan noin 52 prosentin vuosivauhdilla aina vuoteen 2012 saakka. Tällöin IPTV-tekniikalla televisiolähetyksiä vastaanottavia talouksia odotetaan olevan yhteensä jo noin 65 miljoonaa.

IMS Researchin Shane Walkerin mukaan IPTV:n kasvun on aiheuttanut lähinnä ohjelmien tilauspalvelumahdollisuudet. Toiseksi merkittäväksi syyksi hän mainitsee Kiinan ja Etelä-Korean, jotka ovat selkeitä tekniikan kasvualueita.

Liikenne- ja viestintäministeriö uskoi pari vuotta sitten IPTV-palvelun saavuttavan Suomessa noin 150 000 - 200 000 tilaajaa vuoteen 2011 mennessä.

Suomessa IPTV-palveluita tarjoavat ainakin Saunalahti, Welho, DNA, Elisa ja Maxinetti.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

126.3.2008 20:18

Myös sonerakin tarjoaa iptv palveluita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
1 kommentti
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....
Syyskuun parhaat uudet Android-hyötysovellukset Syyskuun parhaat uudet Android-hyötysovellukset (23.10.2016 19:38)
Listasimme perinteiseen tapaan viime kuun mielenkiintoisimpia uusia Android-sovelluksia. Kuukauden merkittävimpiä sovellusuutuuksia oli Googlen Allo-pikaviestisovellus. Toinen mielenkiintoinen ....

Uutisarkisto