*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

IPTV tekee tuloaan

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 25.3.2008 09:15 Kommentteja (1)

IPTV tekee tuloaan Uutisoimme kaksi viikkoa sitten IPTV:n jatkuvasti kasvavista markkinoista. Erityisesti Länsi-Euroopassa voimakkaasti kasvanut laajakaistatelevisiopalvelu mahdollistaa tilauspalvelut ja teräväpiirtolähetykset.
Uuden tutkimuksen mukaan viime vuoden lopulla maailmalla oli noin 13,2 miljoonaa IPTV-lähetyksiä vastaanottavaa taloutta. IMS Researchin tekemän kartoituksen perusteella IPTV-laitteita myytiin viime vuonna noin 8,4 miljoonaa kappaletta. Televisiotekniikan käyttöönoton vuotuisen kasvun odotetaan olevan jopa 52,2 prosenttia. Vuonna 2006 päätelaitekauppa ylsi ainoastaan 4,7 miljoonaan myytyyn laitteeseen, mutta vuonna 2012 kyseisen luvun uskotaan olevan noin 21 miljoonaa.

Kasvun epäillään jatkuvan noin 52 prosentin vuosivauhdilla aina vuoteen 2012 saakka. Tällöin IPTV-tekniikalla televisiolähetyksiä vastaanottavia talouksia odotetaan olevan yhteensä jo noin 65 miljoonaa.

IMS Researchin Shane Walkerin mukaan IPTV:n kasvun on aiheuttanut lähinnä ohjelmien tilauspalvelumahdollisuudet. Toiseksi merkittäväksi syyksi hän mainitsee Kiinan ja Etelä-Korean, jotka ovat selkeitä tekniikan kasvualueita.

Liikenne- ja viestintäministeriö uskoi pari vuotta sitten IPTV-palvelun saavuttavan Suomessa noin 150 000 - 200 000 tilaajaa vuoteen 2011 mennessä.

Suomessa IPTV-palveluita tarjoavat ainakin Saunalahti, Welho, DNA, Elisa ja Maxinetti.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

126.3.2008 20:18

Myös sonerakin tarjoaa iptv palveluita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion OnePlus 5 sai uuden Android Oreo -esiversion (15.12.2017 22:50)
Uskaliaimmat OnePlus 5 -käyttäjät pääsevät nyt kokeilemaan uutta esiversiota, joka tuo Androidin uuden Oreo-version ominaisuuksia. OnePlus on aloittanut tänään Oreo-beetaohjelmassaan uuden version jakelun. ....
1 kommentti
Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? Samsungin patentti kertoo kahdella näytöllä varustetusta pelipuhelimesta? (15.12.2017 22:08)
Samsung, kuten monet muutkin älypuhelinvalmistajat, kehittää jatkuvasti uusia patentteja, joilla pyritään uudistamaan älypuhelinkonseptia. Tietysti tarkoituksena on löytää uudenlainen innovaatio, ....
Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? Samsungin uusi huippumalli, Galaxy S9, esitellään jo MWC-messuillla? (15.12.2017 21:15)
Huippupuhelimet ovat todennäköisesti tämän vuoden osalta esitelty, mutta kauaa ei tarvitse odottaa, että uutta lippulaivamallia on jälleen tarjolla. Monet valmistajat tähyävät jo vuoden alkuun ....
AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään AIM-pikaviestin haudattiin virallisesti tänään (15.12.2017 19:44)
Vaikka nyt elämme pikaviestimien kulta-aikaa, kiitos mobiilisovellukset kuten WhatsApp, niin sovellusten historia on tietokoneiden viestimissä parin kymmenen vuoden päässä. Yksi ensimmäisistä ....
Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö Netflixiltä heti vuoden alkuun läjäpäin uutta, tässä tammikuun uusi Originals-sisältö (15.12.2017 19:32)
Jouluunkin on vielä toista viikkoa aikaa ja senkin jälkeen Netflixillä on tarjolla ennen vuoden loppua muun muassa uusi Black Mirror -kausi, mutta jo nyt on hyvä ottaa katsaus tulevan kuun Netflix-uut....

Uutisarkisto