*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CBC:n TV-kilpailu pääsee torrent-levitykseen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.3.2008 00:49 Kommentteja (3)

CBC:n TV-kilpailu pääsee torrent-levitykseen Tammikuun lopulla norjalainen Norsk rikskringkasting (NRK) aloitti Nordkalotten 365 -sarjan jakamisen ilmaiseksi BitTorrentin avulla ja nyt sama villitys on levinnyt myös Kanadaan, jossa Kanadan kansallinen televisio- ja radioyhtiö eli Canadian Broadcasting Corporation (CBC) aloittaa vastaavasti Canada’s Next Great Prime Minister -kisan jakelun BitTorrentin avulla ensi maanantaina.
Canada’s Next Great Prime Minister -kisan tämän vuoden finaali näytetään television kautta sunnuntaina ja seuraavana maanantaina kaikki halukkaat voivat siis ladata kyseisen ohjelman itselleen BitTorrentin avulla. Ohjelmaa ei ole suojattu DRM-suojauksilla, mutta CBC ei ole kertonut tarkemmin missä formaatissa ohjelmaa tullaan jakelemaan. CBC on kuitenkin luvannut kuvan- ja äänenlaadun osalta korkeaa laatua ja tämän lisäksi kisasta laitetaan levitykseen myös iPodien kanssa yhteensopiva versio.

Canada’s Next Great Prime Minister -kisa on vuotuinen tapahtuma Kanadassa, jossa nuoret ehdottavat raadille keinoja, joiden avulla Kanadan yhteiskunnallisia oloja saadaan parannettua. Parhaita keinoja ehdottanut henkilö voittaa itselleen 50 000 Kanadan dollaria. Viime vuonna ohjelma keräsi noin miljoona katsojaa.

CBC:n digitaalisesta jakelusta vastaava Tessa Sproule luki internetistä NRK:n kokeilusta ja hän päätti ehdottaa vastaavaa toimenpidettä CBC:lle, jonka seurauksena Canada’s Next Great Prime Minister päätyi lopulta julkiseen jakeluun. Ohjelmaa tuottava Guinevere Orvis kertoi CNET:ille, että DRM-suojauksia ei otettu käyttöön, koska ne haittaavat kuluttajia ja täten aiheuttavat ongelmia myös niitä käyttäville TV-yhtiöille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

120.3.2008 7:50

Lainaus:
Ohjelmaa tuottava Guinevere Orvis kertoi CNET:ille, että DRM-suojauksia ei otettu käyttöön, koska ne haittaavat kuluttajia ja täten aiheuttavat ongelmia myös niitä käyttäville TV-yhtiöille.

Viisaita sanoja. Toivottavasti tarttuvat muidenkin tuottajien mieleen.

220.3.2008 9:50

Asiallista toimintaa! Tällaisen toivoisi lisääntyvän, eikö ne ymmärrä että p2p tekniikoita voi käyttää ilmaiseen maailmanlaajuiseen levitykseen? DRM-suojauksia ei tällaisessa levityksessä kannata edes harkita koska suosittujen tuotosten tapauksissa luvattomaan levitykseen päätyy jokatapauksessa suojaamaton ja putsattu versio täydella laadulla varustettuna.

Tästä voisivat ottaa oppia ja näin alkuvaiheessa tällaisella toiminnalla saisi helposti kohtuullisen suuren postiivisen medianäkyvyyden toimimalla suuren yleisön näkökulmasta hyväntekijänä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.3.2008 @ 09:51

325.3.2008 20:33

Linkki, jos joku haluaa ladata ohjelman http://www.cbc.ca/nextprimeminister/blog...t_great_pr.html

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kuskiton Uber kolarissa, yhtiö jäädytti projektin Kuskiton Uber kolarissa, yhtiö jäädytti projektin (26.3.2017 18:18)
Monet teknologiavisionäärit pitävät kuskittomien tai niin kutsuttujen itseajavien autojen saapumista markkinoille täysin väistämättömänä. Erityisesti Teslan harppaukset teknologian kehittämisessä ....
Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
1 kommentti
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti

Uutisarkisto