*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

CBC:n TV-kilpailu pääsee torrent-levitykseen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 20.3.2008 00:49 Kommentteja (3)

CBC:n TV-kilpailu pääsee torrent-levitykseen Tammikuun lopulla norjalainen Norsk rikskringkasting (NRK) aloitti Nordkalotten 365 -sarjan jakamisen ilmaiseksi BitTorrentin avulla ja nyt sama villitys on levinnyt myös Kanadaan, jossa Kanadan kansallinen televisio- ja radioyhtiö eli Canadian Broadcasting Corporation (CBC) aloittaa vastaavasti Canada’s Next Great Prime Minister -kisan jakelun BitTorrentin avulla ensi maanantaina.
Canada’s Next Great Prime Minister -kisan tämän vuoden finaali näytetään television kautta sunnuntaina ja seuraavana maanantaina kaikki halukkaat voivat siis ladata kyseisen ohjelman itselleen BitTorrentin avulla. Ohjelmaa ei ole suojattu DRM-suojauksilla, mutta CBC ei ole kertonut tarkemmin missä formaatissa ohjelmaa tullaan jakelemaan. CBC on kuitenkin luvannut kuvan- ja äänenlaadun osalta korkeaa laatua ja tämän lisäksi kisasta laitetaan levitykseen myös iPodien kanssa yhteensopiva versio.

Canada’s Next Great Prime Minister -kisa on vuotuinen tapahtuma Kanadassa, jossa nuoret ehdottavat raadille keinoja, joiden avulla Kanadan yhteiskunnallisia oloja saadaan parannettua. Parhaita keinoja ehdottanut henkilö voittaa itselleen 50 000 Kanadan dollaria. Viime vuonna ohjelma keräsi noin miljoona katsojaa.

CBC:n digitaalisesta jakelusta vastaava Tessa Sproule luki internetistä NRK:n kokeilusta ja hän päätti ehdottaa vastaavaa toimenpidettä CBC:lle, jonka seurauksena Canada’s Next Great Prime Minister päätyi lopulta julkiseen jakeluun. Ohjelmaa tuottava Guinevere Orvis kertoi CNET:ille, että DRM-suojauksia ei otettu käyttöön, koska ne haittaavat kuluttajia ja täten aiheuttavat ongelmia myös niitä käyttäville TV-yhtiöille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

120.3.2008 7:50

Lainaus:
Ohjelmaa tuottava Guinevere Orvis kertoi CNET:ille, että DRM-suojauksia ei otettu käyttöön, koska ne haittaavat kuluttajia ja täten aiheuttavat ongelmia myös niitä käyttäville TV-yhtiöille.

Viisaita sanoja. Toivottavasti tarttuvat muidenkin tuottajien mieleen.

220.3.2008 9:50

Asiallista toimintaa! Tällaisen toivoisi lisääntyvän, eikö ne ymmärrä että p2p tekniikoita voi käyttää ilmaiseen maailmanlaajuiseen levitykseen? DRM-suojauksia ei tällaisessa levityksessä kannata edes harkita koska suosittujen tuotosten tapauksissa luvattomaan levitykseen päätyy jokatapauksessa suojaamaton ja putsattu versio täydella laadulla varustettuna.

Tästä voisivat ottaa oppia ja näin alkuvaiheessa tällaisella toiminnalla saisi helposti kohtuullisen suuren postiivisen medianäkyvyyden toimimalla suuren yleisön näkökulmasta hyväntekijänä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.3.2008 @ 09:51

325.3.2008 20:33

Linkki, jos joku haluaa ladata ohjelman http://www.cbc.ca/nextprimeminister/blog...t_great_pr.html

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Fanit loivat alkuperäisen Tomb Raider -pelin selaimeen Fanit loivat alkuperäisen Tomb Raider -pelin selaimeen (26.4.2017 19:21)
Ensimmäistä kertaa 1996 julkaistu peli Tomb Raider on yksi modernin pelaamisen klassikoita. Sittemmin jo 90-luvulla suosittu peli on muuntunut yhdeksi maailman suosituimmaksi pelisarjaksi, joka ....
Twitter panostaa yhä enemmän videosisältöön, NFL:n tilalle UFC? Twitter panostaa yhä enemmän videosisältöön, NFL:n tilalle UFC? (26.4.2017 18:56)
Twitteriä on syytetty umpisurkeasta kehitystahdista, sillä yhtiö ei ole tuonut käyttäjille juurikaan uusia, tai ainakaan halutuimpia, ominaisuuksia. Yhtiö onkin pyrkinyt uudistamaan bisnestään ....
Samsung tuo aiemmin räjähdysalttiit Note7:t uudestaan myyntiin liki kolmannesta halvemmalla Samsung tuo aiemmin räjähdysalttiit Note7:t uudestaan myyntiin liki kolmannesta halvemmalla (26.4.2017 18:26)
Tietojen mukaan Samsung todella tuo Note7:t myyntiin, kuten on viime kuukausina vihjaillut. Korealaisyhtiön suunnitelmista kertoo ETNews, jonka mukaan hintaa on pudotettu liki kolmannes. ....
Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan Applen tekoälytutkija – Konetta ei saisi laittaa ihmistä vastaan (26.4.2017 13:46)
Applen tekoälytiimissa työskentelevä ja Siri-puheavustajan perustajiin kuuluvan Tom Gruberin mukaan tekoälyn kehitys on vääjäämätöntä, mutta sitä pitäisi ensisijaisesti kehittämään helpottamaan ....
Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille Parlamentti haluaa eroon maarajoituksista – Halvat eurooppalaiset nettikaupat avautuvat suomalaisille (26.4.2017 11:18)
Euroopan parlamentti on äänestänyt lakialoitteesta, jonka tavoitteena on kieltää digitaalisiin palveluihin lisättyjen maarajoitusten käyttö. Äänestyksen pohjalta parlamentti alkaa nyt neuvotella ....

Uutisarkisto