*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Adobe työstää Flashia iPhonelle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2008 14:57 Kommentteja (2)

Adobe työstää Flashia iPhonelle Apple julkaisi iPhone-matkapuhelimelle ja iPod touch -mediasoittimelle tarkoitetun kehitysympäristön pari viikkoa sitten. Kahden viikon aikana kehitysympäristö ja Applen sille asettamat rajoitteet ovat keränneet huomiota sekä mediassa että laitteiden suojauksia kiertävien tahojen parissa.
Nyt tämä mylläkkä on saanut jatkoa, kun Adoben toimitusjohtaja Shantanu Narayen vahvisti eilen, että yritys on tuomassa suositun Flash player -ohjelmiston myös iLaitteille. Narayen mukaan Flash player on tärkeä apuväline kuluttajille, jotka selaavat internetiä ja iPhone SDK:n myötä Adobe voi vihdoinkin tuoda Flash player -ohjelmiston iPhonelle.

Adoben Flash-tekniikan tukeminen iPhonessa on ollut monien kuluttajien toivelistalla heti laitteen julkaisusta lähtien ja internetissä on liikkunut pidemmän aikaa huhuja tulevasta Flash-tuesta.

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs sanoi aiemmin, että tietokoneilla toimiva Flash player -ohjelmisto on liian raskas iPhonelle ja mobiililaitteille tarkoitettu Flash Lite on puolestaan liian rajoittunut toiminnallisuuden osalta. Tämän vuoksi Apple ei ole itse tuonut Flash-tukea laitteelle ja Jobsin lausunnon valossa on mahdollista, että Adoben pitää tehdä tiettyjä kompromisseja, jotta Flash player -ohjelmisto saadaan sovitettua iPhonelle.

Adobella on laitteistoon liittyvien teknisten ongelmien lisäksi edessä myös lisensointiin liittyviä ongelmia, sillä iPhone SDK:n lisenssisopimus ei toistaiseksi salli ladatun koodin suorittamista laitteissa, joten Flashin julkaisu ei toistaiseksi ole mahdollista iPhonelle.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

119.3.2008 19:22

Hyvä että joku osaa pistää vastaan Adobelle/Macromedialle tuon Flashin suhteen. Applen viesti on varsin selvä eli tehkööt kevyemmän ja paremman tai sitten iTouch/iPod saa olla ilman Flashia. Apple haluaa että tuote on loppuunsaatettu ja hiottu mutta tällaisena Flas ei todellakaan sitä ole. Apple ei anna Adoben pilata iTouchin/iPhonen sulavan ja nopean käyttöliittymän Flash tuen takia.

Nokia sun muut kännykkävalmistajat vähät välittää toimivuudesta ja nopeudesta. Esim. Nokian älypuhelimilla tuntuu olevan tärkein juttu olevan sen tekniset tiedot ja montako softaa kännykkään saa (vaikka siinä samalla vähän käytettävyys ja nopeus kärsisi).

23.6.2011 2:10
jeTEHAQLbi
Vahvistamaton

Haha. I woke up down today. YouÂ’ve cehreed me up!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 Kestävyystestaajan pakeilla kävi uuden lasidesignin saanut iPhone 8 (22.9.2017 22:25)
Kestävyystestaaja Zack Nelson on saanut käsiinsä uuden iPhone 8:n. Kovasti viimevuotiselta mallilta näyttävä puhelin on saanut muutamia merkittäviä päivityksiä, joita käsitellään oheisella YouTube-videolla. ....
Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima Uusien iPhone-mallien suorituskyky jättää jälkeen jopa läppäreitä, ero Galaxyihin huima (22.9.2017 20:47)
Applen mobiilipiirien suorituskyky on ollut aina aivan omaa luokkaansa. Se on vuosi toisensa jälkeen tuhonnut tieltään tehokkaimmatkin Android-puhelimet, ja useimmiten jopa vuoden vanha iPhone ....
6 kommenttia
HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa HBO varustautuu jo Game of Thronesin loppuun, kehitteillä jo viisi samaan maailman sijoittuvaa sarjaa (22.9.2017 20:16)
HBO on vuosikausia tuottanut maailman laadukkaimpiin tuotantoihin lukeutuvia televisiosarjoja. Näistä viimeiset vuodet parhaiten tunnetaan tietysti Game of Thrones, joka on ainakin piratismimittarilla ....
EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä EU:n piilossa pitämä tutkimus paljasti ettei piratismi vahingoittanut myyntiä (22.9.2017 19:46)
Piratismia on pidetty valtaisana ongelmana useiden media-alojen etujärjestöjen toimesta vuosikausia. Perinteisemmän piratismin ohella esimerkiksi Spotify ja YouTube ovat saaneet oman osansa loasta. ....
2 kommenttia
The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen The Pirate Bay varastaa tietokoneesi virtuaalivaluuttalouhintaan – Näin estät sen (22.9.2017 12:25)
The Pirate Bayssä käyneet ovat saattaneet pistää merkille, että sivustolle on lisätty uusi JavaScript-sovellus, joka hyödyntää sivustolla vierailevien käyttäjien tietokoneiden laskentatehoa ....
3 kommenttia

Uutisarkisto