*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Adobe työstää Flashia iPhonelle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2008 14:57 Kommentteja (2)

Adobe työstää Flashia iPhonelle Apple julkaisi iPhone-matkapuhelimelle ja iPod touch -mediasoittimelle tarkoitetun kehitysympäristön pari viikkoa sitten. Kahden viikon aikana kehitysympäristö ja Applen sille asettamat rajoitteet ovat keränneet huomiota sekä mediassa että laitteiden suojauksia kiertävien tahojen parissa.
Nyt tämä mylläkkä on saanut jatkoa, kun Adoben toimitusjohtaja Shantanu Narayen vahvisti eilen, että yritys on tuomassa suositun Flash player -ohjelmiston myös iLaitteille. Narayen mukaan Flash player on tärkeä apuväline kuluttajille, jotka selaavat internetiä ja iPhone SDK:n myötä Adobe voi vihdoinkin tuoda Flash player -ohjelmiston iPhonelle.

Adoben Flash-tekniikan tukeminen iPhonessa on ollut monien kuluttajien toivelistalla heti laitteen julkaisusta lähtien ja internetissä on liikkunut pidemmän aikaa huhuja tulevasta Flash-tuesta.

Applen toimitusjohtaja Steve Jobs sanoi aiemmin, että tietokoneilla toimiva Flash player -ohjelmisto on liian raskas iPhonelle ja mobiililaitteille tarkoitettu Flash Lite on puolestaan liian rajoittunut toiminnallisuuden osalta. Tämän vuoksi Apple ei ole itse tuonut Flash-tukea laitteelle ja Jobsin lausunnon valossa on mahdollista, että Adoben pitää tehdä tiettyjä kompromisseja, jotta Flash player -ohjelmisto saadaan sovitettua iPhonelle.

Adobella on laitteistoon liittyvien teknisten ongelmien lisäksi edessä myös lisensointiin liittyviä ongelmia, sillä iPhone SDK:n lisenssisopimus ei toistaiseksi salli ladatun koodin suorittamista laitteissa, joten Flashin julkaisu ei toistaiseksi ole mahdollista iPhonelle.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

119.3.2008 19:22

Hyvä että joku osaa pistää vastaan Adobelle/Macromedialle tuon Flashin suhteen. Applen viesti on varsin selvä eli tehkööt kevyemmän ja paremman tai sitten iTouch/iPod saa olla ilman Flashia. Apple haluaa että tuote on loppuunsaatettu ja hiottu mutta tällaisena Flas ei todellakaan sitä ole. Apple ei anna Adoben pilata iTouchin/iPhonen sulavan ja nopean käyttöliittymän Flash tuen takia.

Nokia sun muut kännykkävalmistajat vähät välittää toimivuudesta ja nopeudesta. Esim. Nokian älypuhelimilla tuntuu olevan tärkein juttu olevan sen tekniset tiedot ja montako softaa kännykkään saa (vaikka siinä samalla vähän käytettävyys ja nopeus kärsisi).

23.6.2011 2:10
jeTEHAQLbi
Vahvistamaton

Haha. I woke up down today. YouÂ’ve cehreed me up!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? Apple antaa sinun valita – Otatko sammuvan vai hidastetun iPhonen? (18.1.2018 07:27)
Vanhempien iPhone-mallien hidastaminen yllättävien sammumisten ehkäisemiseksi tietynlaisissa tilanteissa nousi julkisen keskustelun valokeilaan joulukuussa, mikä pakotti Applen julkaisemaan ....
1 kommentti
Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja Apple palauttaa rahat Yhdysvaltoihin – Tulossa massiivinen veropotti ja investointeja (18.1.2018 06:46)
Apple on ilmoittanut kiihdyttävänsä investointitahtiaan Yhdysvalloissa Donal Trumpin hallinnon verohelpotusten johdosta. Seuraavan viiden vuoden aikana Apple tuo rahaa Yhdysvaltojen talouteen ....
2 kommenttia
Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa (17.1.2018 14:23)
Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ....
OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....

Uutisarkisto