*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusin iPhone-ohjelmisto murrettiin jo ennen julkaisuaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 12.3.2008 15:44 Kommentteja (5)

Uusin iPhone-ohjelmisto murrettiin jo ennen julkaisuaan Applen iPhone-puhelimen ja iPod touch -soittimen firmwaren murtajana kunnostautunut iPhone Dev Team -ryhmä on jälleen osoittanut tehokkuutensa ja vetänyt pitemmän korren Applelta. Tällä kertaa ryhmän onnistui murtaa iPhonen uusin ohjelmistoversio 2.0 jo kuukausia ennen ohjelmistoversion virallista julkaisua.
IPhone Dev Team onnistui saamaan käsiinsä ohjelmistokehittäjille tarkoitetun iPhone SDK 1.2.0 -kehitysalustan, joka tullaan julkaisemaan kesällä ohjelmistoversiona 2.0. Ryhmän työskentely oli jälleen hämmästyttävän nopeaa, sillä ryhmältä ei kulunut uuden ohjelmistoversioon avaamiseen kuin vajaa vuorokausi siitä, kun ryhmä sai ohjelmiston käsiinsä.

Murrettu ohjelmistoversio mahdollistaa sekä virallisten että epävirallisten lisäohjelmien asentamisen iPhoneen, joten käyttäjälle jää täysin vapaat kädet. Aiemmin julkaistut Installer.app-ohjelmat eivät tosin todennäköisesti toimi uudessa muutoksia kokeneessa ympäristössä ilman pientä rukkailua.

Dev Team ei ole vielä julkaissut murrettua firmwarea tai kertonut käyttämistään menetelmistä, jottei Apple pääsisi paikkaamaan aukkoja ennen ohjelmistoversion virallista julkaisua.

Lisää aiheesta ModMyiFone.comin foorumilla.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

112.3.2008 16:42

HaaHaa!!! Miksi apple ei vain ota simlukitusta pois iphonesta, kun on jo päivän selvää, että hakkerit voittivat.

212.3.2008 18:00

En kyllä ymmärrä applea yhtään. Kun katsoo murrettujen puhelimien määrää niin ei uskoisi että yhtiä on niin rahanahne että yrittää saada tuolla tyylillä voittoa vaan ajattelisi edes vähän mitä kuluttajat haluaa.

312.3.2008 21:17

Hyvä uutinen, ripeää toimintaa jos voisi sanoa..

412.3.2008 21:37

Nooh.. Ei tuo "uutinen" ainakaan vähennä unlockattaviksi tarkoitettujen/ostettujen iPhonejen määrää, joten sopii vain ihmetellä kuinka tuommoinen päivitys on "vuotanut" noin aikaisin hackattavaksi..? Kyllä se applekin rahan päälle ymmärtää ja yhtä lailla myydyt koneet ilman kytkyliittymän aktivointia näkyvät yhtiön kassassa.

Eipä silti, hyvä homma!

513.3.2008 11:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vatez:
HaaHaa!!! Miksi apple ei vain ota simlukitusta pois iphonesta, kun on jo päivän selvää, että hakkerit voittivat.
Ranskastahan lukitsemattoman iPhonen saa ihan virallisia kanavia pitkin, maksaa vain sitten sen tuhat euroa :-) Eli Applehan tekee sen voiton nimenomaan noista kytkyistä, USAssa kun perushinta iPhonelle on vain n. 250 euroa. Ei ehkä tuollakaan hinnalla tee ns. persnettoa, mutta taitaa jäädä nollatulokseksi kuitenkin jos kytkyn onnistuu ohittamaan kytkyyn tarkoitetulla iPhonella (josta siis asiakas maksaa sen alkuosuuden eikä "koko hintaa" kuten Ranskassa myytävissä kytkyttömissä iPhoneissa).

Eli Applen logiikka on ihan selkeä, ihmettelen vain sitä, miksi ylipäätään antavat Yhdysvalloissa myydä noita kytkykauppaan tarkoitettuja malleja ilman, että ostaja pakotetaan samantien pistämään nimi kytkysopimukseen.

Suomeenhan iPhonea ei tule siksi, että suomessa puhelinten kytkykauppa on kiellettyä muilta kuin 3G-puhelimilta (ja iPhonehan on 2G-luuri).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
1 kommentti
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto