*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Videopalvelu Hulu starttaa huomenna

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 11.3.2008 14:03 Kommentteja (12)

Videopalvelu Hulu starttaa huomenna Yhdysvaltalaisten mediajättien videosivusto Hulun testivaihe on nyt ohi, ja palvelu avautuu yhdysvaltalaisille keskiviikkona 12. maaliskuuta. News Corpin ja NBC:n alulle panema Hulu sisältää heti alkuvaiheessa täysimittaisia jaksoja televisiosarjoista sekä elokuvia useilta eri tarjoajilta. Mukana ovat mm. Time Warner, Lionsgate ja muutamat urheilusarjat.
Avautuessaan Hulu tarjoaa katsojilleen täysimittaisia jaksoja yli 250 televisiosarjasta, mukana ovat esimerkiksi Simpsonit ja Buffy vampyyrintappaja. Elokuvia taas on tarjolla 100 kappaletta, katseltavissa ovat esimerkiksi Big Lebowski ja Mulholland Drive. Urheilusarjoista mukanava ovat koripalloliiga NBA ja jääkiekkoliiga NHL.

Hulu on mediayhtiöiden oma verkkosivusto, jonka kautta yhtiöt tarjoavat itse valitsemaansa sisältöä. Palvelua on kehuttu sen ammattimaisesti toteutetusta ilmeestä ja selkeydestä, ja aluksi skeptisesti projektiin suhtautuneet osapuoletkin on saatu vakuutettua Hulun mahdollisuuksista. Mikä parasta, käyttäjilleen palvelu on täysin ilmainen, sillä toiminta rahoitetaan mainostuloilla.

Mainostajille Hulu taas tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia, mikä on saanut kiitosta analyytikoilta. Forrester Researchin analyytikko James McQuivey on yksi Hulun monipuolisuutta ylistävistä analyytikoista. "Mainostajan näkökulmasta palvelu ei enää voisi olla parempi", McQuivey kehuu.

Esimerkki Hulun mahdollisuuksista on Nissanin automainos, joka antaa käyttäjän valita minkä mainoksen haluaa nähdä. McQuivey sanoo, että näin kuluttaja kohdistaa itse mainonnan, kun yleensä mainostajat käyttävät miljardeja tavoittaakseen oikean katsojajoukon oikealla mainoksella. Nissanin lisäksi mukana olevia mainostajia ovat Best Buy ja Unilever.

Mahdollisuus katsella täysimittaisia televisiosarjoja on herättänyt kovasti kiinnostusta jo ennen palvelun virallista avaamista. Hulu kertoo tavoittaneensa betatestijakson aikana jo viisi miljoonaa katsojaa ilman minkäänlaista markkinointia.

Hulun sisältöä integroidaan myös muille sivustoille. Esimerkiksi AOL, Fancast.com, Microsoftin MSN, MySpace ja Yahoo ovat sivustoja, joilla Hulun ohjelmia tullaan näkemään heti julkaisusta alkaen.

Kritiikkiä Hululle on osoitettu mm. siitä, ettei katsojilla ole mahdollisuutta ladata videoita omalle koneelleen. Kun yhä useammilla ihmisillä on videotoistoon kykeneviä mediasoittimia ja matkapuhelimia, voi pakkoistuttaminen koneen ääreen olla joillekin liian suuri rajoite. Toinen ongelma liittyy videoiden lisäämiseen muille sivustoille, joka sinänsä on mukava ominaisuus. Hulusta kuitenkin poistetaan aina aika ajoin vanhoja videoita, jolloin linkit muilta sivuilta eivät enää toimi.

Alkuvaiheessa Hulu on avoinna ainoastaan Yhdysvaltojen asukkaille, mutta Hulun verkkosivujen mukaan toimintaa on tarkoitus kasvattaa maailmanlaajuiseksi. Voidaan siis elätellä toivoa, että Suomessakin päästään huluttelemaan vielä jossain vaiheessa.

Hulu toimii osoitteessa www.hulu.com/.


Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

111.3.2008 14:22

kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa

211.3.2008 14:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa
Miksi ihmeessä?

311.3.2008 15:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa

Toivottavasti myös kotiteollisuus.

411.3.2008 15:35

Voi voi kun tää tulis tännekkin joskus..

511.3.2008 15:45

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa

Toivottavasti myös kotiteollisuus.
:D

611.3.2008 15:45

no joo kai tämäkin tulee suomeen joskus 10v päästä.

711.3.2008 15:47

Lainaus:
Hulu on avoinna ainoastaan Yhdysvaltojen asukkaille

Käyttäisin jos voisin...

811.3.2008 16:05

Nopeat jenkkiproxyt siis ankaraan käyttöön huomenna. ;)

911.3.2008 16:23

Se paha vain että web proxyt ainakaan eivät toimi, sillä eivät toista flashia.
http://proxy.org/forum/1180051685.html

Mutta no...eipä tuo palvelu vakuuta sillä ei jaksaisi katsoa mainoksia kumminkaan tai koko aikaa istua odottamassa että bufferoi ja sitten jos sammuttaa selaimen niin nakertaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.3.2008 @ 16:44

1011.3.2008 17:44

Mut joka tapauksessa nyt on oikea suunta ainakin.. lisää tämmöstä

1111.3.2008 19:24

Kyllähän tuo on erittäin mukavalta palvelulta vaikuttanut, harmi vaan että kunnollisia (ilmaisia) jenkkiproxyja on nykyään niin vaikea löytää. Sivuston käyttö ja siellä navigointi on tosiaan ollut erittäin helppoa, ja on ollut mukavaa tutkia sen mahdollisuuksia, vaikkei videota pystynytkään katsomaan. Eli siitä vaan proxyja etsimään.

1211.3.2008 20:23

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa

Toivottavasti myös kotiteollisuus.

Kannatetaan (Kotiteollisuus)! ;D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään Xiaomin uusi Mi Mix -älypuhelin häikäisee ulkonäöllään (25.10.2016 20:55)
Xiaomi on julkaissut tänään Mi Note 2:n lisäksi mielenkiintoiselta näyttävän Mi Mix -älypuhelimen. 6,4 tuuman Mi Mix on käytännössä reunukseton kolmelta sivulta ja kosketusnäyttö valtaa 91,3 ....
Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 Xiaomi esitteli todellisen tehoälypuhelimen – tällainen on Mi Note 2 (25.10.2016 17:56)
Kiinalainen Xiaomi on tänään julkaissut 5,7 tuuman Mi Note 2 -huippuälypuhelimen. Mi Note 2 on varusteltu 2560×1440 pikselin näytöllä, Qualcomm Snapdragon 821 -järjestelmäpiirillä, 4070 milliampeeritunnin ....
WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön WhatsApp laajenee Skypen tontille – Videopuhelut otetaan käyttöön (25.10.2016 11:20)
WhatsApp on ottamassa videopuhelut käyttöön, kertoo Android Police -verkkosivusto. WhatsApp ei ole itse viestinyt asiasta mitään, mutta ominaisuus on saatu toimimaan Android-sovelluksen uusimmilla ....
Aina ei Applekaan onnistu – myynti -70 % Aina ei Applekaan onnistu – "myynti -70 %" (25.10.2016 10:52)
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n raportin mukaan Apple Watch -älykellon kappalemääräinen myynti putosi heinä-syyskuun aikana jopa 70 prosenttia. Samankaltaiseen suuntaan kehitys on kulkenut monella ....
Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista Paratiisissa ongelmia: Tämän hetken kuumin start up kärsii sisäisistä riidoista (25.10.2016 09:22)
Yksi kuumimmista nousevista tähdistä start up -kentällä on kiistatta AR-laseja kehittävä Magic Leap, joka on parissa vuodessa saanut hankittua pääomia noin 1,39 miljardia dollaria. Magic Leap ....

Uutisarkisto