*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Videopalvelu Hulu starttaa huomenna

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 11.3.2008 14:03 Kommentteja (12)

Videopalvelu Hulu starttaa huomenna Yhdysvaltalaisten mediajättien videosivusto Hulun testivaihe on nyt ohi, ja palvelu avautuu yhdysvaltalaisille keskiviikkona 12. maaliskuuta. News Corpin ja NBC:n alulle panema Hulu sisältää heti alkuvaiheessa täysimittaisia jaksoja televisiosarjoista sekä elokuvia useilta eri tarjoajilta. Mukana ovat mm. Time Warner, Lionsgate ja muutamat urheilusarjat.
Avautuessaan Hulu tarjoaa katsojilleen täysimittaisia jaksoja yli 250 televisiosarjasta, mukana ovat esimerkiksi Simpsonit ja Buffy vampyyrintappaja. Elokuvia taas on tarjolla 100 kappaletta, katseltavissa ovat esimerkiksi Big Lebowski ja Mulholland Drive. Urheilusarjoista mukanava ovat koripalloliiga NBA ja jääkiekkoliiga NHL.

Hulu on mediayhtiöiden oma verkkosivusto, jonka kautta yhtiöt tarjoavat itse valitsemaansa sisältöä. Palvelua on kehuttu sen ammattimaisesti toteutetusta ilmeestä ja selkeydestä, ja aluksi skeptisesti projektiin suhtautuneet osapuoletkin on saatu vakuutettua Hulun mahdollisuuksista. Mikä parasta, käyttäjilleen palvelu on täysin ilmainen, sillä toiminta rahoitetaan mainostuloilla.

Mainostajille Hulu taas tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia, mikä on saanut kiitosta analyytikoilta. Forrester Researchin analyytikko James McQuivey on yksi Hulun monipuolisuutta ylistävistä analyytikoista. "Mainostajan näkökulmasta palvelu ei enää voisi olla parempi", McQuivey kehuu.

Esimerkki Hulun mahdollisuuksista on Nissanin automainos, joka antaa käyttäjän valita minkä mainoksen haluaa nähdä. McQuivey sanoo, että näin kuluttaja kohdistaa itse mainonnan, kun yleensä mainostajat käyttävät miljardeja tavoittaakseen oikean katsojajoukon oikealla mainoksella. Nissanin lisäksi mukana olevia mainostajia ovat Best Buy ja Unilever.

Mahdollisuus katsella täysimittaisia televisiosarjoja on herättänyt kovasti kiinnostusta jo ennen palvelun virallista avaamista. Hulu kertoo tavoittaneensa betatestijakson aikana jo viisi miljoonaa katsojaa ilman minkäänlaista markkinointia.

Hulun sisältöä integroidaan myös muille sivustoille. Esimerkiksi AOL, Fancast.com, Microsoftin MSN, MySpace ja Yahoo ovat sivustoja, joilla Hulun ohjelmia tullaan näkemään heti julkaisusta alkaen.

Kritiikkiä Hululle on osoitettu mm. siitä, ettei katsojilla ole mahdollisuutta ladata videoita omalle koneelleen. Kun yhä useammilla ihmisillä on videotoistoon kykeneviä mediasoittimia ja matkapuhelimia, voi pakkoistuttaminen koneen ääreen olla joillekin liian suuri rajoite. Toinen ongelma liittyy videoiden lisäämiseen muille sivustoille, joka sinänsä on mukava ominaisuus. Hulusta kuitenkin poistetaan aina aika ajoin vanhoja videoita, jolloin linkit muilta sivuilta eivät enää toimi.

Alkuvaiheessa Hulu on avoinna ainoastaan Yhdysvaltojen asukkaille, mutta Hulun verkkosivujen mukaan toimintaa on tarkoitus kasvattaa maailmanlaajuiseksi. Voidaan siis elätellä toivoa, että Suomessakin päästään huluttelemaan vielä jossain vaiheessa.

Hulu toimii osoitteessa www.hulu.com/.


Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

111.3.2008 14:22

kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa

211.3.2008 14:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa
Miksi ihmeessä?

311.3.2008 15:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa

Toivottavasti myös kotiteollisuus.

411.3.2008 15:35

Voi voi kun tää tulis tännekkin joskus..

511.3.2008 15:45

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa

Toivottavasti myös kotiteollisuus.
:D

611.3.2008 15:45

no joo kai tämäkin tulee suomeen joskus 10v päästä.

711.3.2008 15:47

Lainaus:
Hulu on avoinna ainoastaan Yhdysvaltojen asukkaille

Käyttäisin jos voisin...

811.3.2008 16:05

Nopeat jenkkiproxyt siis ankaraan käyttöön huomenna. ;)

911.3.2008 16:23

Se paha vain että web proxyt ainakaan eivät toimi, sillä eivät toista flashia.
http://proxy.org/forum/1180051685.html

Mutta no...eipä tuo palvelu vakuuta sillä ei jaksaisi katsoa mainoksia kumminkaan tai koko aikaa istua odottamassa että bufferoi ja sitten jos sammuttaa selaimen niin nakertaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.3.2008 @ 16:44

1011.3.2008 17:44

Mut joka tapauksessa nyt on oikea suunta ainakin.. lisää tämmöstä

1111.3.2008 19:24

Kyllähän tuo on erittäin mukavalta palvelulta vaikuttanut, harmi vaan että kunnollisia (ilmaisia) jenkkiproxyja on nykyään niin vaikea löytää. Sivuston käyttö ja siellä navigointi on tosiaan ollut erittäin helppoa, ja on ollut mukavaa tutkia sen mahdollisuuksia, vaikkei videota pystynytkään katsomaan. Eli siitä vaan proxyja etsimään.

1211.3.2008 20:23

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pallero20:
kohta mokoma kielletään tekijänoikeuslakien puitteissa

Toivottavasti myös kotiteollisuus.

Kannatetaan (Kotiteollisuus)! ;D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia valloittaa maailmaa uudella puhelimella – esitellään viikon päästä Nokia valloittaa maailmaa uudella puhelimella – esitellään viikon päästä (24.10.2017 11:20)
Nokian matkapuhelimia markkinoiva ja kehittävä HMD Global aikoo lanseerata viikon kuluttua, lokakuun 31. päivänä, uuden puhelinmallin. Julkistus pidetään Intiassa, joka on melko harvinainen ....
Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa Bitcoin jakaantuu jälleen – Nyt tarjolla on louhittavaa kultaa (24.10.2017 10:31)
Uskomattomasta nousuhuumasta tänä vuonna nauttinut bitcoin jakaantuu pian uudelleen. Elokuussa virtuaalivaluutta kloonattiin ja sen rinnalle esiteltiin bitcoin cash -niminen uusi valuutta. Marraskuun ....
Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä Radikaali muutos Facebookiin? Uutisvirrassa vain mainoksia ja kavereiden päivityksiä (24.10.2017 09:53)
Facebook testaa parhaillaan uutta uutisvirtanäkymää, jossa käyttäjän tykkäämien sivujen julkaisemat viestit ohjautuvat toissijaiseen uutisvirtaan. Järjestelmää kokeillaan kuudessa eri maassa, ....
Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii Apple Pay tuli Suomeen – Näillä maksukorteilla se toimii (24.10.2017 09:33)
Applen laitteissa toimiva Apple Pay -mobiilimaksutoiminto on laajentunut Suomeen. IT-jätti tekee Suomessa yhteistyötä Nordean sekä polttoaineyhtiö St1:n kanssa. Toistaiseksi muut Suomessa ....
Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? Google selvittää – Palavatko kuvat Pixel 2:n näyttöön kiinni? (23.10.2017 11:40)
Googlen lokakuun alussa esittelemät toisen sukupolven Pixel-älypuhelimet eivät ole ehtineet kauaa olla markkinoilla, mutta siitä huolimatta laitteista on löydetty pahoja teknisiä ongelmia. Puhelimien ....

Uutisarkisto