*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonicin uudet videokamerat neuvovat käyttäjää

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 10.3.2008 09:42 Kommentteja (5)

Panasonicin uudet videokamerat neuvovat käyttäjää Panasonic kertoo tuovansa markkinoille kaksi uutta Full HD -videokameraa. HDC-SD9-videokameraa mainostetaan maailman pienimmäksi ja keveimmäksi kolmen kennon Full HD -videokameraksi. HDC-HS9-kameraa mainostetaan sen sijaan lähinnä suuremmalla kapasiteetilla, videokamerasta löytyy SD-muistikorttitallennusmahdollisuuden lisäksi 60 gigatavun kiintolevy.
Panasonic mainostaa molemmissa kameroissa käytettyä kolmen kuvakennon tekniikkaa, jossa jokaisella päävärillä on oma kennonsa. Molemmista kameroista löytyy myös optinen Advanced O.I.S -kuvanvakaaja sekä Leica Dicomar -objektiivi.

Kameroiden kerrotaan tallentavan 1080/25p-videota, eli täyden 1920x1080-tarkkuuden videota 25 kuvan sekuntinopeudella. Kuvan pakkaamiseen käytetään AVCHD-pakkausta, jolla tunnin teräväpiirtovideo saadaan mahdutettua neljään gigatavuun.

HDC-SD9-videokameran kehutaan sopivan erityisen hyvin matkaajille ja harrastelijoille, sillä siinä on vähän liikkuvia osia pelkän muistikorttitallennusmahdollisuutensa ansiosta. Kameran kerrotaan tukevan sekä SD- että SDHC-muistikortteja.

HDC-HS9-videokameralla pystyy sen sijaan tallentamaan 60 gigatavun kiintolevylle teräväpiirtovideota huimat 23 tuntia. Mikäli kiintolevy täytyy ennen aikojaan, on tallennustilaa mahdollista kasvattaa muistikorteilla.

Vallankumouksellisena uutena ominaisuutena Panasonic mainostaa Face detection -toimintoa, joka tunnistaa videokuvasta ihmisten kasvot ja osaa säätää valotuksen oikein keräämänsä tiedon perusteella. Kamerat sisältävät myös aloitteleville kuvaajille suunnitellun Intelligent Shooting Guide -oppaan, joka opastaa käyttäjää kuvauksessa vaihe vaiheelta. Esimerkiksi kohteen ollessa liian voimakkaassa vastavalossa kamera ehdottaa korjaustoimia.

Panasonicin uusista kameroista kerrotaan löytyvän myös Pre-Rec-toiminto, joka tallentaa kameran puskurimuistiin jatkuvasti kolmen sekunnin ajan videokuvaa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi jalkapallo-ottelun maalin taltioinnin, vaikka tallennus aloitettaisiin vasta maalin jo synnyttyä.

Mikrofoneja löytyy molemmista kameroista viisi kappaletta ja 5.1-äänimaailman kerrotaankin olevan erittäin todenmukainen.

Markkinoille HDC-SD9- ja HDC-HS9-kameroita on lupa odotella huhtikuussa. Hintaa halvemmalla SD9-mallilla kerrotaan olevan 850 euroa ja kalliimmalla HS9-mallilla 1 100 euroa.


Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

110.3.2008 11:27

Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotteelta. Tuolla voisi jopa väittää tallentavansa tilanteen niin kuin se tapahtui.

210.3.2008 13:44

Lainaus:
Mikrofoneja löytyy molemmista kameroista viisi kappaletta ja 5.1-äänimaailman kerrotaankin olevan erittäin todenmukainen.
Mieluummin 2 kunnollista.

310.3.2008 15:28

Mielummin hyvä stereo kuin huono surround, mutta kahdella mikillä ei voi tallentaa äänen suuntaa sivusuuntaa tarkemmin. En tosin keksi miten samassa nipussa olevat 5 mikkiä paljon parempaa saa aikaiseksi. Mielenkiintoisia vekottimia :)

410.3.2008 19:45

mielenkiinto heräsi minkämoiset 5.1 äänet tuolla saa

510.3.2008 22:24

Juu, sieltä hopeisen reikälevyluukun alta nousee 5 kpl hämähäkin jalkoja jotka levittäytyvät noin 2metrin säteelle kuvaajan ympärille.
Näin se 5.1 rakennetaan panasonicissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
3 kommenttia

Uutisarkisto