*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Panasonicin uudet videokamerat neuvovat käyttäjää

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 10.3.2008 09:42 Kommentteja (5)

Panasonicin uudet videokamerat neuvovat käyttäjää Panasonic kertoo tuovansa markkinoille kaksi uutta Full HD -videokameraa. HDC-SD9-videokameraa mainostetaan maailman pienimmäksi ja keveimmäksi kolmen kennon Full HD -videokameraksi. HDC-HS9-kameraa mainostetaan sen sijaan lähinnä suuremmalla kapasiteetilla, videokamerasta löytyy SD-muistikorttitallennusmahdollisuuden lisäksi 60 gigatavun kiintolevy.
Panasonic mainostaa molemmissa kameroissa käytettyä kolmen kuvakennon tekniikkaa, jossa jokaisella päävärillä on oma kennonsa. Molemmista kameroista löytyy myös optinen Advanced O.I.S -kuvanvakaaja sekä Leica Dicomar -objektiivi.

Kameroiden kerrotaan tallentavan 1080/25p-videota, eli täyden 1920x1080-tarkkuuden videota 25 kuvan sekuntinopeudella. Kuvan pakkaamiseen käytetään AVCHD-pakkausta, jolla tunnin teräväpiirtovideo saadaan mahdutettua neljään gigatavuun.

HDC-SD9-videokameran kehutaan sopivan erityisen hyvin matkaajille ja harrastelijoille, sillä siinä on vähän liikkuvia osia pelkän muistikorttitallennusmahdollisuutensa ansiosta. Kameran kerrotaan tukevan sekä SD- että SDHC-muistikortteja.

HDC-HS9-videokameralla pystyy sen sijaan tallentamaan 60 gigatavun kiintolevylle teräväpiirtovideota huimat 23 tuntia. Mikäli kiintolevy täytyy ennen aikojaan, on tallennustilaa mahdollista kasvattaa muistikorteilla.

Vallankumouksellisena uutena ominaisuutena Panasonic mainostaa Face detection -toimintoa, joka tunnistaa videokuvasta ihmisten kasvot ja osaa säätää valotuksen oikein keräämänsä tiedon perusteella. Kamerat sisältävät myös aloitteleville kuvaajille suunnitellun Intelligent Shooting Guide -oppaan, joka opastaa käyttäjää kuvauksessa vaihe vaiheelta. Esimerkiksi kohteen ollessa liian voimakkaassa vastavalossa kamera ehdottaa korjaustoimia.

Panasonicin uusista kameroista kerrotaan löytyvän myös Pre-Rec-toiminto, joka tallentaa kameran puskurimuistiin jatkuvasti kolmen sekunnin ajan videokuvaa. Tämä mahdollistaa esimerkiksi jalkapallo-ottelun maalin taltioinnin, vaikka tallennus aloitettaisiin vasta maalin jo synnyttyä.

Mikrofoneja löytyy molemmista kameroista viisi kappaletta ja 5.1-äänimaailman kerrotaankin olevan erittäin todenmukainen.

Markkinoille HDC-SD9- ja HDC-HS9-kameroita on lupa odotella huhtikuussa. Hintaa halvemmalla SD9-mallilla kerrotaan olevan 850 euroa ja kalliimmalla HS9-mallilla 1 100 euroa.


Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

110.3.2008 11:27

Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuotteelta. Tuolla voisi jopa väittää tallentavansa tilanteen niin kuin se tapahtui.

210.3.2008 13:44

Lainaus:
Mikrofoneja löytyy molemmista kameroista viisi kappaletta ja 5.1-äänimaailman kerrotaankin olevan erittäin todenmukainen.
Mieluummin 2 kunnollista.

310.3.2008 15:28

Mielummin hyvä stereo kuin huono surround, mutta kahdella mikillä ei voi tallentaa äänen suuntaa sivusuuntaa tarkemmin. En tosin keksi miten samassa nipussa olevat 5 mikkiä paljon parempaa saa aikaiseksi. Mielenkiintoisia vekottimia :)

410.3.2008 19:45

mielenkiinto heräsi minkämoiset 5.1 äänet tuolla saa

510.3.2008 22:24

Juu, sieltä hopeisen reikälevyluukun alta nousee 5 kpl hämähäkin jalkoja jotka levittäytyvät noin 2metrin säteelle kuvaajan ympärille.
Näin se 5.1 rakennetaan panasonicissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri Inteliltä iso askel mobiilipiireissä, tulossa ensimmäinen 5G-piiri (20.11.2017 22:54)
Maailman suurimpiin piirivalmistajiin kuuluva Intel tunnetaan erityisesti tietysti tietokoneiden suorittimistaan, mutta on pitkän aikaa yrittänyt löytää jalansijan myös mobiilimarkkinoille. ....
Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet Tässä kaikki parhaat joulukuun Netflix-uutuudet (20.11.2017 21:26)
Netflixin omien niin kutsuttujen Originals-sarjojen, -dokumenttien ja -elokuvien tarjonta sen kuin muuttuu vakuuttavammaksi kuukausi toisen jälkeen. Ensi vuonna Netflix sijoittaa jälleen miljardin ....
Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi Kestävyystestaaja OnePlus 5T:stä: Takapaneeli iPhonea kestävämpi ja laitteen hinta iPhonen takalasin korjausta pienempi (20.11.2017 20:36)
OnePlus esitteli viime viikolla uuden huippupuhelimen, joka parantaa hieman kesällä esitellystä OnePlus 5:stä. Uudistukset olivat verratain pieniä, mutta suurempi näyttö ja sormenjälkilukijan ....
Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät Minecraftin odotetut isot päivitykset viivästyvät (20.11.2017 17:14)
Minecraftiin piti tulla kaksikin isoa päivitystä tämän vuoden aikana, mutta niiden molempien julkaisua on jouduttu viivästyttämään syystä tai toisesta. Uusi aikataulu Super Duper Graphics- ja ....
1 kommentti
CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin CCleaneristä tuli mainosohjelma – Näin vältyt Avast-markkinoinnin (20.11.2017 16:32)
Windows-järjestelmiin pesiytyvien väliaikaistiedostojen poistoon käytetty CCleaner-ohjelmisto on muuttunut adwareksi, sillä ohjelmiston asennuksen yhteydessä käyttäjälle tyrkytetään asennettavaksi ....

Uutisarkisto