*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC:n iPlayer-ohjelmasta iPhone-yhteensopiva versio

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.3.2008 21:09

BBC:n iPlayer-ohjelmasta iPhone-yhteensopiva versio BBC on julkaissut omien TV-ohjelmiensa katselun mahdollistavasta iPlayer-ohjelmasta versiot Applen iPhone-matkapuhelimelle ja iPod touch -mediasoittimelle.
Kyseessä on ensimmäinen versio iPlayer-ohjelmasta, joka on tarkoitettu kannettaville medialaitteille ja BBC:lle ohjelmistoja kehittävä Anthony Rose kertoi blogissa, että iPlayerin käyttö onnistuu tulevaisuudessa myös muilla medialaitteilla. Rosen mukaan iPhone ja iPod touch valittiin ensimmäisiksi laitteiksi sen vuoksi, että ne ovat optimoitu streamattavan videosisällön katseluun, jolloin laitteiden vuoksi ei tarvitse tehdä ylimääräisiä kompromisseja.

Adoben Flash-tekniikalla toteutetun iPlayerin tapaan myöskään iPhoneille ja iPod toucheille toteutettu versio ei mahdollista ohjelmien pysyvää tallennusta, vaan kaikki ohjelmat on streamattava suoraan BBC:n verkkosivuilta katselua varten. Tämän vuoksi WLAN-verkko on pakollinen videoiden katselussa, sillä videoiden vaatima 516 kbps tiedonsiirtonopeus ei ole saavutettavissa iPhonen tukemalla EDGE-tiedonsiirtotekniikalla.

Applen laitteille tarkoitettu iPlayer ei hyödynnä P2P-tekniikoita videoiden siirtämisessä, joten Isossa-Britanniassa toimivat internet-operaattorit voivat huokaista helpotuksesta. BBC on myös avannut yhteistyössä langattomia WLAN-verkkoja rakentavan The Cloudin kanssa Isoon-Britanniaan 7 500 WLAN-tukiasemaa, joiden avulla iLaitteiden omistajat voivat katsella BBC:n ohjelmia maksutta.

Vaikka internet-operaattorit ovat valitelleet iPlayerin tuomia taloudellisia ongelmia, on iPlayerin pyörittäminen kallista myös BBC:lle, koska iPlayeriin tulee viikoittain yli 400 tuntia TV-ohjelmia, jotka täytyy muuntaa useisiin eri videoformaatteihin, jotta niitä pystyy esimerkiksi katselemaan kaikilla iPlayerin versioilla. Tätä tarkoitusta varten BBC on hankkinut 50 palvelinta, joista suurimmassa osassa videoiden pakkauksesta huolehtivat Intelin Quad-Core Xeon -suorittimet, joita yhdestä palvelimesta löytyy yleensä kaksi kappaletta.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 Ubisoftin synttärikampanja jatkuu, nyt ilmaiseksi Assassin's Creed 3 (8.12.2016 19:36)
Ubisoft viettää 30. juhlavuottaan ja on juhlistanut sitä ilmaispelien avulla. Kaikkiaan seitsemän peliä on lisätty tarjolle ilmaisina latauksina yhtiön omasta Uplay-alustasta vuoden saatossa. ....
Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta Voit joutua pettymään – iPhoneen ei olekaan tulossa suurta uudistusta (8.12.2016 18:23)
Spekulointi seuraavan sukupolven iPhonen sisältämistä uusista ominaisuuksista tuntuu alkavan vuosi vuodelta aikaisemmin. Varhaisessa vaiheessa alkaneiden huhujen huono puoli on siinä, että vaikka ....
Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä Samsung kaappaa Applen idean? Galaxy S8:aan ei tule kotinäppäintä (8.12.2016 17:41)
Ensi vuoden alussa julkaistaviin Galaxy S8 -sarjan älypuhelimiin on tulossa koko etualan kattava näyttö, kertoo Bloomberg. Applenkin on huhuttu kehittävän vastaavaa älypuhelinta ensi vuodeksi. ....
1 kommentti
Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä Tulevaisuus tulee: BBC testaa Ultra HD -videon jakelua netissä (8.12.2016 15:20)
YouTube ja Netflix ovat olleet edelläkävijöitä Ultra HD -sisältöjen verkkojakelun testauksessa, mutta hiljalleen myös muut palveluntarjoajat ovat aloittaneet omat testinsä. Tuoreimpana esimerkkinä ....
YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – Se ei riitä YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" (8.12.2016 14:55)
Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit ....
4 kommenttia

Uutisarkisto