*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC:n iPlayer-ohjelmasta iPhone-yhteensopiva versio

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.3.2008 21:09

BBC:n iPlayer-ohjelmasta iPhone-yhteensopiva versio BBC on julkaissut omien TV-ohjelmiensa katselun mahdollistavasta iPlayer-ohjelmasta versiot Applen iPhone-matkapuhelimelle ja iPod touch -mediasoittimelle.
Kyseessä on ensimmäinen versio iPlayer-ohjelmasta, joka on tarkoitettu kannettaville medialaitteille ja BBC:lle ohjelmistoja kehittävä Anthony Rose kertoi blogissa, että iPlayerin käyttö onnistuu tulevaisuudessa myös muilla medialaitteilla. Rosen mukaan iPhone ja iPod touch valittiin ensimmäisiksi laitteiksi sen vuoksi, että ne ovat optimoitu streamattavan videosisällön katseluun, jolloin laitteiden vuoksi ei tarvitse tehdä ylimääräisiä kompromisseja.

Adoben Flash-tekniikalla toteutetun iPlayerin tapaan myöskään iPhoneille ja iPod toucheille toteutettu versio ei mahdollista ohjelmien pysyvää tallennusta, vaan kaikki ohjelmat on streamattava suoraan BBC:n verkkosivuilta katselua varten. Tämän vuoksi WLAN-verkko on pakollinen videoiden katselussa, sillä videoiden vaatima 516 kbps tiedonsiirtonopeus ei ole saavutettavissa iPhonen tukemalla EDGE-tiedonsiirtotekniikalla.

Applen laitteille tarkoitettu iPlayer ei hyödynnä P2P-tekniikoita videoiden siirtämisessä, joten Isossa-Britanniassa toimivat internet-operaattorit voivat huokaista helpotuksesta. BBC on myös avannut yhteistyössä langattomia WLAN-verkkoja rakentavan The Cloudin kanssa Isoon-Britanniaan 7 500 WLAN-tukiasemaa, joiden avulla iLaitteiden omistajat voivat katsella BBC:n ohjelmia maksutta.

Vaikka internet-operaattorit ovat valitelleet iPlayerin tuomia taloudellisia ongelmia, on iPlayerin pyörittäminen kallista myös BBC:lle, koska iPlayeriin tulee viikoittain yli 400 tuntia TV-ohjelmia, jotka täytyy muuntaa useisiin eri videoformaatteihin, jotta niitä pystyy esimerkiksi katselemaan kaikilla iPlayerin versioilla. Tätä tarkoitusta varten BBC on hankkinut 50 palvelinta, joista suurimmassa osassa videoiden pakkauksesta huolehtivat Intelin Quad-Core Xeon -suorittimet, joita yhdestä palvelimesta löytyy yleensä kaksi kappaletta.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa Samsung Galaxy S8 ja LG G6 tulivat myyntiin Suomessa (28.4.2017 17:42)
Odotetut Android-älypuhelimet saapuivat tänään myymälöihin. Helmikuussa MWC-messuilla esitelty LG G6 tuodaan myyntiin yhteistyössä Gigantin kanssa, minkä lisäksi puhelimen voi löytää operaattorien ....
Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin Bitcoinin arvo nousi kaikkien aikojen ennätyslukemiin (28.4.2017 17:11)
Bitcoinin arvo kävi eilen uusissa ennätyslukemissa. Kirjoitushetkellä Bitcoinin arvo on noin 1300 dollaria eli noin 1200 euroa. Eilen yhden Bitcoinin arvo oli korkeimmillaan noin 1340 dollaria. ....
iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan iPhone-sovellusten hinnat nousevat – 0,99 euron sovellukset jäävät historiaan (28.4.2017 14:04)
Apple on päättänyt korottaa App Storessa myytävien mobiilisovellusten hintaa. Alhaisin hintaluokka nousee 0,99 eurosta 1,09 euroon. Vastaava hintakorotus tehdään myös Meksikossa ja Tanskassa. ....
2 kommenttia
Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu Apple Music uudistuu jälleen – Tänä vuonna siitä tulee videopalvelu (28.4.2017 12:34)
Apple Music -suoratoistopalvelu uudistuu jälleen tänä vuonna kun Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä esitellään uusi versio. Asia tuli ilmi Bloombergin tekemästä henkilökuva-artikkelista, ....
Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee Vaasa pääsi jatkoon – Jättimäinen akkutehdashanke etenee (28.4.2017 10:15)
Pohjolaan jättimäisen akkutehtaan rakentamista suunnitteleva Northvolt-kasvuyritys on keventänyt tehtaan potentiaalisten sijoituspaikkojen listaa. Jatkoon pääsi yhteensä 10 paikkakuntaa, joista ....
2 kommenttia

Uutisarkisto