*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC:n iPlayer-ohjelmasta iPhone-yhteensopiva versio

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.3.2008 21:09

BBC:n iPlayer-ohjelmasta iPhone-yhteensopiva versio BBC on julkaissut omien TV-ohjelmiensa katselun mahdollistavasta iPlayer-ohjelmasta versiot Applen iPhone-matkapuhelimelle ja iPod touch -mediasoittimelle.
Kyseessä on ensimmäinen versio iPlayer-ohjelmasta, joka on tarkoitettu kannettaville medialaitteille ja BBC:lle ohjelmistoja kehittävä Anthony Rose kertoi blogissa, että iPlayerin käyttö onnistuu tulevaisuudessa myös muilla medialaitteilla. Rosen mukaan iPhone ja iPod touch valittiin ensimmäisiksi laitteiksi sen vuoksi, että ne ovat optimoitu streamattavan videosisällön katseluun, jolloin laitteiden vuoksi ei tarvitse tehdä ylimääräisiä kompromisseja.

Adoben Flash-tekniikalla toteutetun iPlayerin tapaan myöskään iPhoneille ja iPod toucheille toteutettu versio ei mahdollista ohjelmien pysyvää tallennusta, vaan kaikki ohjelmat on streamattava suoraan BBC:n verkkosivuilta katselua varten. Tämän vuoksi WLAN-verkko on pakollinen videoiden katselussa, sillä videoiden vaatima 516 kbps tiedonsiirtonopeus ei ole saavutettavissa iPhonen tukemalla EDGE-tiedonsiirtotekniikalla.

Applen laitteille tarkoitettu iPlayer ei hyödynnä P2P-tekniikoita videoiden siirtämisessä, joten Isossa-Britanniassa toimivat internet-operaattorit voivat huokaista helpotuksesta. BBC on myös avannut yhteistyössä langattomia WLAN-verkkoja rakentavan The Cloudin kanssa Isoon-Britanniaan 7 500 WLAN-tukiasemaa, joiden avulla iLaitteiden omistajat voivat katsella BBC:n ohjelmia maksutta.

Vaikka internet-operaattorit ovat valitelleet iPlayerin tuomia taloudellisia ongelmia, on iPlayerin pyörittäminen kallista myös BBC:lle, koska iPlayeriin tulee viikoittain yli 400 tuntia TV-ohjelmia, jotka täytyy muuntaa useisiin eri videoformaatteihin, jotta niitä pystyy esimerkiksi katselemaan kaikilla iPlayerin versioilla. Tätä tarkoitusta varten BBC on hankkinut 50 palvelinta, joista suurimmassa osassa videoiden pakkauksesta huolehtivat Intelin Quad-Core Xeon -suorittimet, joita yhdestä palvelimesta löytyy yleensä kaksi kappaletta.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? Kumpi kannattaa ostaa, Nokia 8 vai OnePlus 5? (17.8.2017 14:26)
HMD Globalilta on viime vuoden lopusta lähtien odotettu kieli pitkällä lippulaivapuhelinta, joka näyttäisi millaista rautaa Nokia-puhelimet parhaimmillaan ovat. Sellainen puhelin esiteltiin ....
7 kommenttia
Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla Apple pistää rahat pöytään – Hyökkää Netflixiä vastaan omilla tuotannoilla (17.8.2017 11:52)
Apple aikoo sijoittaa tulevan vuoden aikana miljardi dollaria TV-ohjelmien hankintaan ja tuotantoon, kertoo Wall Street Journal. Yhtiö on jo pidemmän aikaa puhunut palveluliiketoiminnan kasvattamisesta, ....
1 kommentti
Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista Tältä näyttää LG:n V30 – Yksi syksyn kiinnostavimmista älypuhelimista (17.8.2017 11:08)
Useiden Android-vuotojen takuuvarma lähde, Evan Blass, on julkaissut Twitter-tilinsä kautta lehdistökuvan myöhemmin tässä kuussa esiteltävästä LG V30 -lippulaivapuhelimesta. Kuten odottaa saattoi, ....
Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon Teknologiayhtiöt nousivat vastarintaan – Siivoavat valkoisen ylivallan kannatuksen piiloon (17.8.2017 09:41)
Yhdysvalloissa poliittinen keskustelu on kiihtynyt Charlottesvillen levottomuuksien seurauksena. Virginialaiseen kaupunkiin julistettiin hätätila äärioikeiston mielenosoituksen takia, jotta ....
3 kommenttia
Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla (16.8.2017 22:03)
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut ....
3 kommenttia

Uutisarkisto