*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Asus lisää HDMI:n äänikortteihin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 1.3.2008 15:49 Kommentteja (5)

Asus lisää HDMI:n äänikortteihin Taiwanilainen Asus on tuomassa markkinoille kotiteatteri- ja ammattikäyttöön suunniteltuja äänikortteja, joista löytyy HDMI-liitännät. Yritys aikoo kisata korteillaan samoista markkinoista, jotka ovat vallanneet lähinnä Creative ja emolevyille integroidut äänipiirit. Asus ilmoittaa esittelevänsä äänikorttimallistoaan ensi viikolla alkavilla CeBIT-messuilla Saksan Hannoverissa.
Äänikorteista tekee erikoisen niistä löytyvät HDMI-liitännät. Kotiteatterikäytössä tämä helpottaa äänen kuljettamista esimerkiksi vahvistimelle. Vaikka HDMI-liitännöistä ei videokuvaa saakaan ulos, ilmoittaa Asus videokuvan kaappauksen olevan kuitenkin mahdollista. Myös äänen kaappaaminen ulkoisista HDMI-laitteista tulee olemaan uusilla korteilla vaivatonta puuhaa.

Asus kertoo, että sen päätarkoituksena on ollut kehittää kilpailukykyisiä ammattikäyttöön soveltuvia äänikortteja. Ammattimalleista Asus lupaa löytyvän jopa kolme HDMI-liitäntää. Korttien luvataan tukevan kaikkia merkittäviä äänistandardeja, josta varsinkin kotiteatteriharrastajat lienevät mielissään.

Korttien hinnoista ei ole vielä saatavilla tarkkoja tietoja, mutta markkinoille niitä on lupa odotella jo alkukesästä. Asus aikoo julkaista korteista lisätietoja ensi viikon aikana.Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

11.3.2008 18:38

Lainaus:
Asus kertoo, että sen päätarkoituksena on ollut kehittää kilpailukykyisiä ammattikäyttöön soveltuvia äänikortteja.
Osaako joku sanoa minkä ammatinharjoittajan hankintalistaan nuo kuuluu? Ainakaan studiotyöskentelyssä HDMI:llä ei ole mitään tähdellistä käyttöä. Kotitietteriharrastajille varmaan ihan passelilaitteita.

22.3.2008 10:44

Varmaan sellaisessa ammatissa missä ylipäätään tarvitaan äänilähtöä tietokoneesta. Kaipa sitä studiotyössäkin voidaan kuunnella, menikö äänet ihan kohdilleen. Tietty ainakin kunnollisissa levystudioissa on vähän toisen laiset nappulat.

Toinen käyttötarkoitus on varmaan, kun halutaan ajaa videota ja ääntä tietokoneelta kotiteatteriin tai miksei isompaankin teatterilaitteistoon. Tai sitten ajeta jotain muita esityksiä tietokoneen kautta ja tahdotaan joko nykyaikaisemmat liitännät tai parempaa äänenlaatua.

33.3.2008 7:14

Jotain tämmöstä sitä on jo odotelluki , tulee oleen pakko osotos

44.3.2008 1:55

Melkoinen järkäle laitettavaksi näyttiksen ja prossun + muistien väliin ilmankiertoa haittaamaan. Paremmin äänikortti ainakin minun
kokoonpanossa sopii perinteiseen alimmaiseen pci- paikkaan.

510.3.2008 14:43

Tuo ylempi koteloitu malli näyttää aika pelottavalta, saadaan äänikortti todellakin lisäämään koneen ääniä :D

Mitäs sitten jos tämmöisen ostaa ja näyttiksestäkin löytyy hdmi-ulostulo, joutuuko vetämään 2 kaapelia vahvistimeen? Aika epäkätevää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti OnePlussan verkkokauppa vuoti luottokorttitietoja – Tarkista onko korttiasi käytetty luvattomasti (17.1.2018 11:15)
OnePlus on ottanut väliaikaisesti suoran maksukorttimaksamisen pois käytöstä, kerrotaan yhtiön tukifoorumeilla. Syyksi kerrotaan viikonloppuna ilmi tulleet tiedot, joiden mukaan joidenkin asiakkaiden ....
Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti Googlen taidesovellus löi läpi – Siitä tuli nopeasti megahitti (17.1.2018 10:14)
Korkeakulttuuri ja populaarikulttuurin megahitit harvoin yhdistyvät toisiinsa samassa lauseessa, mutta Google on onnistunut herättämään suurten massojen mielenkiinnon taiteeseen Google Arts ....
Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä Omistatko Chromecastin? Langattoman netin ongelmat voivat johtua siitä (17.1.2018 09:35)
Googlen Chromecast-laitteiden on havaittu sekoittavan ihmisten langattomat lähiverkkoyhteydet. Jos sinun kotitaloudessa on esimerkiksi Chromecast sen eri muodoissa tai vaikkapa uudempi Google ....
Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
2 kommenttia
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....

Uutisarkisto