*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Asus lisää HDMI:n äänikortteihin

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 1.3.2008 15:49 Kommentteja (5)

Asus lisää HDMI:n äänikortteihin Taiwanilainen Asus on tuomassa markkinoille kotiteatteri- ja ammattikäyttöön suunniteltuja äänikortteja, joista löytyy HDMI-liitännät. Yritys aikoo kisata korteillaan samoista markkinoista, jotka ovat vallanneet lähinnä Creative ja emolevyille integroidut äänipiirit. Asus ilmoittaa esittelevänsä äänikorttimallistoaan ensi viikolla alkavilla CeBIT-messuilla Saksan Hannoverissa.
Äänikorteista tekee erikoisen niistä löytyvät HDMI-liitännät. Kotiteatterikäytössä tämä helpottaa äänen kuljettamista esimerkiksi vahvistimelle. Vaikka HDMI-liitännöistä ei videokuvaa saakaan ulos, ilmoittaa Asus videokuvan kaappauksen olevan kuitenkin mahdollista. Myös äänen kaappaaminen ulkoisista HDMI-laitteista tulee olemaan uusilla korteilla vaivatonta puuhaa.

Asus kertoo, että sen päätarkoituksena on ollut kehittää kilpailukykyisiä ammattikäyttöön soveltuvia äänikortteja. Ammattimalleista Asus lupaa löytyvän jopa kolme HDMI-liitäntää. Korttien luvataan tukevan kaikkia merkittäviä äänistandardeja, josta varsinkin kotiteatteriharrastajat lienevät mielissään.

Korttien hinnoista ei ole vielä saatavilla tarkkoja tietoja, mutta markkinoille niitä on lupa odotella jo alkukesästä. Asus aikoo julkaista korteista lisätietoja ensi viikon aikana.Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

11.3.2008 18:38

Lainaus:
Asus kertoo, että sen päätarkoituksena on ollut kehittää kilpailukykyisiä ammattikäyttöön soveltuvia äänikortteja.
Osaako joku sanoa minkä ammatinharjoittajan hankintalistaan nuo kuuluu? Ainakaan studiotyöskentelyssä HDMI:llä ei ole mitään tähdellistä käyttöä. Kotitietteriharrastajille varmaan ihan passelilaitteita.

22.3.2008 10:44

Varmaan sellaisessa ammatissa missä ylipäätään tarvitaan äänilähtöä tietokoneesta. Kaipa sitä studiotyössäkin voidaan kuunnella, menikö äänet ihan kohdilleen. Tietty ainakin kunnollisissa levystudioissa on vähän toisen laiset nappulat.

Toinen käyttötarkoitus on varmaan, kun halutaan ajaa videota ja ääntä tietokoneelta kotiteatteriin tai miksei isompaankin teatterilaitteistoon. Tai sitten ajeta jotain muita esityksiä tietokoneen kautta ja tahdotaan joko nykyaikaisemmat liitännät tai parempaa äänenlaatua.

33.3.2008 7:14

Jotain tämmöstä sitä on jo odotelluki , tulee oleen pakko osotos

44.3.2008 1:55

Melkoinen järkäle laitettavaksi näyttiksen ja prossun + muistien väliin ilmankiertoa haittaamaan. Paremmin äänikortti ainakin minun
kokoonpanossa sopii perinteiseen alimmaiseen pci- paikkaan.

510.3.2008 14:43

Tuo ylempi koteloitu malli näyttää aika pelottavalta, saadaan äänikortti todellakin lisäämään koneen ääniä :D

Mitäs sitten jos tämmöisen ostaa ja näyttiksestäkin löytyy hdmi-ulostulo, joutuuko vetämään 2 kaapelia vahvistimeen? Aika epäkätevää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti
Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille (24.3.2017 13:06)
Republikaanienemmistöinen senaatti on ehdottanut muutosta lainsäädäntöön, joka sallisi operaattorien myydä käyttäjistään keräämää selailuhistoriaa ja muuta dataa suoraan mainostajille.
6 kommenttia

Uutisarkisto