*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

BBC:n iPlayer nostaa operaattoreiden kustannuksia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.2.2008 23:08 Kommentteja (8)

BBC:n iPlayer nostaa operaattoreiden kustannuksia BBC:n iPlayer-videopalvelu on saanut runsaasti negatiivista palautetta Isossa-Britanniassa toimivilta internet-operaattoreilta, koska iPlayerin käyttö lisää huomattavasti asiakkaiden tiedonsiirtoa. Aiemmin operaattorit ovat olleet kuitenkin vaitonaisia tarkoista luvuista, mutta nyt PlusNet on julkaissut tarkkoja tilastoja iPlayerin tuomista muutoksista.
iPlayerin virallinen julkaisu tapahtui joulukuun lopulla, jonka jälkeen iPlayerin suosio verkkoliikenteen luojana on kasvanut rajusti ja tällä hetkellä 5 prosenttia kaikesta liikenteestä PlusNetin verkoissa koostuu iPlayerin siirtämästä datasta. Tämän seurauksena videoiden streamauksesta johtuvat kulut ovat kolminkertaistuneet kuukaudessa, joten jos iPlayerin suosio on yhtä suurta muiden operaattoreiden keskuudessa, ovat monet internet-operaattorit pian suurissa vaikeuksissa verkkojensa toimivuuden kanssa.

Ongelmat pahentuisivat entisestään, jos markkinoille tuodaan erillisiä IPTV-bokseja, joiden avulla iPlayerin ohjelmisto saadaan tuotua suoraan televisioon. PlusNetin Dave Tomlinson pelkää, että tilanne pahentuu entisestään, kun BBC:n, ITV:n ja Channel 4:n yhteinen Project Kangaroo -videopalvelu aloittaa toimintansa tämän vuoden aikana. Muita ongelmien aiheuttajia voivat olla mm. iTunesin elokuvien vuokraus ja teräväpiirtolatausten yleistyminen.

Monet operaattorit ovat vaatineet, että BBC korvaisi osan niistä kuluista, joita iPlayerin käyttö heille tuo. BBC:llä ei ole kuitenkaan toistaiseksi hätää, sillä ilman lainmuutosta operaattorit eivät voi vaatia korvauksia ja nykyisellään operaattorit eivät uskalla heikentää iPlayerin toimivuutta, sillä asiakkaat saattaisivat tämän seurauksena siirtyä toisen operaattorin asiakkaiksi.

Myös Iso-Britannian hallitus on huomannut internet-yhteyksien tärkeyden ja operaattoreiden huolet runkoverkon täydellisestä tukkeutumisesta ovat hallituksen tiedossa. Tällä hetkellä Britanniassa ei ole valtion sanelemaa laajakaistaohjelmaa, mutta tähän tilanteeseen on tarkoitus tulla muutos vielä tämän vuoden aikana. Lasku nopeammista tietoliikenneverkoista langennee ainakin osittain veronmaksajien harteille, sillä tällä hetkellä näyttää siltä, että yritykset tarvitsevat valtiolta rahaa verkkojen parantamista varten.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

123.2.2008 0:20

Asiakkaat maksavat kaistastaan ja BBC tarjoaa sille palvelua. Operaattorit voisivat loppettaa tuon wineemisen ja keskittyä tarjoamaan myymiään palveluita.

223.2.2008 0:41

Vittu mitä paskaa. Siis BBC:tä syytetään liian suositun palvelun luomisesta? Eihän tuossa ole mitään järkeä. Operaattoreiden pitäisi syyttää vain itseään, kun ovat myyneet enemmän kaistaa kuin tarjottavana on. Tietysti järkevästi ajateltuna, operaattoreilla pitäisi olla tarpeeksi kaistaa pahemman päivän varalle, eli kaista riittäisi, vaikka kaikki käyttäjät käyttäisivät samaan aikaan 100% kaistastaan. Tuo nyt olisi aika mahdoton tilanne, mutta suunnilleen kuitenkin.

323.2.2008 3:18

Tyypillistä ISP-toimintaa. Myydään olematonta kaistaa asiakkaille ja sitten valitetaan, jos asiakas käyttää ostamaansa palvelua.

Ei muuten käy yhtään kateeksi nämä brittien "laajakaistat".

423.2.2008 15:16

Tuollainen 1,2 Gigabitin nettiliittymä olisi varmaankin jo riittävä iPlayer 'illekin ;-D

http://www.cnn.com/2008/TECH/02/23/japan...=rss_topstories

523.2.2008 16:45

^ tuolla se kulttuuri jo leviäisikin..?


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

623.2.2008 19:52

Lainaus:
Operaattoreiden pitäisi syyttää vain itseään, kun ovat myyneet enemmän kaistaa kuin tarjottavana on.
Se on hyvin tyypillistä koska laajakaistat on kotimaassakin mitoitettu sillä silmällä, että 80% käyttäjistä ei varmasti tavaraa imuttele koko kaistan leveydeltä, 8h päivässä. en tarkkoja arvioita tiedä, enkä viitsi sen kummemmin arvailla.. mutta jos Suomeen tulee iptv tai vastaava, niin saman tien alkaa kotimaisten operaattoreilta valitus.

723.2.2008 20:43

Ja EU:kin on "pian" tuhlaamassa operaattoreiden kaistaa...

http://www.dmwmedia.com/news/2008/02/21/...-p2p-tv-project

Lainaus:
The European Union has invested $20.5 million in a research project that is exploring the use of peer-to-peer technology for Internet television delivery across Europe.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.2.2008 @ 20:44

824.2.2008 15:38

kiireellä vaan vetämään lisää letkua ja päivittämään laitteistoa että tavara kulkisi liukkaammin, ettei tarvitse valittaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto