*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Ilmaisia XNA-pelejä voi ladata nyt Xbox Livestä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.2.2008 00:17 Kommentteja (2)

Ilmaisia XNA-pelejä voi ladata nyt Xbox Livestä Microsoft on avannut Game Developers Conference -tapahtuman (GDC) yhteydessä Xbox Liven XNA-pelejä kehittäville tahoille, jonka myötä Xbox Liveä käyttävät kuluttajat voivat ladata Xbox 360 -konsolilleen ilmaisia pelejä.
Ilmaisien pelien lataaminen ja pelaaminen tapahtuu XNA Creators Club Game Launcherin avulla. XNA Creators Club Game Launcher pitää aluksi ladata konsolille Live Marketplacelta (Game Store ja All Games), jonka jälkeen Games-lehdeltä päästään Games Library- ja My Games -valintojen kautta XNA Creators Club -osioon. Tällä hetkellä tarjolla on seitsemän peliä, joiden joukkoon mahtuu mm. räiskintä-, tasohyppely- ja kaahailuelämyksiä tarjoavia pelejä.

XNA-pelit ovat yksittäisten kehittäjien ja pienien pelistudioiden tuotoksia, joiden avulla voi tulevaisuudessa ansaita rahaa. Toistaiseksi Microsoft ei ole paljastanut kovin tarkasti, miten peleillä on tarkoitus tehdä rahaa, mutta yksi varmistettu tapa on XNA-pelien myyminen. Tarjolle saattaa tulla myös mainosrahoitteinen toimintamalli, jolloin Microsoft jakaisi pelejä kehittävien tahojen kanssa peleissä näytettävistä mainoksista saatavat tulot.

XNA-pelit eivät kuitenkaan ole kaikilta ominaisuuksiltaan täysiverisiä Xbox-pelejä ja mm. Achievements-, Gamerscore- ja Leaderboard-ominaisuuksien sisällyttäminen XNA-peleihin ei onnistu, joten Xbox LIVE Arcade -pelit eivät häviä Liven tarjonnasta XNA-pelien julkaisun myötä. Kaikille avoimen julkaisujärjestelmän pitäisi olla lopullisesti valmis vuoden loppuun mennessä, jolloin kaikki XNA Creators Clubin jäsenet pääsevät julkaisemaan pelejä pelaajien iloksi.

Kevään aikana XNA Creators Clubin jäsenille tarjotaan uudistunut yhteisösivusto, jonka avulla pelien kehittäjät voivat julkaista pelejään ja pelien pelaajat voivat antaa kehittäjille palautetta.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.2.2008 1:16

Little Gamersia ja The Dishwasheria suosittelen. Molemmat vaikuttavat erinomaisilta.

222.2.2008 14:09

Little Gamers \o/ ( sitten vähän shift-ykköstä )

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna Ensi-iltaelokuvat kahdessa viikossa iTunesiin? Se voi tapahtua jo ensi vuonna (19.8.2017 17:39)
Yhdysvaltalaiset elokuvastudiot ovat aloittaneet neuvottelut suurien digitaalisten elokuvavuokraamojen kanssa uutuuselokuvien tarjolle tuonnin nopeuttamiseksi. Ajatuksena on, että elokuvia voisi ....
2 kommenttia
Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti Opas: Kovalevy täynnä? Vapauta tilaa helposti (19.8.2017 12:15)
Tietokoneen tallennustila täynnä? Löydä oppaamme avulla mikä kovalevyltä vie eniten tilaa ja vapauta näin helposti ja ilmaiseksi lisää tilaa käyttöösi.
3 kommenttia
Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
1 kommentti
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....

Uutisarkisto