*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

R.E.M. julkaisi uuden musiikkivideonsa kaikkien editoitavaksi

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.2.2008 18:54 Kommentteja (8)

R.E.M. julkaisi uuden musiikkivideonsa kaikkien editoitavaksi Nettivideoiden yleistyessä monien yhtyeiden innokkaat fanit ovat tehneet omia versioitaan lempiyhtyeidensä ja -artistiensa musiikkivideoista, mutta valitettavasti kaikki levy-yhtiöt tai artistit eivät ole sulattaneet kyseistä toimintaa, vaan mm. YouTubesta on poistettu useita videoita tekijänoikeuksiin vedoten.
Nyt kuitenkin kaikki halukkaat pääsevät tekemään oman versionsa R.E.M.-yhtyeen uudesta Supernatural Serious -musiikkivideosta, sillä yhtye on julkaissut 11 kappaleesta kuvattua videota kappaleeseen liittyvällä sivustolla, josta kaikki halukkaat voivat ladata videot koneelleen editointia varten. Videot on lisensoitu avoimen lähdekoodin hengessä, joten muokattuja versioita voi laittaa kaikkien katsottavaksi vaikka YouTubeen, jonne yhtye on myös avannut oman kanavan näitä videoita varten.

Itse videot ovat MP4-tiedostoja, joissa video on tallennettu 720p-resoluutiolla H.264-yhteensopivana ja audio on puolestaan kaksikanavainen AAC. Teräväpiirtoisen resoluution takia yhdellä videolla on kokoa päälle 200 megatavua, joten kaikkien videoiden lataamisessa voi vierähtää muutama tovi.

Windowsilla monet videoiden editointiin tarkoitetut ohjelmat eivät tällä hetkellä tue MP4-tiedostoja kunnolla, mutta videot voi muuntaa parempaan formaattiin esim. avoimen lähdekoodin AVIdemux-ohjelmalla.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun yhtyeet antavat fanien muokata videoitaan tai musiikkiaan, mutta nimekkäämpien yhtyeiden kohdalla vastaava on harvinaista. Aiemmin mm. Nine Inch Nailsin kappaleita on voinut ladata internetistä muokkaamista varten ja muutamissa tapauksissa artistit ovat järjestetäneet kilpailuja, joissa parhaat muokkaukset palkitaan tuotepalkinnoilla.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

116.2.2008 19:52

Ketä editoi windowsilla videoita? Windows Movie Maker!
Tuolla sanotaane että ton h.264 MP4:n voi muuntaa parempaan formaattiin...
Mikähän vois olla parempi formaatti? Ei tuu just mieleen...

216.2.2008 19:59

Uutisessa tarkoitettiinkin tuolla paremmalla varmaankin parempaa formaattia muokkaukseen... Nykyään ei oikein mitään voi kirjoittaa mitä ajattelee, koska joku tulee kuitenkin mussuttaan että paremmallakin tavalla asian voi ilmaista. Eiköhän se riitä että asia tuli selväksi.

Pahoittelen offtopiccia.

bursson

316.2.2008 21:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti El_Random:
Ketä editoi windowsilla videoita? Windows Movie Maker!
Tuolla sanotaane että ton h.264 MP4:n voi muuntaa parempaan formaattiin...
Mikähän vois olla parempi formaatti? Ei tuu just mieleen...

Se on kuka eikä mikään ketä

416.2.2008 22:34

Eri puolilla Suomea nyt vaan puhutaan eri tavalla, harva täälläkään nyt täydellistä kirjakieltä käyttää.

517.2.2008 0:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti El_Random:
Ketä editoi windowsilla videoita? Windows Movie Maker!
Tuolla sanotaane että ton h.264 MP4:n voi muuntaa parempaan formaattiin...
Mikähän vois olla parempi formaatti? Ei tuu just mieleen...
Paremmin itselleen sopivaan/ohjelmaa miellyttävään formaattiin?

617.2.2008 12:17

Toiset vaa osaavat editoida H.264:sta ja toiset ei. Niillä joilla ei riitä skilli niin kannattaa jättää editointi niille jotka sen osaavat.

717.2.2008 13:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ville30:
Toiset vaa osaavat editoida H.264:sta ja toiset ei. Niillä joilla ei riitä skilli niin kannattaa jättää editointi niille jotka sen osaavat.
Haiskahataa jokseekin omahyväiseltä ilmaukselta. Ja jopa muutenkin asiattomalta. Vaikka jotkut osaavatkin editoida H.264:sta, niin ei ole aihettahaakn olla mieltä ettei muita formaatteja saa käyttää. Onhan olemassa sanonta, että toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.

817.2.2008 16:46

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ville30:
Toiset vaa osaavat editoida H.264:sta ja toiset ei. Niillä joilla ei riitä skilli niin kannattaa jättää editointi niille jotka sen osaavat.
Haiskahataa jokseekin omahyväiseltä ilmaukselta. Ja jopa muutenkin asiattomalta. Vaikka jotkut osaavatkin editoida H.264:sta, niin ei ole aihettahaakn olla mieltä ettei muita formaatteja saa käyttää. Onhan olemassa sanonta, että toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä.
Mun puolesta voit käyttää vaikka mpeg-1, jos mieli tekee, mutta olisi turhaa alkaa transkoodaamaa videoo, jos pystyy editoimaa jo H.264. Siinä ei menetä muuta kuin kuvanlaatua. YouTube voi haistaa huilua. Sen vuoksi minä en mitää ala muokkaamaan. HD:nä se pitää olla, kun kerran omat laitteenikin toistavat sitä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.2.2008 @ 16:47

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri Yksi Pixarin tykätyimmistä animaatioista palaa valkokankaalle, kakkososasta julkaistiin ensimmäinen traileri (18.11.2017 19:46)
Animaatiostudioista se kuuluisin, Pixar, on julkaissut historiansa aikana valtaisasti huippusuosittuja elokuvia, joista osalle, kuten yhtiön huippusuosioon johdattaneelle Toy Storylle, on julkaistu ....
Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium? (18.11.2017 14:06)
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ....
6 kommenttia
Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni Testissä ketjutettava Wi-Fi-kaiutin Creative Omni (18.11.2017 12:37)
Aiemmin kirjoitimme Creativen ensimmäisestä pelinäppäimistöstä. Tällä kertaa testissämme on jälleen jotakin Creativen ensimmäistä, mutta ehkä jotain vähemmän yllättävää, nimittäin kannettava ....
Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa Applen uutuustuote missaa täysin joulusesongin – Myyntiin vasta ensi vuoden alussa (17.11.2017 21:18)
Apple aikoo viivästyttää kesällä WWDC-kehittäjätapahtumassa esitellyn HomePod-älykaiuttimen julkaisua ensi vuoden alkuun. Alkuperäisen aikataulun mukaan HomePodin olisi pitänyt tulla myyntiin ensi kuussa. ....
Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva Netflixiltä Star Wars -tähden supersankarielokuva (17.11.2017 19:20)
Kuten monet varmasti ovat huomanneet, niin Netflix pitää kovasti supersankareista. Yhtiöllä on varsin lämmin suhde Marvelin sankareihin, ja Netflixissä onkin tänään julkaistun uuden The Punisher ....

Uutisarkisto