*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Vmedialta optinen asema matkapuhelimiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.2.2008 19:25 Kommentteja (10)

Vmedialta optinen asema matkapuhelimiin Matkapuhelinten tallennusmedioina on käytetty pääsääntöisesti muistikortteja, mutta Mobile World Congress -tapahtuman yhteydessä Vmedia Research esitteli uutta optista Vmedia-formaattia, jota voi käyttää esim. kannettavissa mediasoittimissa, matkapuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa.
Vmedia-formaatti perustuu sinisen laservalon avulla luettavaan optiseen levyyn, jonka halkaisija on 32 millimetriä. Levyille on tarkoitus tallentaa elokuvia, joiden video on pakattu H.264-koodekilla ja audio puolestaan AAC-koodekilla. Yksikerroksisen levyn tallennuskapasiteetti on noin gigatavun luokkaa, joten yhden elokuvan saa lisukkeineen (taustakuvat+soittoäänet) helposti tallennettua Vmedia-levylle, kun elokuva tallennetaan 576p-resoluutiolla.

Yrityksen on tarkoitus tuoda markkinoille ensi vuonna kaksikerroksisia levyjä, joiden tallennuskapasiteetti on noin 2 gigatavua. Ensimmäiset Vmedia-asemat on jo toimitettu intialaisille matkapuhelinvalmistajille ja ensimmäisiä Vmedia-asemilla varustettuja puhelimia odotetaan markkinoille ensi vuoden puolella. Myöhemmin tarkoitus on tuoda markkinoille myös kirjoitettavia levyjä ja näille tallentavia asemia.

Vmedia-asemia ilmaantuu ensimmäisenä Intiassa ja Kaakkois-Aasiassa myytäviin laitteisiin. Ensimmäisten laitteiden julkaisun yhteydessä pitäisi markkinoilla olla jo 40 Bollywood-elokuvaa. Yhden elokuvan hinnaksi on kaavailtu noin 5 dollaria.

Bollywood-elokuvien lisäksi jakeluun on tarkoitus saada Hollywood-elokuvia mm. Warnerin ja Sonyn studioilta, mutta toistaiseksi Vmedia Research ei ole tarkentanut muun maailman julkaisuaikatauluja tai mukava olevia elokuvastudioita. Yrityksen tarkoituksena on kuitenkin tuoda myyntiin noin 1 000 elokuvaa Vmedia-formaatissa.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

115.2.2008 19:37

Ei luultavasti hirveän kätevä, mutta propsit elephants dream leffan käyttämisestä kuvassa. Elokuvahan on tehty kokonaan blenderillä ja on open sorsaa.
Tuosta tulee kyllä mieleen umd levyt, mutta vain isompina versioina.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.2.2008 @ 19:38

215.2.2008 19:43

Mitä ihmettä? :o
PSP:n elokuvat UMDllä olivat floppi, miksi tämä olisi parempi? 1Gt microSD maksaa kuluttajalle n. 9€. Lisäksi mekaaninenlaite kännykässä ei tule toimiaan.

315.2.2008 20:05

Ei sitten mitään järkeä!

415.2.2008 20:48

Seuraavaksi on tulossa pieni vhs nauhuri ulkoisena langallisena lisälaitteena?
Päädytäänkö grammarin käsinveivattaviin minimaalisiin savikiekkoihin vai ...

515.2.2008 20:53

Söpö :]

616.2.2008 10:18

Kuten edellä jo mainittiin, niin eikö UMD-leffojen kohtalosta opittu mitään. Kukaan ei ole valmis maksamaan elokuvaa moneen kertaan. Lisäksi aika on ajamassa fyysisten tallenteiden ohitse, varsinkin kannettavissa laitteissa, kuten varmaan jo huomataan esim. iTunesin suosiosta. Multimediamokkuloiden tallennuskapasiteetit ovat nykyään jo sen verran suuria, että laitteeseen tallentaa leffan jos toisenkin. Huono idea sanon minä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.2.2008 @ 10:20

716.2.2008 11:03

Taas 1 lyhenne lisää muistettavaksi ja sekottamaan kuluttajien päitä.
Turha vempain, koska tajuttoman vaivalloista touhua pelleillä joidenkin pikkuisten kiekkojen kanssa ja varmasti hukkuisivat helposti.

Olisivat mielumminkin kehitelleet vaikka automaatin, jossa voisi tuota niiden 5$ maksua vastaan ladata muistikortilleen leffan :D

816.2.2008 15:15

Ei kiinnosta mikään kannettava elokuvasoitin...tai no, voihan sitä Blu-ray-soitintakin kantaa mukana :)

917.2.2008 3:56

Jos toi ei floppaa, niin puhelimista tulee nokia 3660 kokoisia.....

1019.2.2008 11:05

Huh, onpa typerä idea. Mikä pointti tässä oikein on? Flash-muistit ovat todennäköisesti halvempia, tallennuskapasiteetiltaan suurempia ja ennen kaikkea huomattavasti kätevämpiä. Lisäksi tuo asema lisää virrankulutusta. Kaikkea ne jaksaa yrittää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä Suomalainen bensalenkkarisimulaattori My Summer Car julkaistiin Steamissä (24.10.2016 18:57)
Suomalaisen Amistech Gamesin kehittämä My Summer Car -autopeli on julkaistu Steamissä. Early Access -vaiheeseen edennyt peli ei ole täysin valmis, joten pelaaja voi kohdata joitain ongelmatilanteita ....
Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan Samsung lupaa Galaxy Note 7:n ostajille jo Galaxy S8:aa tarjoushintaan (24.10.2016 15:23)
Galaxy Note 7 -fiaskon jälkeen Samsungilla ei ole oikein muita vaihtoehtoja kuin nöyrästi tarjota lojaaleina pysyneille asiakkaille mahdollisimman hyviä tarjouksia, jotteivät he vastaisuudessakaan ....
Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko Nettisivustoja kaataneen hyökkäyksen taustalta löytyi pelätty Mirai-bottiverkko (24.10.2016 14:43)
Isoihin verkkopalveluihin vaikuttaneessa palvelunestohyökkäyksessä käytettiin hyödyksi Mirai-haittaohjelman avulla luotua bottiverkkoa. Aiemmin haittaohjelmaa on hyödynnetty esimerkiksi tietoturvajournalisti ....
2 kommenttia
Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia Älykuulokkeet tulevat – nappikuulokkeisiin saapuu uudenlaisia ominaisuuksia (23.10.2016 23:16)
Kaupallisiin nappikuulokkeisiin on viimeisen parin vuoden aikana onnistuttu liittämään mittaavia antureita ja kehittyneitä ominaisuuksia. Samalla kuulokkeiden langattomuudesta on tullut jatkuvasti ....
Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille Syyskuun parhaat uudet hyötysovellukset iPhonelle ja iPadille (23.10.2016 20:36)
Selvitimme tapamme mukaisesti edeltävän kuun mielenkiintoisimmat uudet mobiilisovellukset alustoittain. Käsittelyvuorossa on Applen iPhonesta ja iPadista tuttu iOS-käyttöjärjestelmä. Syyskuun ....

Uutisarkisto