*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Älypuhelimia myydään enemmän kuin koskaan

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 6.2.2008 08:11 Kommentteja (8)

Älypuhelimia myydään enemmän kuin koskaan Matkapuhelinbisnekseen totutellut Apple kiilasi viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä älypuhelinvalmistajien kilvassa iPhonellaan kolmanneksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Asiasta kertoo CNET.
Kaiken kaikkiaan älypuhelinten ja taskukokoisten tietokoneiden myynti kasvoi viime vuonna 60 prosenttia. Nokia kaappasi 60 miljoonalla myydyllä älypuhelimellaan 115 miljoonan laitteen markkinasta yli puolet. Nokian perässä ennen Applea oli 11,4 prosentin markkinaosuudella muun muassa BlackBerry-tuotemerkistään tunnettu RIM (Research In Motion). Applen iPhonen osuus myydyistä älypuhelimista oli viimeisellä vuosineljänneksellä 6,5 prosenttia. Vaikka lukema ei kuulosta isolta, on se uskomaton saavutus alan kuopukselta.

Canalys estimatesin tilastoihin perustuvien tietojen mukaan Symbian-käyttöympäristöön pohjautuvien älypuhelinten ylivalta jatkuu edelleen. Lähinnä Nokian S60-puhelinten avustuksella Symbian ylsi vuonna 2007 67 prosentin osuuteen. Microsoft Mobile ylsi 13 prosentin markkinaosuudellaan toiselle sijalle. Kolmanneksi rynni RIM 10 prosentilla.

Vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä Symbian-pohjaiset käyttöjärjestelmät joutuivat antamaan parin prosenttiyksikön verran periksi edelliseen vuoteen verrattuna. Microsoft seurasi perässä 12 prosentin osuudellaan ja RIM kolmannella sijalla 11 prosentin markkinaosuudellaan. Apple saavutti älypuhelinohjelmistojen käyttöasteesta noin seitsemän prosenttia iPhonen OS X -pohjaisella käyttöjärjestelmällä, jonka jälkeen neljänneksi päätyivät Linux-pohjaiset ympäristöt viiden prosentin osuudella.

60 prosentin vuotuinen myynnin kasvu teki älypuhelimista nopeimmin kasvavan teknologian alan. Vuoden 2007 viimeisellä vuosineljänneksellä alan kasvu nousi jopa 72 prosenttiin vuoden 2006 viimeiseen vuosineljännekseen verrattuna.

Vaikka kämmentietokoneiden myynti laski 47 prosenttia vuodesta 2006, myytiin niitä vuonna 2007 vieläkin noin kolme miljoonaa kappaletta.


Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

16.2.2008 9:03

Löytyy multakin nokia 6670 taskusta :) .


Linux kännykän ostan sitten, kun tulee semmonen nokia 6670 ominaisuuksilla/parempana, ja halvalla :\ .

26.2.2008 13:52

Taas ollaan avitettu lukemia, N73 taskussa :)

Saisivat tehdä kyllä jotain tuolle nopeudelle, N73 ainakin on välillä tuskastuttavan hidas..

36.2.2008 14:08

Aika nopeasti Apple nousi kolmoseksi,mielestäni tosi lyhyen ajan jälkeen!

46.2.2008 16:29

Aina ollut nokia puhelin ja ollut jo 3 erilaista n-sarjaa.
nokia n70,nokia n73 ja uusin ja paras kaikista nokia n82 joka on todella nopea ja hyvä ominaisuuksiltaan eikä hintakaan ole paha.

Mitä tuohon appleen niin ei vielä kuulosta pahalta mutta saatta nousta hyvinkin nopeasti mitä en todellakaan halua. Kilpailu on aina hyvästä mutta jotenkin en vain halua että kukaan rupee "hyppii" nokian kengille :) varsinkaan mikään apple..

56.2.2008 20:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aleksi61:

Mitä tuohon appleen niin ei vielä kuulosta pahalta mutta saatta nousta hyvinkin nopeasti mitä en todellakaan halua. Kilpailu on aina hyvästä mutta jotenkin en vain halua että kukaan rupee "hyppii" nokian kengille :) varsinkaan mikään apple..
Vaikka onkin kolmonen, niin lukemat kyllä kertoo kuka on kunkku ;), Applella aika onnetonta toi myynti verrattuna Nokiaan.

66.2.2008 21:27

Lainaus:
Applella aika onnetonta toi myynti verrattuna Nokiaan.
Applella vasta yksi puhelinmalli ulkona, joten hiukan epäreilua verrata Nokiaan, jolla noita on melkonen läjä.
Ja toiseksi tuota iPhoneahan ei myydä vielä(kään) kaikkialla.

76.2.2008 22:43

Lainaus:
Applella vasta yksi puhelinmalli ulkona, joten hiukan epäreilua verrata Nokiaan
Näin minäkin sen näkisin,joten ei yhtään vaaratonta,jos aletaan vertaamaan Nokian markkinoilla olo aikaan!!!

87.2.2008 21:45
pezkuu
Inactive

kyl ny saa perus kapuloita halvalla ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa Spotify kokeilee uutta ulkoasua mobiilissa (14.12.2017 20:43)
Maailman suosituin suoratoistomusiikin alusta Spotify on uudistamassa palveluaan. Erityisesti sen mobiilisovellukseen on tehty muutoksia, jotka tekevät näkymistä hieman modernimpia ja toivottavasti ....
OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa OnePlus 5T:n Star Wars -versio myyntiin Suomessa (14.12.2017 18:49)
OnePlus 5T on tuonut myyntiin uuden erikoisversion yhtiön uusimmasta lippulaivamallista. Jo alkukuusta julkistettu uuden Star Wars -elokuvan henkinen erikoisversio vahvistettiin hieman myöhemmin ....
Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna Näin hurahtaneita ihmiset ovat emojeihin – Messengerissä lähetetty yli 500 miljardia kappaletta tänä vuonna (14.12.2017 15:31)
Facebookin päätös erottaa yksityisviestit omaksi Messenger-sovellukseksi herätti aikoinaan tunteita, mutta muutos näyttää olleen lopulta kannattava. Yhteisöpalvelun mukaan Messengerillä on tätä ....
1 kommentti
Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä Uutistoimistot haluavat Facebookin ja Googlen maksavan linkittämisestä (14.12.2017 14:13)
Yhdeksän eurooppalaista uutistoimistoa ovat allekirjoittaneet vetoomuksen, jossa yhdysvaltalaisia internetjättejä vaaditaan maksamaan tekijänoikeuskorvaus niiden tuottaman sisällön käyttämisestä. ....
4 kommenttia
Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot Disney osti 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot (14.12.2017 14:11)
Disney on ostanut 21st Century Foxin elokuva- ja TV-studiot. Kauppahinta on 66 miljardia dollaria eli noin 60 miljardia euroa. Kaupan jälkeen Foxin yritysimperiumiin jää ainoastaan uutis- ....

Uutisarkisto