*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Applelta tulossa uusia kosketusnäytöllisiä iPodeja?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 31.1.2008 07:37 Kommentteja (3)

Applelta tulossa uusia kosketusnäytöllisiä iPodeja? Investointipankki Piper Jaffrayn Apple-analyytikko Gene Munster uskoo Applen tuovan markkinoille lisää WLAN-yhteydellä varustettuja, pienempiä musiikkisoittimia.
iPod touchin uskotaan olevan esikuvana uusille soittimille. Munsterin julkaisemassa raportissa käsiteltiin Applen viimeisen vuosineljänneksen tuloksia, jotka paljastivat, että iPod-soittimien valmistusmäärien kasvu oli vuositasolla pienempi kuin ennen. Munster uskookin, että uusien halvempien, pienempien ja vielä innovatiivisempien soittimien julkaisu parantaisi markkinoiden kasvua entisestään.

"Jotta Apple pysyy iPodin markkinaosuuden kasvattamisessa edellisten vuosien tasolla, uskomme, että yritys tulee esittelemään halvempia ja innovatiivisia iPod-soittimia, jotka on varustettu WLAN- ja kosketusnäyttöominaisuuksilla", Gene Munster kirjoittaa. Vaikka iPod-soittimien markkinat eivät kasvanetkaan aivan edellisten vuosien vauhdilla, on Apple säilyttänyt selvän johtonsa kannettavien mediasoittimien saralla.

Jaffrayn analyytikon mukaan iPod touch on paljon muutakin, kuin kosketusnäytöllinen musiikkisoitin. Laitteesta ei oteta vain vielä kaikkea irti. "Jos olet esimerkiksi matkalla Starbucksiin, voisit tilata juoman valmiiksi iPodillasi, maksaa sen suoraan iTunes-tililtäsi tai luottokortillasi ja noutaa sen jonottamatta ja odottamatta vaihtorahoja", Munster visioi.

Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta. Hän uskoisi tämän poistavan nykyiset flash-muistien kapasiteetti- ja hintaongelmat.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

131.1.2008 11:56

Itselläni tuo ensimmäisen generaation Nano alkaa vedellä viimeisiään, ja olisi tosiaan hienoa saada uusi halvempikosketusnäytöllinen iPod.

Eli jaa uudelle kosketusnäytölliselle iPodille!

231.1.2008 16:03

Lainaus:
Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta.
Tuohan on itse asiassa Ipod Touchilla jo mahdollista ainakin musiikin osalta esim. Winampin Remotella tai WeBotin avulla jolla voi myös selata kuvia koneeltaan. Todistetusti toimii vaikka käyttöliittymän nopeudessa onkin parantamisen varaa. Eli siinähän sitten kaveri väläyttelee menemään vaan kun toiset on jo toteuttaneet idean.

331.1.2008 19:29

Lainaus:
Lainaus:
Analyytikko väläytteli myös ideaa, jossa tulevaisuuden soittimilla voisi toistaa langattomasti musiikkia ja videoita suoraan oman kotikoneen mediakirjastosta.
Tuohan on itse asiassa Ipod Touchilla jo mahdollista ainakin musiikin osalta esim. Winampin Remotella tai WeBotin avulla jolla voi myös selata kuvia koneeltaan. Todistetusti toimii vaikka käyttöliittymän nopeudessa onkin parantamisen varaa. Eli siinähän sitten kaveri väläyttelee menemään vaan kun toiset on jo toteuttaneet idean.
Kaveri varmaan meinasi, että se tulisi virallisesti siihen ipodiin se ominaisuus. Jolloin paljon suurempi porukka saattaa sitä käyttää kuin pieni marginaaliryhmä, jotka tietävät näistä jutuista jotain. Tietenkin, vaikka se olisikin sisällytetty soittimeen, se vaatisi jonkunlaista tietoa asiasta. Ainakin suurempi osa porukasta kiinnostuisi hommasta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty (16.1.2018 19:39)
Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten ....
1 kommentti
WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa WhatsAppiin tulee vihdoin kauan kaivattu ominaisuus – Löydät sen emojien takaa (16.1.2018 12:42)
WhatsAppin tuoreesta beta-versiosta on löytynyt jälleen uusia ominaisuuksia, jotka aikanaan valuvat myös sovelluksen vakaata versiota käyttäville tavallisille käyttäjille. WhatsApp näyttäisi ....
Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen Apple nöyrtyi kiinalaisjätin tahtoon? Rahasiirrot lisätään suosittuun sovellukseen (16.1.2018 12:03)
Kiinan suurimpiin teknologiayrityksiin kuuluva Tencent ja Apple ovat päässeet sopuun WeChat-viestipalvelun aiemmin sisältämän tippaus-ominaisuuden jakamisesta. WeChat sisälsi aiemmin mahdollisuuden ....
Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen Tekoäly ymmärtää lukemaansa jo paremmin kuin ihminen (16.1.2018 10:54)
Tekoälystä on tullut teknologiasektorin uusin "kultaryntäys". Kaikki suurimmat IT-yritykset investoivat siihen suuria määriä rahaa ja kehittävät sen pohjalta uusia palveluita, joita myydä asiakkaille ....
Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin Galaxy S9 sai viranomaiselta hyväksynnän – Tulossa pian myyntiin (15.1.2018 14:49)
Samsung paljasti CES-messujen aikaan aikovansa julkistaa seuraavan sukupolven Galaxy-lippulaivapuhelimet helmikuussa ja esittelypaikka löytyy Barcelonan MWC-messuilta. Samsungilla näyttäisi ....

Uutisarkisto