*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Toshiba mainostaa HD DVD -soittimiaan Super Bowlissa miljoonilla dollareilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.1.2008 13:00 Kommentteja (12)

Toshiba mainostaa HD DVD -soittimiaan Super Bowlissa miljoonilla dollareilla Vaikka Blu-rayn ja HD DVD:n välinen taistelu on jo monien mielestä päättynyt Blu-rayn voittoon, ei HD DVD -leirissä nähdä asioita samalla tavalla. Viime viikolla Universalin Ken Graffeon liputti voimakkaasti HD DVD:n puolesta ja nyt Toshiba on valamassa toivoa paremmasta tulevaisuudesta kalliin mainoskampanjan muodossa.
Toshiban mainoskampanja ilmaantuu kuluttajien ruuduille tämän viikon sunnuntaina, kun amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelu eli Super Bowl pelataan Arizonassa. Toshiba on maksanut lähes kolme miljoonaa dollaria ottelun yhteydessä esitettävästä 30 sekunnin mittaisesta mainoksesta, jonka tarkoituksena on mainostaa yrityksen HD-A3-, HD-A30- ja HD-A35-soittimia.

Kyseessä on siis selvästi kallein yksittäinen mainoskampanja, jota kummankaan teräväpiirtoleirin edustajat ovat rahoittaneet. Blu-ray-leirin mainoksia ei tapahtumassa nähdä, joka johtuu Home Media Magazinen saamien tietojen mukaan siitä, ettei Blu-ray-mainosta saatu ajoissa valmiiksi. Blu-ray-leiriä edustavan Andy Parsonsin mukaan tilanne ei kuitenkaan huolestuta, sillä Blu-ray-leirissä ei uskota yhden mainoksen luovan uskoa kuluttajiin HD DVD -formaatin paremmasta tulevaisuudesta.

Kuluttajien kosiskeluun Super Bowl on kuitenkin oiva tapahtuma, sillä monet yhdysvaltalaiset kuluttajat ovat varta vasten hankkineet teräväpiirtotelevision tapahtuman seuraamista varten, joten mainos tavoittaa useita miljoonia potentiaalisia ostajaehdokkaita. Nähtäväksi jää, onnistuuko mainos parantamaan HD DVD -formaatin tulevaisuutta vai muistetaanko se jatkossa HD DVD:n upottajana.

Lisää uutisotsikoita

Edellinen Seuraava

Muita aiheeseen liittyviä uutisia

 

12 kommenttia

129.1.2008 13:12
mijuve
Inactive

Joku vois tuohon mainokseen mennäkkin, jos ei ois ikinä mistään hd:sta kuullutkaan. Mutta viimeistään kaupassa kauppias kertoo, että ei ole enään mitään järkeä ostaa hd dvd soitinta.

229.1.2008 13:26

En tiiä syytä mutta koko ajan toivosin että hd-dvd sais viel mahollisuudet voittoon ja voittais tämän "kisan" loppujen lopuksi.. jotenki vaa toivon et sony sais kunnolla siipeensä!(syy varmaan sonyn todella yli hinnoitellut tuotteet) ja mielestäni hd-dvd on mukavampi nimikin kuin blueray..:D eli toivottavasti hd-dvd:n leiri onnistuu tässä kamppanjassa!

329.1.2008 13:27

^^
Ei ne siellä kaupassa asiasta mainitse, jos asiakas ei kysy.

429.1.2008 13:49

Mainitsee jos ne saa esim blu-ray:stä paremman katteen (Mikä on ihan todennäköistä kun ne maksaakin enemmän).

529.1.2008 15:51

Vastaus voi olla myös ettei ole. Luin että useat kaupat eivät enää maahantuojalta ole hankkineet hd-dvd soittimia. Ja kun tulee viellä niitä uusilla pienemmillä ja helvemmilla laasereilla varustettuja bluray soittimia niin hinnat laskee entisestään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.1.2008 @ 15:53

629.1.2008 16:35

Lainaus:
Blu-ray-leirin mainoksia ei tapahtumassa nähdä, joka johtuu Home Media Magazinen saamien tietojen mukaan siitä, ettei Blu-ray-mainosta saatu ajoissa valmiiksi.

Vuoden suurin kalavale. Tapahtuma on ollut tiedossa ihan kohtuullisen kauan ja on maailman katsotuin yksittäinen urheilutapahtuma.

729.1.2008 17:00

itse olen kyllä kokoajan ollut hd dvd:n puolella ja toivonkin vielä että hd dvd voittaisi tämän kaksin kamppailun...

829.1.2008 19:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jupsu:
En tiiä syytä mutta koko ajan toivosin että hd-dvd sais viel mahollisuudet voittoon ja voittais tämän "kisan" loppujen lopuksi.. jotenki vaa toivon et sony sais kunnolla siipeensä!(syy varmaan sonyn todella yli hinnoitellut tuotteet) ja mielestäni hd-dvd on mukavampi nimikin kuin blueray..:D eli toivottavasti hd-dvd:n leiri onnistuu tässä kamppanjassa!
Jupsu puhuu asiaa, samoilla kannoilla ollaan. En ymmärrä miksi porukka täälläkin liputtaa blu-raylle kun en näe sitä mitenkään parempana ratkaisuna kun HD-DVD, päivastoin.

Tuntuu että HD-DVD "savustettiin" tästä kilvasta pihalle, kun elokuvayhtiöt hyppäsivät massalla blu-rayn puolelle. Toivon hartaasti että sota ei vielä ole ohi, vaan antaa kuluttajien päättää siitä ostopolitiikallaan.

929.1.2008 23:07

Hmm.. toimiva tämä uusi ratkaisu ilmoittaa uutisen lähteet linkkeinä tekstin sisällä!

1030.1.2008 7:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti gebbiz:
Mainitsee jos ne saa esim blu-ray:stä paremman katteen (Mikä on ihan todennäköistä kun ne maksaakin enemmän).
Myyntihinta ja kate on kaksi ihan eri asiaa.. Monasti juuri varsinkin elektroniikan osalta kalliimmissa laitteissa on huonompi kate.

Johtuen siitä yksinkertaisesta syystä ettei niitä voi myydä samalla katteella kuin halvempia. Jäisivät hyllyyn keräämään pölyä siihen asti kunnes tulee uudempi malli ja pitää myydä vanhat alennuksella pois.

1130.1.2008 9:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viletsu:
En ymmärrä miksi porukka täälläkin liputtaa blu-raylle
Itsellä blu-rayn lippu salossa sillä tuli hankittua PS3 kesällä. Muuten olisi aikast sama kumpi voittaa.

1230.1.2008 10:06

Eiköhän jokainen myynnissä oleva soitin maksa itsensä kun se myydään. Eivät nuo nyt sen kummempia ole! Perus loota jossa on emo sisällä ja asema. Laitteen kustannus jää varmasti alle 100$ eihän kukaan myisi puoleen hintaan tuotteitaan vaikka jäisivät lopulta käteenkin. eriasia on paljon laite on maksanut siinä vaiheessa kun se on siellä expertissä viiden välikäden jälkeen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Hintavertailun suosituimmat

Tuoreimmat uutiset

Tästä ei voi tykätä: Facebook kaatui taas (päivitetty) Tästä ei voi tykätä: Facebook kaatui taas (päivitetty) (1.8.2014 19:16)
Yhteisöpalvelu Facebook ei toimi tällä hetkellä. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä mikä ongelman taustalla on. Kaatumisen johdosta monilla verkkosivuilla olevat peukutusnappulat eivät toimi, ....
4 kommenttia
Löytyykö seuraavasta iPhonesta muistimetallilla tehostettu kamera? Löytyykö seuraavasta iPhonesta muistimetallilla tehostettu kamera? (1.8.2014 17:04)
Cambridge Mechatronicsin muistimetalliin perustuvaa kuvanvakainta käytetään syksyllä ilmestyvissä älypuhelimissa. Yhtiö kertoi tänään solmineensa tuotantosopimuksen Hutchinson Technologyn kanssa ....
Kiinassa protestoitiin Microsoftin irtisanomisaikeiden takia Kiinassa protestoitiin Microsoftin irtisanomisaikeiden takia (1.8.2014 15:04)
Microsoftin puhelinyksikön Pekingin työntekijät ovat osoittaneet mieltä irtisanomisaikeiden takia, kertoo Reuters. Ohjelmistojätti kertoi heinäkuussa irtisanovansa noin 12 500 ennen Nokian matkapuhelimien ....
Samsung keksi Suomessa kikka kakkosen: Galaxy S5 nousi listoilla toisiksi myydyimmäksi Samsung keksi Suomessa kikka kakkosen: Galaxy S5 nousi listoilla toisiksi myydyimmäksi (1.8.2014 11:49)
Samsung näyttää keksineen kikka kakkosen, jonka turvin Galaxy S5:n myyntiä on saatu tehostettua suomalaisilla operaattoreilla. Alkuhuuman laantumisen jälkeen Galaxy S5:tä on nähty lähinnä sijoilla ....
5 kommenttia
Sonyn älypuhelinkauppa hiipuu Sonyn älypuhelinkauppa hiipuu (1.8.2014 10:18)
Samsungin voittokulku älypuhelimissa katkesi ainakin väliaikaisesti tänä keväänä, mutta helppoa ei ole myöskään Japaninmeren vastakkaisella rannalla. Sony on nimennyt älypuhelimet yhdeksi sen ....
1 kommentti

Uutisarkisto