*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Gartner uskoo Blu-rayn vievän koko potin jo tänä vuonna

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 29.1.2008 07:41 Kommentteja (1)

Gartner uskoo Blu-rayn vievän koko potin jo tänä vuonna Blu-ray- ja HD DVD -teräväpiirtoformaattien välinen sota sai jälleen lisää vettä myllyynsä tutkimusyhtiö Gartnerin julkaistua mielipiteensä kisan voittajasta. Gartner ennustaa Blu-rayn voittavan formaattisodan vielä tämän vuoden puolella.
Juuri viime viikolla elokuvayhtiö Universalin pomo povasi HD DVD -formaatin tulleen markkinoille jäädäkseen. Gartner ei kuitenkaan usko tähän, vaan ennustaa Blu-rayn vievän koko potin, ja nopeasti.

Toshiban HD DVD -soittimien hinnanalennukset eivät Gartnerin mukaan pitkitä sodan ratkeamista juurikaan. "Gartner uskoo, että Toshiban hinnanalennukset voivat jatkaa HD DVD:n elämää hieman, mutta rajoitettu määrä elokuvanimikkeitä tulee aiheuttamaan formaatille liian isot vauriot", kertoo Hiroyuki Shimizu Gartnerista.

"Uskomme, että 2008-vuoden loppuun mennessä Blu-ray tulee olemaan kuluttajamarkkinoiden voittaja ja sota tulee olemaan tällöin ohi", Shimizu julistaa.

Tällä hetkellä Blu-ray-formaatin takana on viisi seitsemästä suuresta elokuvastudiosta. Tämä tulee olemaan Gartnerin mukaan se ratkaiseva asia, joka kääntää voiton juurikin Blu-raylle. Vain Paramount ja Universal ovat ainoastaan HD DVD:n puolella.


Edellinen Seuraava  

1 kommentti

129.1.2008 7:58

Jutussa on pointtia. Ja eipä hinnan alennuksilla myyminen ole tuottoisaa puuhaa. HD-DVD-soittimia pitäisi saada hinnan alennusten aikaan myytyä huomattavia määriä, jotta formaatilla olisi mahdollisuudet selvitä. Jos taas HD-DVD-soittimia joudutaan myymään kovinkaan kauaa alennuksella pärjätäkseen kilpailussa, alkaa taloudelliset tappiot varmasti nakertaa tukijoita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kuskiton Uber kolarissa, yhtiö jäädytti projektin Kuskiton Uber kolarissa, yhtiö jäädytti projektin (26.3.2017 18:18)
Monet teknologiavisionäärit pitävät kuskittomien tai niin kutsuttujen itseajavien autojen saapumista markkinoille täysin väistämättömänä. Erityisesti Teslan harppaukset teknologian kehittämisessä ....
Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin Google Talk poistuu kokonaan, uudistuksia Androidin viestisovelluksiin (25.3.2017 18:56)
Google Talk tuli monille tunnetuksi mm. Gmailin lisäominaisuutena, josta käytettiin usein mm. nimeä Gchat. Jo yli kymmenen vuotta vanhan sovelluksen käyttäjiä on yritetty siirtää uuteen Hangouts-alustaan ....
Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla Ensimmäinen koeajo Teslan Model 3:n julkaisuehdokkaalla (25.3.2017 17:17)
Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk on julkaissut Twitterissä videon, jossa esitellään ensimmäistä koeajoa tulevan Model 3 -mallin myöhäisellä testiversiolla, niin kutsutulla julkaisuehdokkaalla ....
Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja Tässä ovat yli 100 uudistunutta emojia: vampyyri, parsakaali ja saunoja (25.3.2017 16:56)
Unicode Consortium on julkaissut tulevat uudet ja uudistuneet emojit. Omia tunnereaktioita voi lähettää pian entistä paremmin älylaitteilla, kun uudet kuvat saapuvat Emoji 5.0 -paketissa. ....
1 kommentti
Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti Kevään hittielokuva uhattiin vuotaa nettiin – Kiristäjälle kävi köpelösti (24.3.2017 18:51)
Apple ei ole ainoa bitcoin-kiristyksen kohteeksi joutunut suuryritys, sillä myös 20th Century Foxilta ja Dreamworksilta on yritetty lypsää rahaa virtuaalivaluutan muodossa. Elokuvajättien ....
1 kommentti

Uutisarkisto