*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

GEMA voitti RapidSharen oikeudessa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.1.2008 23:54 Kommentteja (3)

GEMA voitti RapidSharen oikeudessa Saksassa oikeudellinen taistelu suositun RapidShare-tiedostonjakopalvelun ja tekijänoikeusjärjestö GEMA:n (Gesellschaft für musikalische Aufführungs- und mechanische Vervielfältigungsrechte) välillä on nyt päättynyt GEMA:n voittoon.
Düsseldorfilaisen oikeusistuimen mukaan RapidShare on vastuussa palvelun kautta tapahtuvista tekijänoikeusrikoksista, koska palvelua käytetään pääasiassa tekijänoikeudella suojatun materiaalin laittomaan levitykseen. RapidShare hyötyy myös tästä toiminnasta taloudellisesti, jonka vuoksi oikeus päätyi tuomitsemaan jutun GEMA:n hyväksi.

Päätöksen myötä RapidSharen kautta tapahtuvat tekijänoikeusloukkaukset ovat siis jatkossa RapidSharen vastuulla, joka käytännössä hankaloittaa palvelun pyörittämistä huomattavasti. Jos RapidShare haluaa jatkaa toimintaansa Sakassa, on se myös taattava ettei palvelun kautta voida rikkoa tekijänoikeuksia, joka on käytännössä mahdotonta.

RapidShare ei ole vielä ilmoittanut miten se aikoo reagoida oikeuden päätökseen. RapidSharen kansainvälinen toiminta jatkunee kuitenkin normaalisti, vaikka yrityksen toiminta alkoikin alun perin Saksasta, koska toimintaa johdetaan tällä hetkellä Sveitsistä käsin.

Oikeuden antama päätöksen myötä myös muut Saksassa toimivat tiedostonjakopalvelut voivat joutua GEMA:n tulilinjalle samojen syiden perusteella. Musiikki- ja videopalveluista tutut suodatustekniikat saattavat pian olla arkipäivää myös Saksassa toimivissa tiedostonjakopalveluissa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

127.1.2008 0:06

No toisaalta ihan hyvä asia, koska rapidsharesta lataaminen on yhtä helvettiä.

227.1.2008 0:12
Crilles
Inactive

Jaahas.. siinäki sittenki näin..:!!!

327.1.2008 10:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaska551:
No toisaalta ihan hyvä asia, koska rapidsharesta lataaminen on yhtä helvettiä.

En nyt niinkään sanoisi. Rapidsharesta tulee täysillä, kun muualta raskailta flashs sivulta 20kb/s luokkaa. Ja se premiumikin on halpa, verratttuna muihin palveluihin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville Uusi älypuhelinmerkki ei flopannutkaan – Puhelin tulee nyt saataville (18.8.2017 13:35)
Toukokuun lopulla ryminällä älypuhelinmarkkinoille yrittäneen Essentialin kompurointi kesän aikana on ollut hirvittävää katsottavaa, mutta yhtiö näyttää vihdoin saanen rivinsä kuntoon ja se ....
Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita Kiusallista nettideittaamista? Badoossa voi käydä videopuheluita (18.8.2017 12:57)
Aikoinaan kyseenalaisilla keinoilla käyttäjiä Facebookista kahminut deittipalvelu Badoo on lisännyt sovellukseensa mahdollisuuden käydä videopuheluita "mätsien" kesken. Ajatuksena on, että ....
iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi iPhone 5s:n tietoturvasuorittimen salausavaimet paljastui – tutkijat pääsevät koodiin käsiksi (18.8.2017 11:40)
Nimimerkkiä xerub käyttävä hakkeri väittää selvittäneensä iPhone 5s -älypuhelimen Secure Enclave -tietoturvapiirin firmwaren salausavaimen. Secure Enclave -piiri on osa älypuhelimen A7-järjestelmäpiiriä ....
Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta Meneekö sormi suuhun iOS 11:n kanssa? Näin otat kaiken irti uudesta moniajosta (18.8.2017 11:11)
Applen tuotteita on kehuttu monesti siitä syystä, että niiden käyttölogiikan omaksuminen ei vaadi ohjekirjaa, vaan kaikki "vaan toimii". Monessa tapauksessa Applen tuotteet ovat varmasti hyvin ....
Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa Nintendo Switch jyräsi myydyimmäksi konsoliksi heinäkuussa (18.8.2017 11:04)
Nintendolla voidaan olla tyytyväisiä kuluvasta vuodesta. Yhtiön tuorein konsoli, Nintendo Switch, on kärsinyt aiemmin kroonisista toimitusvaikeuksista, mutta tilanne helpotti vihdoin heinäkuussa. ....

Uutisarkisto