*
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

IPhonen firmware 1.1.3 jailbreak julkaistu

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 25.1.2008 14:38 Kommentteja (1)

IPhonen firmware 1.1.3 jailbreak julkaistu Applen iPhone -puhelimen firmwarelle 1.1.3 on julkaistu jailbreak, jolla firmwaren saa avattua omille ohjelmilleen. Jailbreak toimii niissä puhelimissa, joissa on jailbreakattu ohjelmistoversio 1.1.1 tai 1.1.2. Menetelmä ei valitettavasti toimi iPod touch -soittimen kanssa.
Jailbreak syntyi aiempienkin ohjelmistoversioiden kimpussa työskennelleiden iPhone Dev Teamin ja Iphone Elite Teamin yhteistyönä. Nate True julkaisi jailbreakin cre.ations.netissä ensin PC:lle, ja pian sen jälkeen työkalusta julkaistiin myös Mac-versio. Hackint0sh-keskustelufoorumilla julkaistiin nopeasti ohjeet jailbreakin käyttöön. IClarified on laatinut myös kuvitetun version ohjeesta.

Tällä kertaa Applen ohjelmisto avautuu kaksivaiheisesti. Ensimmäisessä vaiheessa firmware 1.1.3:n virallista ohjelmistoversiota muutetaan iBrick-ohjelmistolla ja muutettu kuva ladataan puhelimen flash-muistiin. Tämän jälkeen Installerin kautta ladataan sovellus 1.1.3 soft update, mikä ajaa ohjelmistoversion 1.1.3 laitteeseen.

Jailbreak 1.1.3:n laillisuus on herättänyt keskustelua, sillä siinä hyödynnetään ja jaetaan eteenpäin osia Applen ohjelmistopaketista. Engadgetin lakiguru Nilay Patelin mukaan Applen kirjoittamaa koodia ei saa jakaa eteenpäin, vaikka alkuperäinen koodi olisikin ilmaiseksi ladattavissa netistä.

Jailbreak ei valitettavasti toimi kuin iPhonen kanssa. IPod touch -musiikkisoittimen omistajat joutuvat siis yhä odottamaan, mikäli haluavat ajaa omia ohjelmiaan mutta värisevät ikonit kiinnostaisivat.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

128.1.2008 0:11

"Jailbreak ei valitettavasti toimi kuin iPhonen kanssa."
eli siis juuri iphonen kanssa toiminee, mutta IPod touch -musiikkisoittimen kanssa ei. ?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto